https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alan Uutiset | 23.9.2022

Yritykset säästävät ja investoivat energiakriisissä

Suomalaisyritykset lisäävät investointeja vihreään energiaan.

voimajohtojen-ilmakuvaus

Erityisen tarkkoja energiankulutuksestaan ovat yli 20 miljoonan liikevaihtoa tekevät suomalaisyritykset. Kuva: Fingrid

Kaksi kolmesta suomalaisyrityksestä kertoo pyrkivänsä vähentämään energiankulutustaan hintojen nousun takia. Etenkin suuret yritykset ovat lisäämässä investointejaan vihreään energiaan. Tiedot käyvät ilmi OP:n suomalaisyrityksille teettämästä tutkimuksesta.

Tutkimuksen mukaan erityisen tarkkoja energiankulutuksestaan ovat yli 20 miljoonan liikevaihtoa tekevät suomalaisyritykset, joista kolme neljästä pyrkii vähentämään kulutusta. Pienemmissä 2–10 miljoonan euron liikevaihtoa tekevissä yrityksissä vastaava osuus on 45 prosenttia.

”Suuryrityksissä on enemmän resursseja pohtimassa energian kulutusta. Tämä selittää eroa varmasti ainakin osittain. Pienissäkin yrityksissä energian säästämiseen eri tavoin kannattaa panostaa, sillä muutamassa vuodessa moninkertaistunut hinta näkyy jo tuloksessa”, sanoo OP Yrityspankin toimitusjohtaja Katja Keitaanniemi.

”Kyse on pienistä teoista, mutta yhdessä niillä on iso vaikutus, kun sähkön riittävyys ja siedettävä hinta halutaan varmistaa. Asteen pudotus lämpötilassa laskee kulutusta tyypillisesti viidellä prosentilla”, Keitaanniemi jatkaa.

Tutkimukseen vastanneista yrityksistä 40 prosenttia kertoo polttoainekulujen nousun vaikuttaneen suoraan myös yrityksen logistiikkaan.

OP:n mukaan energiakriisi näyttää kiihdyttävän pidempiaikaisia muutoksia energian tuottamiseen ja kuluttamiseen. Tutkimukseen vastanneista suomalaisyrityksistä 38 prosenttia kertoo, että talouden epävarmuus on lisännyt panostuksia vihreään energiaan. Suuryrityksistä näin kertoo lähes 60 prosenttia. Liikevaihdoltaan alle 20 miljoonan euron suomalaisyrityksissä vastaava luku on vain 18 prosenttia.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 3 käy täydellä teholla

Laitosyksikkö on nyt Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin sähköntuottaja.

28.9.2022 | Kumppaniartikkeli

Voimalaitosten vuosiseisokin seurantatutkimus auttaa tunnistamaan riskejä ja ennaltaehkäisemään häiriöitä

Fescon Oy palvelee voimalaitosasiakkaita erilaisin teknologiapalveluin, jota luotsaa Fesconin teknologiajohtaja Tapio Klasila yli 20-vuoden kokemuksellaan. Klasila on voimalaitosmateriaalien ja -järjestelmien rautainen ammattilainen ja hänen kokemuksensa on auttanut asiakkaita saavuttamaan merkittäviä etuja liiketoiminnassaan.

Konecranesin älytehdastutkimus palkittiin

Konecranesin tutkimuksessa on validoitu ja otettu käyttöön 15 erilaista teknistä ratkaisua neljässä eri maassa.

19.8.2022 | Tutkimus ja koulutus

Koulutusyhteistyöllä henkilöstön hyvinvointia

Wirmax on tehnyt Taitotalon kanssa koulutusyhteistyötä tammikuusta 2022 alkaen. Yhteistyö alkoi, kun Taitotalon asiakkuuspäällikkö osasi jo ensineuvottelussa ehdottaa ja tarjota Wirmaxille sopivia koulutusratkaisuja.

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista

Digita ja Kymen Vesi ovat solmineet yhteistyön vesihuollon digitalisoinnista. Yhteistyö on alkanut vuonna 2018 pilotoinnin merkeissä. Mittarikannan vaihto etäluentaan aloitettiin tämän vuoden alussa. Tähän mennessä etäluettavia mittareita on asennettu jo yli 2000 kappaletta.

Tulevaisuuden digiratkaisut vauhdittavat ruokaketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä

Uuden HKScanin johtaman kumppanuusverkoston tavoitteena on tuoda ruokaketjun vastuullisuusdata kaikkien ulottuville. Mukana verkostossa ovat HKScanin lisäksi huippuosaajat Biolanilta, Ilmatieteen laitokselta, Luonnonvarakeskuksesta ja Mtech Digital Solutionsilta.