https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 14.9.2021

Wärtsilän energian varastointijärjestelmä tukee Australian kaivosteollisuuden tavoitteita irtautua hiilestä

Teknologiayhtiö Wärtsilä toimittaa 9,2 MW:n / 8,7 MWh:n energian varastointijärjestelmän australialaiselle sähköntuottajalle Zenith Pacificille. Energian varastointijärjestelmä toimitetaan laitetoimituksena, ja sen on määrä olla toiminnassa vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä.

wartsi

Zenith myy tuottamansa sähkön maailman suurimmille Australiassa toimiville kultakaivosyhtiöille. Valmistuessaan uusi energian varastointijärjestelmä vastaa maanalaisen kaivoksen jaksottaisiin energiatarpeisiin. Energiavaraston rinnalla toimintaansa jatkaa nykyinen käytössä oleva monipolttoainemoottorivoimalaitos, jonka kokonaiskapasiteetti on tällä hetkellä 65.98 MW.

Zenith Pacific on hiljattain ottanut käyttöön kolme Wärtsilä 34DF ‑monipolttoainemoottoria, joita käytetään vastaamaan kaivoksen jatkuvaan energian tarpeeseen. Laitekantaa ollaan kasvattamassa kahdella uudella Wärtsilä 34SG ‑kaasumoottorilla vuonna 2022. Uusi energian varastointijärjestelmä, joka käsittää integroidut GridSolv Quantum ‑moduulit ja GEMS Digital Energy Platform ‑energianhallinta-alustan, auttaa ratkaisemaan tiheämpien kuormitusjaksojen tuomat haasteet. Energiavaraston lisääminen järjestelmään säästää moottoreita usein toistuvilta käynnistyksiltä hallitsemalla kaivosalueen tiheitä tehonvaihteluita. Tämä parantaa laitoksen toiminnan tehokkuutta, säästää polttoainetta ja pienentää voimalaitoksen hiilijalanjälkeä.

– Wärtsilän valitseminen sekä moottorien että energian varastointijärjestelmien toimittajaksi on kannaltamme paras ratkaisu, koska sen avulla voimme varmistaa tehokkaan energiatoimituksen loppuasiakkaallemme. Energian varastointijärjestelmä toimii myös nopeasti käyttöön otettavana energiavarastona, josta saamme lyhytaikaisesti tarvittavaa lisätehoa ja varavoimaa esimerkiksi sähkökatkoksien varalta. Tällaisissa tilanteissa energian varastointijärjestelmä varmistaa sähkön saatavuuden, kunnes varamoottori on saatu käynnistettyä. Lisäksi energiavarastointijärjestelmä auttaa pienentämään laitoksen hiilijalanjälkeä entisestään, sanoo Simon Jelly, Technology and Infrastructure Manager, Zenith Energy.

Uusimmat artikkelit

23.9.2021 | Alan Uutiset

Konkurssiaaltoa ei tullutkaan – miten suojautua asiakasyritysten maksuvaikeuksilta

Koronapandemian alkaessa ekonomistit ympäri maailman ennustivat kaikkien aikojen konkurssiaaltoa. Valtioiden nopeasti liikkeelle polkaisemat tukitoimet, lainojen lyhennysvapaat ja verottajan myöntämät lykkäykset ovat toistaiseksi suojanneet yrityksiä konkursseilta. Määräaikaiset lainsäädännön muutokset ja valtioiden tukitoimet ovat kuitenkin päättyneet kesällä 2021 tai päättyvät viimeistään kuluvan syksyn aikana.

Typpihapon luokituksen muuttuminen voi edellyttää kemikaaliturvallisuussäädösten mukaisia toimia

Typpihapolle on määritetty EU:ssa yhdenmukainen, sitova luokitus- ja merkintävaatimus. Muutos voi vaikuttaa tuotantolaitoksen vaarallisten kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin laajuuteen. Muutosta sovelletaan 1.3.2022 alkaen.

Jumiskon vesivoimalaitoksen peruskunnostuksesta lisää joustavuutta tuotantoon

Kemijärvellä sijaitsevan Jumiskon vesivoimalaitos on otettu peruskunnostuksen jälkeen jälleen käyttöön. Peruskunnostuksen ansiosta voimalaitoksen säätömahdollisuudet ja energiatehokkuus paranevat, Pohjolan Voima (PVO) kertoo lehdistötiedotteessa.

Vaasan yliopisto järjestää kansainvälisen älykkäiden energiajärjestelmien ja -teknologioiden SEST2021-konferenssin 6.–8.9.2021

Vaasan yliopisto järjestää 6.–8. syyskuuta 2021 kansainvälisen konferenssin älykkäistä energiajärjestelmistä ja -teknologioista. Kolmipäiväinen SEST2021 järjestetään koronapandemian vuoksi etäkonferenssina. Konferenssi on tarkoitettu akateemisille tutkijoille ja energia-alan ammattilaisille.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.