Alan Uutiset | 23.8.2019

World BioEconomy Forum järjestetään toista kertaa Rukalla 11.-13.9.2019

World BioEconomy Forum tarjoaa biotalouden yrityksille tilaisuuden esitellä toimintaansa sekä verkostoitua alan muiden toimijoiden kanssa.

world_bioeconomy-960x9999

Tilaisuus kokoaa yhteen biotalouden vaikuttajia keskustelemaan alan ajankohtaisista aiheista. Tapahtumaan on tulossa osallistujia yli 20 eri maasta muun muassa Brasiliasta, Japanista, USA:sta ja Uudesta Seelannista. Paikalla on alan johtavia yrityksiä kuten Sappi, Lenzing, Pöyry sekä instituutioita kuten EFI ja VTT.

Mukana tilaisuutta avaamassa on myös poliitikkoja kuten Nils Torvalds. Ohjelmassa on myös ilmastonmuutokseen ja metsiin keskittyvä paneelikeskustelu, jossa mukana ovat muun muassa Greenpeace, Luke sekä Brasilian maatalousyhdistys ABAG. Osana tapahtumaa järjestetään myös hiilineutraali illallinen.

- Metsä on suomalaisten kansallisaarre, jota me arvostamme ja kunnioitamme. Tapahtuman avulla haluamme edesauttaa biotalouden tavoitteiden toteutumista ei vain Suomessa - vaan myös Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Pyrimme nostamaan tietoisuutta siitä, että sosiaalinen ja taloudellinen kehitys voi olla myös kestävää: tämän mahdollistaa biotaloudessa luonnollisten voimavarojen tehokkaampi käyttö uusimpien innovaatioiden avulla, WBEF sanoo lehdistötiedotteessa

Ilmoittaudu tästä

Uusimmat artikkelit

Työhyvinvointi on kahden kauppaa

Työ teollisuuden alalla on kuormittavaa, ja kuormitusta kasvattaa entisestään työn epäsäännöllisyys. Vuorotyö lisää muun muassa sydän- ja verisuonisairausten riskiä, mutta haittojen vähentämiseen voivat vaikuttaa niin työntekijä kuin työnantajakin.

Boomin dataintegraatiopalvelu IFS:n asiakkaiden käyttöön

IFS:n kenttähuollon ratkaisut, toiminnanohjausjärjestelmät ja kunnossapidon järjestelmät hyödyntävät jatkossa Boomin tarjoamia integraatiomahdollisuuksia yhdistämällä laajat ja nopeasti muuttuvat tietojoukot sovelluksiinsa.

19.2.2020 | Alan Uutiset

FUCHSin uusi voiteluainetehdas – suuri satsaus Pohjoismaiden markkinoille

Fuchsin uuden voiteluainetehtaan rakentaminen on täydessä vauhdissa Forsissa Tukholman eteläpuolella. 

Ratkaisu sähköautojen akkuongelmaan?

Lontoon UCL:n (University College of London) ja Kiinan tiedeakatemian tutkijat ovat kehittäneet ja osoittaneet uuden taivutettavan, grafeenista valmistetun superkondensaattorin, joka lupaa ratkaista sekä sähköautojen että kannettavien laitteiden akkuongelmat. Asiasta kertoi ETN.fi-verkkosivusto.

18.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Tutkimus: Sähköistäminen voi vähentää 60 prosenttia päästöjä Euroopassa vuoteen 2050 mennessä

Liikenteen, rakentamisen ja teollisuuden sähköistäminen voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Euroopassa jopa 60 prosenttia vuosien 2020–2050 välillä, kertoo tutkimuslaitos BloombergNEF:n (BNEF) julkaisema tuore tutkimus.

Fortum jatkaa käyttö- ja kunnossapitoyhteistyötään Caverion-omisteisen Maintpartnerin kanssa Uudellamaalla

Fortum jatkaa Uudenmaan voima- ja lämpölaitoksia sekä verkkoja koskevaa käyttö- ja kunnossapitokumppanuuttaan Maintpartnerin kanssa neljällä vuodella. Maintpartner on hoitanut palvelua vuodesta 2016. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

16.12.2019 | Kumppaniartikkeli

Insta opettaa prosessit tuottavammiksi

Oikein käytetty data on teollisuudessa rahan arvoinen voimavara. Oppivat koneet tehostavat teollisia prosesseja, jolloin energiaa ja raaka-aineita säästyy, päästöt pienenevät ja yrityksen tuottavuus kohentuu. Opetusdata muuttuu prosessiteollisuudessa sen viimeisen viivan alla näkyväksi tulokseksi.