https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 16.10.2023

Valmet toimittaa biomassavoimalaitoksen Göteborg Energille Ruotsiin

Toimitukseen kuuluu 140 MWth Valmet BFB -kattilalaitos, jossa käytetään kuplivaa leijukerrostekniikkaa, sekä savukaasujen puhdistus- ja lauhdutusjärjestelmät. Pääpolttoaineina käytetään metsähaketta ja kierrätyspuuhaketta. 

abf653a849d9853d_800x800ar

Havainnekuva Göteborg Energin biomassavoimalaitoksesta. Kuva: Göteborg Energi

Valmet toimittaa biomassavoimalan Göteborg Energi AB:lle Göteborgiin, Ruotsiin. Göteborg Energi rakentaa uuden laitoksen tuottamaan energiaa ja kaukolämpöä uusiutuvista ja kierrätetyistä polttoaineista. Laitoksen käynnistyminen on suunniteltu vuodelle 2025.

Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2023 viimeisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

– Uusi laitos on meille virstanpylväs ja viimeinen vaihe kaukolämpötuotannon muuntamisessa. Uuden laitoksen myötä pääsemme eroon maakaasusta ja voimme tarjota asiakkaillemme 100-prosenttisesti uusiutuvista ja kierrätetyistä polttoaineista tuotettua kaukolämpöä. Odotamme innolla yhteistyötä Valmetin kanssa tässä tärkeässä hankkeessa, Göteborg Energin toimitusjohtaja Per-Anders Gustafsson sanoo.

Valmetin toimitukseen kuuluu 140 MWth Valmet BFB -kattilalaitos, jossa käytetään kuplivaa leijukerrostekniikkaa, sekä savukaasujen puhdistus- ja lauhdutusjärjestelmät. Pääpolttoaineina käytetään metsähaketta ja kierrätyspuuhaketta. 

Lisäksi Valmet toimittaa kattilarakennuksen ja putkistot uuden kattilan liittämiseksi nykyiseen höyryturbiiniin. Käyttö- ja kunnossapitopalvelut, mukaan lukien Valmetin teollisen internetin ratkaisut, maksimoivat luotettavuuden ja optimoivat suorituskyvyn ja varmistavat siten turvallisen ja kestävämmän tuotannon koko laitoksen elinkaaren ajan.

– Olemme erittäin ylpeitä voidessamme jatkaa pitkää ja tiivistä yhteistyötämme Göteborg Energin kanssa. Voimalaitos itsessään tulee varmasti olemaan huippuluokan esimerkki siitä, miten kestävät luonnonvarat voidaan muuntaa energiaksi mahdollisimman tehokkaasti. On hienoa tehdä yhteistyötä Göteborg Energin kanssa ja viedä sen toimintaa eteenpäin, Valmetin Energy Plant Solutions johtaja Antti Laaksonlaita sanoo.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.