https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 20.12.2021

Vihreä energia auttoi Secoa saavuttamaan päästötavoitteet yhdeksän vuotta ennen määräaikaa

Vihreä sähkö ja uusiutuvien energialähteiden sertifikaatit Yhdysvalloissa ja Intiassa ovat auttaneet Secoa saavuttamaan vuoden 2030 päästötavoitteet yhdeksän vuotta ennen tavoiteaikataulua, minkä lisäksi yritys on tehnyt myös kustannussäästöjä.

seco

Secon päätös tehdä kaikesta liiketoiminnasta kestävän kehityksen mukaista toimintaa johti kattavaan arvioon yrityksen energiantarpeista. Kun sitten oli ajankohtaista uudistaa sopimukset energiantoimittajien kanssa, jotka huolehtivat Pennsylvanian Reynoldsvillessä sijaitsevan toimipisteen sähköntoimituksesta, vihreä sähkö nousi etualalle. Tutkimusten mukaan Reynoldsvillen toimipiste kuluttaa noin 10 prosenttia Secon tarvitsemasta sähköstä maailmanlaajuisesti. Lisäksi sen osuus Secon sähköstä koituviin ympäristövaikutuksiin on 19 prosenttia.

- Ostimme uusiutuvan energian sertifikaatteja (REC), joiden avulla pystyimme kompensoimaan hiilijalanjälkeämme, sanoo Secon Reynoldsvillen toimipisteen yleisistä hankinnoista vastaava Eric Sirianni.

- Prosessi käynnistyi vuonna 2019. Sitä ennen meille oli tärkeintä saada sähköä halvimpaan mahdolliseen hintaan. Tapana oli ajatella, että sytyttäessämme valot saamme virtaa riippumatta siitä, mistä ostamme sähkön. Meillä ei ollut valmista mallia, vaan meitä pyydettiin tutustumaan vihreään energiaan seuraavalla kerralla sähkömarkkinoita tarkastellessamme. Vihreä energia maksaa enemmän, mutta meidän oli muistettava hiilidioksidipäästöihin liittyvät tavoitteemme. Siitä kaikki sai alkunsa. Pystyimme suojautumaan sähkönhinnan vaihteluilta ja samalla hyödyntämään täysin vihreän energian sertifikaatteja, mutta silti alentamaan hintoja. Tämän huomattuaan ihmiset panivat asian merkille, Sirianni lisää.

Uusiutuvat energialähteet

Uusiutuvan energian sertifikaattien ansiosta yritykset voivat investoida uusiutuvista energialähteistä peräisin olevaan energiaan, vaikka nämä lähteet sijaitsevat toisaalla. Secon seuraava askel on tutkia sen toimipistekohtaisia ratkaisuja eri puolilla maailmaa ja selvittää esimerkiksi energiantuotantomahdollisuuksia paikan päällä aurinkopaneeleiden tai maalämmön avulla.

- Kaikki ovat sitoutuneet työskentelemään näiden päästötavoitteiden saavuttamiseksi ja vihreän energian käytön edistämiseksi. REC-sertifikaattien lisäksi olemme asentaneet myös aurinkopaneeleja, joista saamme virtaa esimerkiksi loisteputkiin, joiden osuus on noin 4 prosenttia tuotannostamme, sanoo Nagesh Shekhadar, Intian Punessa toimiva välillisistä hankinnoista vastaava johtaja.

Suuri osa Seco Intian käyttämistä energiasta on peräisin paikalliselta sähköyhtiöltä, joka käyttää hiilivoimaa. Koska vihreämpiä vaihtoehtoja ei ollut saatavilla, Seco osti REC-sertifikaatteja kompensoimaan hiilivoiman käytöstä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä.

- Käytämme tällä hetkellä jonkin verran aurinkoenergiaa, ja tutkimme myös tuulienergian mahdollisuuksia, jotta voimme luoda yhä enemmän puhdasta energiaa. Meidän on luotava hybridiratkaisuja, ja kun vihreän energian tarjonta lisääntyy, sen hinta laskee, sanoo Seco Intian toimitusjohtaja Atul Mohkhedkar.

