Alan Uutiset | 10.2.2020

Viafin Service jatkoi kannattavaa kasvuaan; projektiliiketoiminnassa markkina on "vireä"

Teollisuuden kunnossapitopalveluihin erikoitunut Viafin Service Oyj:n liikevaihto oli 26.7 miljoonaa euroa elokuun 2019–joulukuun 2019 välisenä aikana, kun vuotta aiemmin saman ajanjakson aikana yhtiön liikevaihto ylsi 9.9 miljoonaan euroon. Kasvu johtui sekä Viafin GAS:in ostosta että hyvästä tilauskannasta projekti- ja kunnossapitoliiketoiminnoissa.

viafin_service_ajankohtaista-1

- Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että yhtiön tulos kasvoi liikevaihdon mukana ja psyi hyvällä tasolla. Yhtiön liikevoitto ilman liikearvon poistoja (EBITA) oli koko seitsemäntoista kuukauden ajanjaksolla hyvällä tasolla huolimatta suhteellisen alhaisesta liikevaihdosta tilikauden alkupuoliskolla, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Mika Riekkola tiedotteessa.

Koko tilikaudella liikevoitto ilman liikearvon poistoja (EBITA) oli 3 633 tuhatta euroa, ollen 6,1 prosenttia liikevaihdosta. Katsauskauden 2019 elo–joulukuun tulos ilman liikearvon poistoja (EBITA) oli 1 631 tuhatta euroa.

- Kauden tulos osoittaa selkeästi toimintamallimme tehokkuuden ja ketteryyden sekä tilikauden ensimmäisen kahdentoista kuukauden aikana vallinneessa varsin haastavassa markkinatilanteessa, että viimeisen viiden kuukauden aikana vallinneen hyvän markkinakysynnän aikana, Riekkilä lisää.

Yhtiön toimitusjohtajan mukaan yhtiön liiketoiminnan rahavirta oli katsauskaudella ”erittäin vahva”.

- Yhtiön rahat ja pankkisaamiset 31.12.2019 olivat 13,1 miljoonaa euroa. Tämä antaa meille erittäin hyvän lähtökohdan strategisten jatkoaskeleiden ottamiseen, Riekkolä sanoo.

Myös projektiliiketoiminnassa markkina on vireä ja kilpailu aktiivista. Yhtiön mukaan kysyntää tukevat muutamat merkittävät investointiprojektit sekä teollisuuden suuret seisakit, jotka ajoittuvat nekin pääosin kesäkauteen.

- Kunnossapitomarkkinoiden konsolidoituminen on herättänyt kiinnostusta uusien toimijoiden palveluille ja etenkin kunnossapidon ulkoistuksissa asiakkaat etsivät vaihtoehtoja ja kilpailuttavat sopimuksia. Näemme tässä mahdollisuuksia kasvattaa omaa kunnossapitoliiketoimintaamme ja olemme vuoden 2019 aikana tehneet toimenpiteitä, joilla olemme vahvistaneet omaa kykyämme kilpailla näistä sopimuksista. Alkaneen vuoden 2020 kehitystä kuitenkin varjostavat edelleen jatkuvat työtaistelutoimenpiteet eri asiakastoimialoilla.

Yhtiön liiketoiminta alkoi vuonna 2008. Viafin Service asentaa, huoltaa ja korjaa putkistoja ja laitteistoja muun muassa sellu-, kartonki-, energia-, kemian- ja metalliteollisuudessa.

Viafin Service Oyj listautui marraskuussa 2018 First North -markkinapaikalle. Yhtiö osti Gasumin tytäryhtiön Gasum Tekniikan alkuvuodesta 2019. Gasum Tekniikka suunnittelee, rakentaa ja huoltaa maakaasujärjestelmiä.

Uusimmat artikkelit

21.7.2020 | Alan Uutiset

Clean Steel aloittaa yhteistyön kansainvälisen sellujätin kanssa

Clean Steel on tehnyt sopimuksen Uruguaylaisen Montes del Platan sellutehtaan kanssa. Stora Ensolla ja Arauconille kuuluvan yhteisyrityksen tuotantolaitos sijaitsee Lounais-Uruguayssa, Punta Pereirasssa. Lyhytkuitusellua tuottava tehdas aloitti toimintansa vuonna 2014 ja sen vuosittainen tuotantokapasiteetti on 1,4 miljoonaa tonnia.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

Pauligilla on Suomen ensimmäisenä elintarvikealan yrityksenä Science Based Targets aloitteen hyväksymät ilmastotavoitteet

Paulig kertoo noudattavansa Suomen ensimmäisenä elintarvikealan yrityksenä Science Based Targets asettamia ilmastotavoitteita. Yhtiön tavoitteena on vähentää 80 prosenttia oman toiminnnan luomista kasvihuonepäästöistä ja 50 prosenttia arvoketjujen päästöistä vuoteen 2030 mennessä. 

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.