https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 20.12.2021

Vihreä energia auttoi Secoa saavuttamaan päästötavoitteet yhdeksän vuotta ennen määräaikaa

Vihreä sähkö ja uusiutuvien energialähteiden sertifikaatit Yhdysvalloissa ja Intiassa ovat auttaneet Secoa saavuttamaan vuoden 2030 päästötavoitteet yhdeksän vuotta ennen tavoiteaikataulua, minkä lisäksi yritys on tehnyt myös kustannussäästöjä.

seco

Secon päätös tehdä kaikesta liiketoiminnasta kestävän kehityksen mukaista toimintaa johti kattavaan arvioon yrityksen energiantarpeista. Kun sitten oli ajankohtaista uudistaa sopimukset energiantoimittajien kanssa, jotka huolehtivat Pennsylvanian Reynoldsvillessä sijaitsevan toimipisteen sähköntoimituksesta, vihreä sähkö nousi etualalle. Tutkimusten mukaan Reynoldsvillen toimipiste kuluttaa noin 10 prosenttia Secon tarvitsemasta sähköstä maailmanlaajuisesti. Lisäksi sen osuus Secon sähköstä koituviin ympäristövaikutuksiin on 19 prosenttia.

- Ostimme uusiutuvan energian sertifikaatteja (REC), joiden avulla pystyimme kompensoimaan hiilijalanjälkeämme, sanoo Secon Reynoldsvillen toimipisteen yleisistä hankinnoista vastaava Eric Sirianni.

- Prosessi käynnistyi vuonna 2019. Sitä ennen meille oli tärkeintä saada sähköä halvimpaan mahdolliseen hintaan. Tapana oli ajatella, että sytyttäessämme valot saamme virtaa riippumatta siitä, mistä ostamme sähkön. Meillä ei ollut valmista mallia, vaan meitä pyydettiin tutustumaan vihreään energiaan seuraavalla kerralla sähkömarkkinoita tarkastellessamme. Vihreä energia maksaa enemmän, mutta meidän oli muistettava hiilidioksidipäästöihin liittyvät tavoitteemme. Siitä kaikki sai alkunsa. Pystyimme suojautumaan sähkönhinnan vaihteluilta ja samalla hyödyntämään täysin vihreän energian sertifikaatteja, mutta silti alentamaan hintoja. Tämän huomattuaan ihmiset panivat asian merkille, Sirianni lisää.

Uusiutuvat energialähteet

Uusiutuvan energian sertifikaattien ansiosta yritykset voivat investoida uusiutuvista energialähteistä peräisin olevaan energiaan, vaikka nämä lähteet sijaitsevat toisaalla. Secon seuraava askel on tutkia sen toimipistekohtaisia ratkaisuja eri puolilla maailmaa ja selvittää esimerkiksi energiantuotantomahdollisuuksia paikan päällä aurinkopaneeleiden tai maalämmön avulla.

- Kaikki ovat sitoutuneet työskentelemään näiden päästötavoitteiden saavuttamiseksi ja vihreän energian käytön edistämiseksi. REC-sertifikaattien lisäksi olemme asentaneet myös aurinkopaneeleja, joista saamme virtaa esimerkiksi loisteputkiin, joiden osuus on noin 4 prosenttia tuotannostamme, sanoo Nagesh Shekhadar, Intian Punessa toimiva välillisistä hankinnoista vastaava johtaja.

Suuri osa Seco Intian käyttämistä energiasta on peräisin paikalliselta sähköyhtiöltä, joka käyttää hiilivoimaa. Koska vihreämpiä vaihtoehtoja ei ollut saatavilla, Seco osti REC-sertifikaatteja kompensoimaan hiilivoiman käytöstä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä.

- Käytämme tällä hetkellä jonkin verran aurinkoenergiaa, ja tutkimme myös tuulienergian mahdollisuuksia, jotta voimme luoda yhä enemmän puhdasta energiaa. Meidän on luotava hybridiratkaisuja, ja kun vihreän energian tarjonta lisääntyy, sen hinta laskee, sanoo Seco Intian toimitusjohtaja Atul Mohkhedkar.

Uusia mahdollisuuksia

Vaikka päästötavoitteet on saavutettu vuosia ennen aikataulua, Secon sähköhankinnoista vastaavat henkilöt eivät lepää laakereillaan – he jatkavat uusien mahdollisuuksien tutkimista puhtaamman sähkön löytämiseksi.

- Jokainen toimipisteistämme pystyy toimittamaan erittelyn kuukausittain käyttämästään energiasta, ja se vaihtelee sijainnin mukaan, sanoo Eric Sirianni.

Uusimmat artikkelit

Konepajateollisuuden tehokkuuden edistäjä

Metallintyöstössä käytettävät lastuamisnesteet vaikuttavat suoraan konepajateollisuuden tuotannon tehokkuuteen, laatuun, ekologisuuteen sekä koneistajan työskentelyolosuhteisiin. Parhaimmillaan oikealla lastuamisnesteen valinnalla saadaan säästettyä aikaa, rahaa, koneita, ihmisiä ja luontoa.

11.8.2022 | Alan Uutiset

Kaivosteollisuusala koolle 25.−27.10.2022 FinnMateria-ammattimessuille

FinnMateria, Pohjoismaiden johtavat kaivosteollisuuden, metallinjalostuksen, kiviainesteollisuuden, kiertotalouden ja maarakentamisen erikoismessut, järjestetään 25.−27.10.2022 Paviljongissa. ”Ammattimessuja odotetaan innolla, ja FinnMateria on lähes loppuunmyyty”, sanoo FinnMateria-messumyynnistä vastaava myyntipäällikkö Hannu Mennala Jyväskylän Messuilta.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

15.6.2022 | Tutkimus ja koulutus

Uusilla ruoantuotantoteknologioilla vauhtia Suomen ilmastotavoitteisiin

Suomi pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä. Ruoantuotantojärjestelmän uudistaminen, erityisesti uusien tuotantomenetelmien käyttöönotto edistäisi tavoitteen saavuttamista. Samalla Suomen proteiiniomavaraisuus paranisi, mikä on entistä tärkeämpää nykyisessä geopoliittisessa tilanteessa, ilmenee VTT:n ja Luken selvityksestä.

Metron turvallisuutta parannetaan – jopa 40 vuotta vanhoja järjestelmiä uudistetaan

Metro on liikennöinyt pääkaupunkiseudulla pian 40 vuoden ajan. Osa metrossa käytetyistä järjestelmistä on alkuperäisiä, ja ne alkavat tulla elinkaarensa päähän. Vanhojen järjestelmien uusimiseksi laadittu hankesuunnitelma oli 14.6. käsittelyssä HKL:n johtokunnassa. Hankkeen käsittely jatkuu syksyllä Helsingin ja Espoon kaupunginvaltuustoissa.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.

10.5.2022 | Kumppaniartikkeli

Loppuu se kuluminen – kestävillä ratkaisuilla huolettomuutta teollisuuden kunnossapitoon

Panssariteräksestä valmistetut siirtoruuvit, sykloonit, puhaltimet, putkistot ja monet muut teollisuuslaitteet altistuvat jatkuvasti kulumiselle. Halpa tuotanto ja vääränlaiset sovellukset ovat kuluttaneet laitteiden lisäksi panssariteräksen mainetta. Kestävä ratkaisu on kuitenkin olemassa. Ajatus laadusta, ennakoivasta kunnossapidosta ja elinkaariajattelusta jalkautuu teollisuuteen hitaasti mutta varmasti, luottaa Somotec Oy:n toimitusjohtaja Olli Riihiluoma.