https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 20.9.2023

Valmetin toimittama Metsä Fibren Kemin biotuotetehdas käynnistettiin

Tehdas käynnistettiin 20.9 ja toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita. Tehtaan selluntuotantokapasiteetti on 1,5 miljoonaa tonnia.

b4bb6e9d4dc40800_800x800ar

Uusi tehdas sijaitsee samalla paikalla kuin vanha käytöstä poistettu sellutehdas.Kuva: Valmet.

Metsä Fibren Kemin biotuotetehdas käynnistyi onnistuneesti keskiviikkona 20.9.2023. Tuotantoprosessi hienosäädetään täysimittaiseen tuotantoon, joka saavutetaan noin vuoden kuluessa käynnistämisestä.

Ympäristö-, energia- ja materiaalitehokas tehdas toimii täysin ilman fossiilisia polttoaineita ja tuottaa kaksi terawattituntia (TWh) uusiutuvaa sähköä vuosittain.

Valmetin toimitus kattaa koko tuotantoprosessin puunkäsittelystä paalaukseen sekä virtauksensäätöratkaisut ja tehtaanlaajuiset automaatiojärjestelmät. Vuotuinen selluntuotantokapasiteetti on 1,5 miljoonaa tonnia, ja lisäksi tehdas tuottaa erilaisia muita biotuotteita.

– Tehtaan käynnistäminen on meille tärkeä virstanpylväs, ja nyt yhteinen ponnistuksemme kohti seuraavia virstanpylväitä jatkuu. Odotan innolla, kuinka Suomen metsäteollisuuden historian merkittävin investointi saavuttaa täyden tuotantokapasiteetin, sanoo Metsä Fibren biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson.

– Yhdistämällä Valmetin innovatiivisen prosessiteknologian, automaation ja palvelut olemme toimittaneet ratkaisun, joka edustaa johtavaa kestävän kehityksen suorituskykyä minimoiduilla päästöillä. Esimerkiksi energiatehokkuutta parannetaan haihduttamon ja sellunkeittimen välisellä höyryintegraatiolla sekä uusilla sellunkuivauskoneen ominaisuuksilla. Edistyksellinen koko tehtaan kattava automaatiojärjestelmä ja integroidut teollisen internetin ratkaisut auttavat optimoimaan tehtaan tuotannon tehokkuutta, sanoo Valmetin Sellu- ja energialiiketoimintalinjan johtaja Sami Riekkola.

Valmetin toimitukseen kuuluvat puunkäsittely-, keitto- ja kuitulinjat, sellun kuivaus ja paalaus, haihduttamo, soodakattila, kaustisointi, meesauuni, biomassan kuivain ja kaasutin, tuhkan kristallisointi, tehtaanlaajuinen hajukaasujen (NCG) käsittelyratkaisu sekä soodakattilan ja meesauunin sähkösuodattimet ja märkäsähkösuodatin.

Valmet toimitti myös rikkihappolaitoksen, joka käyttää tehtaiden omia hajukaasuja rikkihapon valmistukseen. Lisäksi Valmet toimitti olemassa olevan kuitulinjan uusinnan sisältäen uudet hakkeensyöttö- ja pesujärjestelmät.

Valmetin automaatiotoimitukseen kuuluu tehtaanlaajuinen Valmet DNA -automaatiojärjestelmä, laitoksen tiedonhallintajärjestelmä, Valmet IQ -laadunhallintajärjestelmä, edistyneet prosessiohjaukset sekä analysaattorit ja mittalaitteet.

Toimitukseen sisältyvät teollisen internetin ratkaisut kattavat analytiikkatyökalut, seuranta- ja optimointisovellukset, simulaattorit valituille prosessialueille sekä yhteydet Valmet Performance Center -etäpalveluita varten.

Uusimmat artikkelit

4.12.2023 | Alan Uutiset

Kemira myy Oil & Gas -liiketoimintansa Sterling Specialty Chemicals LLC -yhtiölle

Kauppa sisältää Kemiran tuotantolaitokset Mobilessa, Columbuksessa ja Aberdeenissä Yhdysvalloissa.

SSAB aloitti valokaariuunin rakentamisen Oxelösundiin

SSAB:n mukaan siirtyminen valokaariuuniin vähentää yksin noin kolmen prosenttia yhtiön Ruotsissa toteutettavan tuotannon hiilidioksidipäästöjä.

16.11.2023 | Tutkimus ja koulutus

Taitotalo sai ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon

Taitotalo sai opetus- ja kulttuuriministeriön vuoden 2023 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnon. Kilpailun teemana oli yhteinen verkostomainen toimintakulttuuri ja kumppanuudet

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan. 

25.9.2023 | Kumppaniartikkeli

Kohti ennakoivaa kunnonvalvontaa

Ennakoivalla kunnonvalvonnalla on merkittävä rooli tehtaiden käytettävyyden, tuottavuuden ja turvallisuuden ylläpitämisessä. Koneiden ja laitteiden hallitsematon vikaantuminen aiheuttaa odottamattomia kustannuksia toimialasta riippumatta.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.