Alan Uutiset | 10.2.2020

Viafin Service jatkoi kannattavaa kasvuaan; projektiliiketoiminnassa markkina on "vireä"

Teollisuuden kunnossapitopalveluihin erikoitunut Viafin Service Oyj:n liikevaihto oli 26.7 miljoonaa euroa elokuun 2019–joulukuun 2019 välisenä aikana, kun vuotta aiemmin saman ajanjakson aikana yhtiön liikevaihto ylsi 9.9 miljoonaan euroon. Kasvu johtui sekä Viafin GAS:in ostosta että hyvästä tilauskannasta projekti- ja kunnossapitoliiketoiminnoissa.

viafin_service_ajankohtaista-1

- Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että yhtiön tulos kasvoi liikevaihdon mukana ja psyi hyvällä tasolla. Yhtiön liikevoitto ilman liikearvon poistoja (EBITA) oli koko seitsemäntoista kuukauden ajanjaksolla hyvällä tasolla huolimatta suhteellisen alhaisesta liikevaihdosta tilikauden alkupuoliskolla, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Mika Riekkola tiedotteessa.

Koko tilikaudella liikevoitto ilman liikearvon poistoja (EBITA) oli 3 633 tuhatta euroa, ollen 6,1 prosenttia liikevaihdosta. Katsauskauden 2019 elo–joulukuun tulos ilman liikearvon poistoja (EBITA) oli 1 631 tuhatta euroa.

- Kauden tulos osoittaa selkeästi toimintamallimme tehokkuuden ja ketteryyden sekä tilikauden ensimmäisen kahdentoista kuukauden aikana vallinneessa varsin haastavassa markkinatilanteessa, että viimeisen viiden kuukauden aikana vallinneen hyvän markkinakysynnän aikana, Riekkilä lisää.

Yhtiön toimitusjohtajan mukaan yhtiön liiketoiminnan rahavirta oli katsauskaudella ”erittäin vahva”.

- Yhtiön rahat ja pankkisaamiset 31.12.2019 olivat 13,1 miljoonaa euroa. Tämä antaa meille erittäin hyvän lähtökohdan strategisten jatkoaskeleiden ottamiseen, Riekkolä sanoo.

Myös projektiliiketoiminnassa markkina on vireä ja kilpailu aktiivista. Yhtiön mukaan kysyntää tukevat muutamat merkittävät investointiprojektit sekä teollisuuden suuret seisakit, jotka ajoittuvat nekin pääosin kesäkauteen.

- Kunnossapitomarkkinoiden konsolidoituminen on herättänyt kiinnostusta uusien toimijoiden palveluille ja etenkin kunnossapidon ulkoistuksissa asiakkaat etsivät vaihtoehtoja ja kilpailuttavat sopimuksia. Näemme tässä mahdollisuuksia kasvattaa omaa kunnossapitoliiketoimintaamme ja olemme vuoden 2019 aikana tehneet toimenpiteitä, joilla olemme vahvistaneet omaa kykyämme kilpailla näistä sopimuksista. Alkaneen vuoden 2020 kehitystä kuitenkin varjostavat edelleen jatkuvat työtaistelutoimenpiteet eri asiakastoimialoilla.

Yhtiön liiketoiminta alkoi vuonna 2008. Viafin Service asentaa, huoltaa ja korjaa putkistoja ja laitteistoja muun muassa sellu-, kartonki-, energia-, kemian- ja metalliteollisuudessa.

Viafin Service Oyj listautui marraskuussa 2018 First North -markkinapaikalle. Yhtiö osti Gasumin tytäryhtiön Gasum Tekniikan alkuvuodesta 2019. Gasum Tekniikka suunnittelee, rakentaa ja huoltaa maakaasujärjestelmiä.

Uusimmat artikkelit

21.2.2020 | Alan Uutiset

Business Finland: "Koronaviruksen vaikutukset suomalaisiin yrityksiin eivät ole vielä laajasti nähtävillä"

Noin puolet suomalaisyrityksistä arvioi, ettei koronavirusepidemia juurikaan vaikuta liikevaihtoon tai vientiin lyhyellä aikavälillä. Kolmasosa arvioi, että vaikutukset ovat joko kielteisiä tai hyvin kielteisiä lyhyellä aikavälillä, selviää Business Finlandin toteuttamasta kyselystä.

21.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopisto vahvistaa energiatutkimustaan

Vaasan yliopiston energiatutkimuksen tavoitteena on pyrkiä vastaamaan joustavan energiantuotannon, energialiiketoiminnan ja kestävän yhteiskunnallisen kehityksen globaaleihin tarpeisiin. Tutkimusta tehdään muun muassa tulevaisuuden älykkäisiin energiajärjestelmiin ja -verkkoihin, uusiin polttoaineisiin sekä teollisuuden ja alueellisiin kiertotalouden ratkaisuihin liittyen.

Työhyvinvointi on kahden kauppaa

Työ teollisuuden alalla on kuormittavaa, ja kuormitusta kasvattaa entisestään työn epäsäännöllisyys. Vuorotyö lisää muun muassa sydän- ja verisuonisairausten riskiä, mutta haittojen vähentämiseen voivat vaikuttaa niin työntekijä kuin työnantajakin.

Boomin dataintegraatiopalvelu IFS:n asiakkaiden käyttöön

IFS:n kenttähuollon ratkaisut, toiminnanohjausjärjestelmät ja kunnossapidon järjestelmät hyödyntävät jatkossa Boomin tarjoamia integraatiomahdollisuuksia yhdistämällä laajat ja nopeasti muuttuvat tietojoukot sovelluksiinsa.

Ratkaisu sähköautojen akkuongelmaan?

Lontoon UCL:n (University College of London) ja Kiinan tiedeakatemian tutkijat ovat kehittäneet ja osoittaneet uuden taivutettavan, grafeenista valmistetun superkondensaattorin, joka lupaa ratkaista sekä sähköautojen että kannettavien laitteiden akkuongelmat. Asiasta kertoi ETN.fi-verkkosivusto.

Fortum jatkaa käyttö- ja kunnossapitoyhteistyötään Caverion-omisteisen Maintpartnerin kanssa Uudellamaalla

Fortum jatkaa Uudenmaan voima- ja lämpölaitoksia sekä verkkoja koskevaa käyttö- ja kunnossapitokumppanuuttaan Maintpartnerin kanssa neljällä vuodella. Maintpartner on hoitanut palvelua vuodesta 2016. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

16.12.2019 | Kumppaniartikkeli

Insta opettaa prosessit tuottavammiksi

Oikein käytetty data on teollisuudessa rahan arvoinen voimavara. Oppivat koneet tehostavat teollisia prosesseja, jolloin energiaa ja raaka-aineita säästyy, päästöt pienenevät ja yrityksen tuottavuus kohentuu. Opetusdata muuttuu prosessiteollisuudessa sen viimeisen viivan alla näkyväksi tulokseksi.