https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 9.5.2016

Yhdysvallat on syrjäyttämässä Kiinan teollisuuden kilpailukykyvertailussa

Kiinan asema maailman kilpailukykyisimpänä valmistavan teollisuuden maana näyttäisi olevan uhattuna. Deloitten Global Manufacturing Competitiveness Index -tutkimus ennustaa, että turvallinen ja kestävä tuotanto sekä henkilöstön huippuosaaminen tulee nostamaan Yhdysvallat teollisuuden kilpailukykyvertailussa Kiinan ohi tulevina vuosina.

 

Kiinan asema maailman kilpailukykyisimpänä valmistavan teollisuuden maana näyttäisi olevan uhattuna. Deloitten Global Manufacturing Competitiveness Index -tutkimus ennustaa, että turvallinen ja kestävä tuotanto sekä henkilöstön huippuosaaminen tulee nostamaan Yhdysvallat kilpailukykyvertailuissa Kiinan ohi tulevina vuosina.

Deloitten tutkimuksen mukaan Yhdysvaltojen uskotaan nousevan ensi kertaa teollisuusmaiden kärkipaikalle seuraavan viiden vuoden aikana. Tutkimuksesta myös selviää, että Pohjois-Amerikka ja Aasia dominoivat kilpailukykyisempien teollisuusmaiden listaa. Pohjois-Amerikan suurimmat valtiot (Yhdysvallat, Meksiko ja Kanada) ovat nyt kymmenen kilpailukykyisimmän maan joukossa ja niiden uskotaan säilyvän siellä myös seuraavan viiden vuoden ajan. Vuoteen 2020 mennessä kilpailukykyisimpien maiden joukkoon Aasiasta yltää yhteensä viisi maata (Kiina, Japani, Intia, Korea ja Taiwan). Euroopasta listalle yltää vain kaksi maata – Saksa ja Iso-Britannia.

Niin sanotut ”Mighty 5” -maat (Malesia, Intia, Thaimaa, Indonesia ja Vietnam) saattavat tulevina vuosina myllertää kilpailukykyisimpien maiden listaa, sillä koko viisikko sijoittuu Top15:n maan joukkoon vuoteen 2020 mennessä. Näistä maista jokin saattaa hyvin olla ’tulevaisuuden Kiina’ erityisesti työvoimakustannusten, ketterän tuotantokyvyn, suotuisan maantieteellisen sijainnin ja taloudellisen kasvun näkökannalta.

Kestävä, älykäs ja turvallinen teollisuus tuo etua

– Made in the USA tekee todellisen paluun. Tulevaisuudessa valmistavan teollisuuden toivotaan olevan kestävää, älykästä ja turvallista – ja näissä asioissa Yhdysvallat näyttää esimerkkiä muulle maailmalle. Kiinan tilanne on haastava ja yritysjohtajien tulisikin miettiä, mikä Kiinan rooli on teollisessa tuotannossa kymmenen vuoden kuluttua. Parin vuoden kuluttua Mighty 5 -maat saattavat olla Kiinalle todellinen uhka, Deloitten valmistava teollisuus -toimialasta vastaava johtaja Markku Aro huomauttaa.

Deloitten tutkimuksen mukaan lahjakkaat työntekijät ovat tärkein tekijä maan kilpailukyvyn kannalta. Seuraavina tulevat maan kustannustehokkuus, työvoiman tuottavuus ja toimittajaverkosto.

– Älykkäät teknologiaratkaisut ja innovaatiot muovaavat valmistavaa teollisuutta radikaalisti. Mikään valtio ei pysty enää hallitsemaan teollisuuden maailmanmarkkinoita vain yhdellä tietyllä vahvuudella, kuten esimerkiksi kustannustehokkuudella. Käynnissä oleva valtataistelu teollisuuden herruudesta kuuluu sille maalle, joka investoi innovaatioon, osaamiseen ja ekosysteemeihin, toteaa Deloitten toimitusketjun palveluista vastaava partneri Sami Laine.

Akateeminen ja ammatillinen osaaminen avainasemassa

deloite

Yritysjohtajat näkevät, että Saksa, Yhdysvallat ja Japani ovat kilpailukykyisimpiä maita työntekijöiden osaamisen kannalta. Erityisesti Saksassa opiskelussa yhdistetään sekä ammatillinen että akateeminen osaaminen onnistuneesti. Kiinasta ja Intiasta valmistuu vuosittain valtava määrä opiskelijoita, mutta osaamisessa on vielä paljon parantamisen varaa. Kiinassa ja Intiassa valmistuneilta opiskelijoilta puuttuu erityisesti käytännön taidot, jotta he olisivat helposti työllistettävissä.

Saksassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa opinnot kestävät yleisesti ottaen vuosia kauemmin kuin Kiinassa tai Intiassa. Esimerkiksi Intiassa väestön keskimääräinen koulussa oloaika on vain 4,4 vuotta, kun Saksassa ja Yhdysvalloissa se on lähes 13 vuotta. Kiinaan ja Intiaan verrattuna kolmikko on kirkkaasti edellä myös koulutuksen tasossa ja sen kehittämisessä.

– Osaamisen kehittäminen on erittäin tärkeää koko valtion kilpailukyvyn kannalta. Se vaatii pitkäjänteisiä investointeja, mutta se varmasti maksaa itsensä takaisin, summaa Aro.

Deloitten Global Manufacturing Competitiveness -tutkimus perustuu yli 500 toimitusjohtajan ja ylimmän johdon vastauksiin ja niiden analyysiin.

 

 

 

 

Uusimmat artikkelit

14.5.2025 | Alan Uutiset

Prysmianin käyttöön vihitty 185-metrinen kaapelitorni on Suomen korkein rakennus

Yritys on tehnnyt suuria investointeja tehtaaseen, ja odottaa suurjännitekaapeleiden globaalin markkinan kasvun kiihtyvän edelleen.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.