https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 30.11.2016

Vuorovaikutteinen älyteknologia muuttaa kaupunkeja

Vanhoja kaupunkeja, joissa on vanhaa infraa kuten teitä, rakennuksia ja energiaverkkoja joudutaan korjaamaan jatkuvasti. Tulevaisuuden kaupungissa teknologia ja palvelu yhdistyvät yhä enemmän. Olemassa olevaa infraa korjataan tarpeen mukaisesti, ja se myös osaa korjata itse itsensä.

Esimerkiksi rakennus- ja kiinteistöalalle syntyy uusia liiketoimintamalleja ja toimijoita, kun siirrytään infrastruktuurista palveluihin. Enää ei myydä neliöitä, vaan myydään tarpeen mukaisia, yksilöllisiä tiloja ja olosuhteita, joihin on integroitu älykäs ja vuorovaikutteinen teknologia. Edistynyt, printattu teknologia voidaan lisätä vanhoihinkin rakennuksiin. Vuorovaikutteinen teknologia myös tuottaa jatkuvaa ajantasaista tietoa rakennuksen tilasta. Tätä tietoa hyödyntävät automaattisesti myös rakennuksen omat materiaalit, jotka korjaavat itse itsensä vikatilanteessa. Kun vesiputki havaitsee mahdollisen vuodon, se korjaa automaattisesti itse vuotokohdan.

Sujuvampaa arkea

Nykyisin on useita erilaisia käyttöliittymiä, joita rakennuksen asukkaiden tai huoltohenkilökunnan on opittava käyttämään, esimerkiksi eri tilojen ilmanvaihdon tai lämpötilan säätäminen sopivalle tasolle. Rakennuksen älykkyyden lisääntyminen sujuvoittaa arkea, kun itseoppivat ja ennustavat ratkaisut säätyvät automaattisesti ja huomaamatta. Esimerkiksi VTT:n Human Thermal Model -menetelmä tunnistaa tilassa tarvittavan olosuhteen, miten ihmiset liikkuvat, yksilölliset sekä henkilökohtaiset valaistus- ja lämpöolosuhdetarpeet. Menetelmään on yhdistetty rakennuksen energialaskentaohjelma, jolloin voidaan myös ennakoida ja kuormittaa energiajärjestelmää tasaisemmin. Lopputuloksena saadaan energiansäästöä ja tyytyväisiä käyttäjiä.

VTT:n asiantuntijat laativat kansainvälisessä yhteistyössä älykaupunkien kehitykseen ja tulevaisuuteen liittyvän tiekartan, joka koostuu seitsemästä pääteemasta: energia, rakennukset, infrastruktuuri, maankäyttö, kuljetus ja liikkuminen sekä yhteisöt ja käyttäjät. Hanke alkoi 2014 ja päättyi 2016.

Linkki julkaisuun: Research Roadmap Report Smart City Vision​: http://site.cibworld.nl/dl/publications/CIB%20Publication%20407

Selvityksen julkaisi kansainvälinen rakennusalan tutkimusjärjestö CIB (International Council for Research and Innovation in Building and Construction).

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.