https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 20.9.2023

Valmetin toimittama Metsä Fibren Kemin biotuotetehdas käynnistettiin

Tehdas käynnistettiin 20.9 ja toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita. Tehtaan selluntuotantokapasiteetti on 1,5 miljoonaa tonnia.

b4bb6e9d4dc40800_800x800ar

Uusi tehdas sijaitsee samalla paikalla kuin vanha käytöstä poistettu sellutehdas.Kuva: Valmet.

Metsä Fibren Kemin biotuotetehdas käynnistyi onnistuneesti keskiviikkona 20.9.2023. Tuotantoprosessi hienosäädetään täysimittaiseen tuotantoon, joka saavutetaan noin vuoden kuluessa käynnistämisestä.

Ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas tehdas toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita ja tuottaa kaksi terawattituntia (TWh) uusiutuvaa sähköä vuosittain.

Valmetin toimitus kattaa koko tuotantoprosessin puunkäsittelystä paalaukseen sekä virtauksensäätöratkaisut ja tehtaanlaajuiset automaatiojärjestelmät. Vuotuinen selluntuotantokapasiteetti on 1,5 miljoonaa tonnia, ja lisäksi tehdas tuottaa erilaisia muita biotuotteita.

– Tehtaan käynnistäminen on meille tärkeä virstanpylväs, ja nyt yhteinen ponnistuksemme kohti seuraavia virstanpylväitä jatkuu. Odotan innolla, kuinka Suomen metsäteollisuuden historian merkittävin investointi saavuttaa täyden tuotantokapasiteetin, sanoo Metsä Fibren biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson.

– Yhdistämällä Valmetin innovatiivisen prosessiteknologian, automaation ja palvelut olemme toimittaneet ratkaisun, joka edustaa johtavaa kestävän kehityksen suorituskykyä minimoiduilla päästöillä. Esimerkiksi energiatehokkuutta parannetaan haihduttamon ja sellunkeittimen välisellä höyryintegraatiolla sekä uusilla sellunkuivauskoneen ominaisuuksilla. Edistyksellinen koko tehtaan kattava automaatiojärjestelmä ja integroidut teollisen internetin ratkaisut auttavat optimoimaan tehtaan tuotannon tehokkuutta, sanoo Valmetin Sellu- ja energialiiketoimintalinjan johtaja Sami Riekkola.

Valmetin toimitukseen kuuluvat puunkäsittely-, keitto- ja kuitulinjat, sellun kuivaus ja paalaus, haihduttamo, soodakattila, kaustisointi, meesauuni, biomassan kuivain ja kaasutin, tuhkan kristallisointi, tehtaanlaajuinen hajukaasujen (NCG) käsittelyratkaisu sekä soodakattilan ja meesauunin sähkösuodattimet ja märkäsähkösuodatin.

Valmet toimitti myös rikkihappolaitoksen, joka käyttää tehtaiden omia hajukaasuja rikkihapon valmistukseen. Lisäksi Valmet toimitti olemassa olevan kuitulinjan uusinnan sisältäen uudet hakkeensyöttö- ja pesujärjestelmät.

Valmetin automaatiotoimitukseen kuuluu tehtaanlaajuinen Valmet DNA -automaatiojärjestelmä, laitoksen tiedonhallintajärjestelmä, Valmet IQ -laadunhallintajärjestelmä, edistyneet prosessiohjaukset sekä analysaattorit ja mittalaitteet.

Toimitukseen sisältyvät teollisen internetin ratkaisut kattavat analytiikkatyökalut, seuranta- ja optimointisovellukset, simulaattorit valituille prosessialueille sekä yhteydet Valmet Performance Center -etäpalveluita varten.

Uusimmat artikkelit

18.6.2024 | Alan Uutiset

Wärtsilä lanseeraa ensimmäisenä maailmassa 100 % vedyllä toimivan suuren mittakaavan moottorivoimalan konseptin

Konsepti perustuu Wärtsilä 31 -moottorialustaan. Vetyvalmiin moottorin odotetaan olevan tilattavissa vuonna 2025 ja toimitettavissa vuodesta 2026 alkaen.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.