https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 18.10.2020

Wärtsilä rakentaa kaasulaitoksen Saksaan

Teknologiakonserni Wärtsilä sai syyskuussa ison tilauksen liikenteen kaasupolttoaineiden nesteytyslaitoksen rakentamisesta Saksaan. LNG- ja LBG-polttoaineita tuottavan Laitoksen kapasiteetti on noin 100 000 tonnia vuodessa. Yhtiö ei kerro tilauksen arvoa, mutta sanoo sen olevan merkittävän.

NAVIWART

Kölnin lähelle rakennettava tuotantolinja valmistaa vähähiilisiä kaasupolttoaineita meri- ja maantieliikenteen käyttöön. Laitos valmistaa nesteytettyä LNG-polttoainetta suoraan maakaasuverkosta.

Nesteytetty biokaasu (LBG, liquefied biogas) puolestaan on sataprosenttisesti uusiutuvaa polttoainetta, jota valmistetaan muun muassa mädättämällä kotitalousjätettä tai karjanlantaa biometaaniksi. Nesteytetyn biokaasun käyttö vähentää ilmaston lämpenemistä aiheuttavia kasvihuonepäästöjä jopa 85 prosenttia perinteisiin polttoaineisiin verrattuna.

Nyt julkistettu toimitus käsittää laitoksen suunnittelun ja valmistuksen, maanrakennustyöt, asennuksen sekä käyttöönoton. Tuotannon on määrä alkaa syksyllä 2022.

Wärtsilä Gas Solutions -liiketoimintojen johtaja Antti Kuokkanen huomauttaa, että LNG:llä on jo yleisesti hyväksytty asema liikenteen päästöjä vähentävänä polttoaineena.

– Biokaasun eli LBG:n liittäminen LNG:n tuotantoketjuun leikkaa meri- ja maantieliikenteen päästöjä entisestään. Molempia kaasupolttoaineita voidaan käyttää yhtä aikaa samoissa kohteissa. Meille on kunnia-asia olla mukana kehittämässä liikenteen kestävää kehitystä älykkään teknologian avulla”, Kuokkanen sanoo Wärtsilän tiedotteessa.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.