https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 18.10.2020

Wärtsilä rakentaa kaasulaitoksen Saksaan

Teknologiakonserni Wärtsilä sai syyskuussa ison tilauksen liikenteen kaasupolttoaineiden nesteytyslaitoksen rakentamisesta Saksaan. LNG- ja LBG-polttoaineita tuottavan Laitoksen kapasiteetti on noin 100 000 tonnia vuodessa. Yhtiö ei kerro tilauksen arvoa, mutta sanoo sen olevan merkittävän.

NAVIWART

Kölnin lähelle rakennettava tuotantolinja valmistaa vähähiilisiä kaasupolttoaineita meri- ja maantieliikenteen käyttöön. Laitos valmistaa nesteytettyä LNG-polttoainetta suoraan maakaasuverkosta.

Nesteytetty biokaasu (LBG, liquefied biogas) puolestaan on sataprosenttisesti uusiutuvaa polttoainetta, jota valmistetaan muun muassa mädättämällä kotitalousjätettä tai karjanlantaa biometaaniksi. Nesteytetyn biokaasun käyttö vähentää ilmaston lämpenemistä aiheuttavia kasvihuonepäästöjä jopa 85 prosenttia perinteisiin polttoaineisiin verrattuna.

Nyt julkistettu toimitus käsittää laitoksen suunnittelun ja valmistuksen, maanrakennustyöt, asennuksen sekä käyttöönoton. Tuotannon on määrä alkaa syksyllä 2022.

Wärtsilä Gas Solutions -liiketoimintojen johtaja Antti Kuokkanen huomauttaa, että LNG:llä on jo yleisesti hyväksytty asema liikenteen päästöjä vähentävänä polttoaineena.

– Biokaasun eli LBG:n liittäminen LNG:n tuotantoketjuun leikkaa meri- ja maantieliikenteen päästöjä entisestään. Molempia kaasupolttoaineita voidaan käyttää yhtä aikaa samoissa kohteissa. Meille on kunnia-asia olla mukana kehittämässä liikenteen kestävää kehitystä älykkään teknologian avulla”, Kuokkanen sanoo Wärtsilän tiedotteessa.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.