Uusia mahdollisuuksia

Vaikka päästötavoitteet on saavutettu vuosia ennen aikataulua, Secon sähköhankinnoista vastaavat henkilöt eivät lepää laakereillaan – he jatkavat uusien mahdollisuuksien tutkimista puhtaamman sähkön löytämiseksi.

- Jokainen toimipisteistämme pystyy toimittamaan erittelyn kuukausittain käyttämästään energiasta, ja se vaihtelee sijainnin mukaan, sanoo Eric Sirianni.

Uusimmat artikkelit

25.1.2022 | Alan Uutiset

Tuulivoimatilastot 2021: Tuulivoiman rakentamisessa takana ennätyksellinen vuosi

Suomeen rakennettiin viime vuonna ennätysmäärä uutta tuulivoimaa, vaikka osa rakenteilla olevista projekteista viivästyi ja valmistuu siten vasta tämän vuoden puolella. Rakentamistahti kiihtyy vuosikymmenen puoliväliä kohti mentäessä. Tuulivoima kattaa kymmenisen prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta, mikä on jälleen noussut koronaa edeltävälle tasolle, selviää tuoreista tilastoista.

25.1.2022 | Tutkimus ja koulutus

Väitös: Sanktiot haittaavat logistiikkatoimintojen ulkoistamista ja alan kehittymistä Iranissa

Logistiikkatoimintojen ulkoistaminen kolmansille osapuolille eli 3PL-kumppaneille voisi tuoda tuntuvia hyötyjä iranilaisille yrityksille. Isona haasteena logistiikkakumppanuuksien ja logistiikka-alan kehittymiselle Iranissa ovat kuitenkin maalle asetetut taloudelliset sanktiot sekä valtion tuen puute, käy ilmi Daniel Sahebin Vaasan yliopiston tuotantotalouden alan väitöskirjasta.

Pienreaktoriteknologiaa esillä EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä

Teknologiayhtiö Rosatom isännöi pienreaktoripäivän Dubain EXPO 2020 -maailmannäyttelyssä. Pienreaktoripäivä tarjosi kansainvälisen alustan keskusteluille pienreaktoreiden (SMR) eduista, niiden kehitysnäkymistä ja siitä, miten teknologiaa voidaan hyödyntää ympäri maailman. Ohjelman avasi multimediaesitys, joka toi esiin pienreaktoreiden etuja erilaisissa ilmasto-olosuhteissa.

Laser puolitti rekka-auton peruuttamiseen käytettävän ajan

Kuljetus- ja varastointipalveluja tarjoava yritys Ajomestarit Oy on ottanut Essityn pehmopaperivaraston lastauslaiturilla käyttöön laserit, jotka helpottavat yhdistelmäajoneuvokuljettajien työtä. Laser piirtää maahan vihreän viivan, jota kuljettaja seuraa peruuttaessaan pari-kolmekymmentä metristä autoa lastauslaituriin. 

Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin

Sähköverkkoyhtiö Kajave varautuu lauhtuvan sään ja puuskaisen tuulen aiheuttamiin sähkökatkoksiin Kainuussa. Säätilan muutos on aiheuttanut vikoja sähköverkkoon jo nyt. Vikojen korjaus on käynnissä.

Fazer suunnittelee investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa

Fazer kertoo suunnittelevansa investointia uuteen makeistehtaaseen Suomessa. Toteutuessaan uusi tehdas korvaisi nykyiset makeistehtaat Vantaalla ja Lappeenrannassa. Päätös tehtaan mahdollisesta rakentamisesta ja sen sijainnista tehdään tulevan kevään aikana.

17.11.2021 | Kumppaniartikkeli

Fescon tarjoaa ympäristöystävällistä kuonaa hiekkapuhalluksen korvaajaksi

Patentoitu kvartsivapaa masuunikuona eli Granuli otettiin käyttöön korvaavana tuotteena perinteiselle luonnohiekalle. Hyödyt ovat merkittävät ympäristölle ja ihmisten terveydelle.