Alan Uutiset | 23.8.2019

World BioEconomy Forum järjestetään toista kertaa Rukalla 11.-13.9.2019

World BioEconomy Forum tarjoaa biotalouden yrityksille tilaisuuden esitellä toimintaansa sekä verkostoitua alan muiden toimijoiden kanssa.

world_bioeconomy-960x9999

Tilaisuus kokoaa yhteen biotalouden vaikuttajia keskustelemaan alan ajankohtaisista aiheista. Tapahtumaan on tulossa osallistujia yli 20 eri maasta muun muassa Brasiliasta, Japanista, USA:sta ja Uudesta Seelannista. Paikalla on alan johtavia yrityksiä kuten Sappi, Lenzing, Pöyry sekä instituutioita kuten EFI ja VTT.

Mukana tilaisuutta avaamassa on myös poliitikkoja kuten Nils Torvalds. Ohjelmassa on myös ilmastonmuutokseen ja metsiin keskittyvä paneelikeskustelu, jossa mukana ovat muun muassa Greenpeace, Luke sekä Brasilian maatalousyhdistys ABAG. Osana tapahtumaa järjestetään myös hiilineutraali illallinen.

- Metsä on suomalaisten kansallisaarre, jota me arvostamme ja kunnioitamme. Tapahtuman avulla haluamme edesauttaa biotalouden tavoitteiden toteutumista ei vain Suomessa - vaan myös Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Pyrimme nostamaan tietoisuutta siitä, että sosiaalinen ja taloudellinen kehitys voi olla myös kestävää: tämän mahdollistaa biotaloudessa luonnollisten voimavarojen tehokkaampi käyttö uusimpien innovaatioiden avulla, WBEF sanoo lehdistötiedotteessa

Ilmoittaudu tästä

Uusimmat artikkelit

20.9.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikan kiihdytysohjelma RIMA käynnisti avoimen haun alan yrityksille

Euroopan komission Horisontti 2020 -ohjelman RIMA (Robotics for Inspection and Maintenance), on julkistanut ensimmäisen avoimen haun 8,1 miljoonan euron vapaalla omalla pääomarahoituksella pienille, keskisuurille ja hieman isommille yrityksille. RIMA eurooppalainen kiihdytysohjelma tarkastus- ja kunnossapitotoiminnan robotiikalle, 

Neste ja Niemi yhteistyöhön - muuttojen kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 %

Muutto- ja logistiikka-alan yritys Niemi Palvelut ottaa käyttöönsä 100 prosenttisesti jätteistä ja tähteistä valmistetun Neste MY uusiutuva diesel -polttoaineen dieselautoissaan ja luopuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Uudistuksen myötä Niemen asiakkaiden muuttojen aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt vähenevät jopa 90 prosenttia.

19.9.2019 | Alan Uutiset

Viafin Service Oyj käynnistää erikoiskunnossapitoliiketoiminnan

Viafin Service Oyj (”Viafin Service”) kertoo käynnistävänsä strategiansa mukaisesti uuden erikoiskunnossapitoliiketoiminnan ja, että yhtiön Etelä-Suomen tulosyksikön johtajana aloittaa Jani Toivonen. Toivonen siirtyy tehtävään Maintpartner Expert Services Oy:stä, jossa hän on toiminut Maintpartnerin Etelä-Suomen palvelupäällikkönä.

18.9.2019 | Kumppaniartikkeli

Uusi puhtaasti kaasukäyttöinen Wärtsilä 31SG -moottori vähentää merenkulun päästöjä

Teknologiayhtiö Wärtsilä tuo markkinoille puhtaasti  kaasukäyttöisen Wärtsilä 31SG -moottorin  merisovelluksia varten. Wärtsilä 31 -tuotealustaan perustuvan moottorin dieselversio julkaistiin  Guinnessin ennätystenkirjassa maailman tehokkaimpana nelitahtidieselmoottorina

Perusväylänpidon lisärahoitus tulee tiestölle viime tipassa

Hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Perusväylänpidon rahoitukseen ehdotetaan pysyvää 300 miljoonan euron tasokorotusta tie-, raide- ja vesiväylien korjausvelan kasvun pysäyttämiseksi ja korjausvelan vähentämiseksi. Yhdessä muiden korotusten kanssa perusväylänpidon rahoitukseen tulee lisäystä 362 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Kemissä raivataan jo uuden biotuotetehtaan pohjaa

Metsä Groupin Kemin tehdasalueella raivataan jo tonttia uudelle biotuotetehtaalle, joka sijoittuu nykyisen sellutehtaan viereen.

Dronejen käyttömahdollisuuksissa vain avaruus rajana

Dronet esittelivät monipuolisia hyödyntämismahdollisuuksiaan laajassa kansainvälisessä Drone Tournament -kilpailussa. Tavoitteena oli lisäksi houkutella uusia toimijoita alalle ja kehittää innovaatioita. Business Finland oli mukana yhteistyössä.