https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 15.1.2021

Ympäristöministeriöltä tukea tuulivoimarakentamiseen

Ympäristöministeriö kertoo myöntäneensä yhteensä 840 000 euroa kahdeksan kunnan ja yhdeksän maakunnan liiton alueen tuulivoimarakentamisen selvityksiin ja suunnitteluun. 

vatten

Kuva: Vattenfall

Hankkeita perusteltiin erityisesti uusilla tuulivoimalle sopivilla alueilla ja olemassa olevien selvitysten vanhentumisella.  Monissa hakemuksissa painotetaan kuntalaisten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa hankkeeseen, mikä edistää tuulivoimaloiden sijoittumista sopivimmille alueille ja lisää niiden hyväksyttävyyttä. Hakemuksissa näkyi kiinnostus lisätä tuulivoiman tuotantoa merialueella, mikä johtuu osittain siitä, että loppuvuonna 2020 valmistuneessa Suomen merialuesuunnitelmassa tunnistetaan merituulivoimalle potentiaalisia uusia alueita.

- Avustuksilla toteutetaan hallitusohjelman kirjauksia tuulivoimarakentamisen edistämisestä. Tuulivoimalle on aiempaa enemmän sopivia paikkoja muun muassa tuulivoimateknologian nopean kehityksen ja tuulivoimaloiden korkeuden kasvun myötä. Tuulivoimalle on siten myös tarve kaavoittaa lisää alueita, kertoo ministeriö lehdistötiedotteessa.

Ympäristöministeriö sai määräaikaan mennessä 18 avustushakemusta, joilla haettiin yhteensä noin 956 000 euroa. Hakemuksia saapui kattavasti ympäri Suomen; sekä alueilta, joilla on jo runsaasti tuulivoimaloita että alueilta, joilla niitä ei vielä ole.

Avustusmäärärahaa oli haettavissa yhteensä noin 2 miljoonaa euroa. Ympäristöministeriö järjestää uuden avustushaun vuoden 2021 alkupuolella.

Kaikki avustetut hankkeet päättyvät vuoden 2022 loppuun mennessä.

Avustetut hankkeet:

  • Haapajärven kaupunki: Multakaarronnevan tuulivoimahankkeen esiselvitys, 14 000 euroa
  • Haapaveden kaupunki: Puutionsaaren tuulivoimapuiston yleiskaava, 2 076 euroa
  • Haapaveden kaupunki: Piipsannevan tuulivoimapuiston yleiskaava, 3 727 euroa
  • Helsingin kaupunki: Tuulivoiman edellytysten päivitys Helsingissä, 59 000 euroa
  • Hyrynsalmen kunta: Hyrynsalmen tuulivoimayleiskaava, 91 000 euroa
  • Parkanon kaupunki: Parkanon tuulivoimahankkeet, 105 000 euroa
  • Pedersören kunta: Pedersören kunnan tuulivoimastrategia, 80 000 euroa
  • Rovaniemen kaupunki: Rovaniemen kaupungin tuulivoimarakentamisselvitys, 30 000 euroa
  • Utajärven kunta: Salpatuuli Utajärvi, 20 000 euroa
  • Etelä-Karjalan liitto: Tuuli 2040 – Etelä-Karjalan kokonaismaakuntakaavan tuulivoimaselvitys, 35 000 euroa

Uusimmat artikkelit

VR varmistaa Kemin uuden biotuotetehtaan puunsaannin

Metsä Group on valinnut VR Transpointin Kemiin rakennettavan biotuotetehtaansa raakapuun logistiikkakumppaniksi. Raakapuuta tulee kulkemaan raiteitse tehtaalle viisi miljoona kuutiota vuodessa eli vuorokaudessa tehtaalle liikennöi keskimäärin 9 junaa. 

5.3.2021 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma siirtyy toukokuulle 2022

Kesäkuun 2021 alkuun suunniteltu Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma siirtyy toukokuulle 2022. Tarkat päivämäärät ovat 18.-19.5.2022 ja tapahtumapaikkana säilyy Ouluhalli Oulussa.

Trukin-, nosturin- ja henkilönostimen kuljettajakoulutus muuttui virtuaaliseksi

Valtioneuvoston asetuksen mukaiset nostotöiden pätevyysvaatimukset voi täyttää itseopiskeluna verkossa. Nyt uutena erityistä osaamista vaativat harjoitteet voidaan tehdä Soprano Groupin koulutuskampuksella virtuaalisesti. Arviomme mukaan Suomessa suoritetaan vuosittain noin 80 000 nostotyöhön liittyvää pätevyyskurssia.

Puupölyn terveyshaittoja voi ehkäistä ennalta – päivitetty opas avuksi työpaikoille

Puupölyn hallinta puuteollisuudessa -opas on päivitetty ja opas on ostettavissa verkossa. Tiivistettyyn tietokorttiin voi tutustua verkossa.

Konecranesille huoltosopimus Euroopan johtavan rautamalmituottajan LKAB:n kanssa

Konecranes on saanut kansainväliseltä kaivos- ja mineraalikonsernilta LKAB:ltä monivuotisen huoltosopimuksen, joka koskee noin 1 600 laitteen huoltoa neljässä kohteessa Pohjois-Ruotsissa ja napapiirin yläpuolella. Konecranes voitti sopimuksen hyväksi todetun tekniikkansa ja sen ansiosta, että se pystyy parantamaan asiakkaiden turvallisuutta ja tuottavuutta myös kaikista haastavimmissa olosuhteissa.

Caverion, Osuuskauppa Arina ja Oulun Energia ovat kehittäneet hiilineutraalia kaukolämpöä tuottavan innovaation

Caverion on kehittänyt yhteistyössä Osuuskauppa Arinan ja Oulun Energian kanssa innovaation, joka hyödyntää kauppojen kylmälaitteiden lauhdelämpöä ja tehostaa energiantuotantoa. Järjestelmän avulla tuotetaan hiilineutraalia kaukolämpöä vaikutusalueen asukkaiden ja yhteisöjen käyttöön. 

16.11.2020 | Kumppaniartikkeli

FINN-Tarkastus Oy laajensi nostolaitteiden tarkastuksiin

Tämän vuoden elokuussa sähkölaitteistojen tarkastuksista tunnettu FINN-Tarkastus Oy aloitti uuden vaiheen panostamalla vahvasti koneturvallisuus- ja koulutuspalveluihin. Nyt yritys on ottanut seuraavan askeleen aloittamalla nostureiden, henkilönostimien ja muiden nostolaitteiden lakisääteiset käyttöönotto- ja määräaikaistarkastukset FINAS-akkreditointipalvelun myönnettyä 5.11.2020 pätevyysalueeseen nostolaitteiden tarkastuksia koskevan laajennuksen.