https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Älykästä toiminnanohjausta teollisuuden tarpeisiin

Vincit Solutions on tuomassa markkinoille uuden suomalaisvoimin kehitetyn palvelujen-, kunnossapidon- ja materiaalihallinnan toiminnanohjaukseen kehitetyn järjestelmän. Vincit EAM (Enterprise Asset Management) mahdollistaa yrityksille muun muassa saumattoman sisällön- ja dokumenttien hallinnan yhdistämisen päivittäisen toiminnan ohjaukseen.

Marko-Nenonen-9987

Järjestelmän kehitystyössä on kuunneltu aktiivisesti suomalaisyritysten tarpeita – Vincit Solutions Oy:n toimitusjohtaja Marko Nenonen

Tuotantolaitoksen menestyksekäs kunnossapito ja elinkaaren hallinta perustuvat usein ennalta määritettyihin työprosesseihin ja kunnossapitosuunnitelmiin, joiden avulla valtaosa huolloista pyritään suorittamaan ennakoivasti. Suunnitelmallisuus parantaa laitoksen turvallisuutta ja tuottavuutta sekä vähentää myös seisokkeja. Töiden jakaminen ja tekeminen ovat myös usein pitkälle verkostoitunutta yhteistoimintaa yli organisaation rajojen, jolloin yrityksissä hyödynnetään kumppaneiden parhaita asiantuntijoita. 

Kuitenkin, töiden sujuvaa etenemistä tai nopeaa päätöksentekoa haittaa palveluja- ja kunnossapitoa ohjaavien tietojärjestelmien puutteellinen käytettävyys sekä vaikeasti löydettävissä oleva informaatio. 

Suunniteltu suomalaisyritysten tarpeisiin

Vincit Solutions Oy :n toimitusjohtaja Marko Nenonen kertoo, että kunnossapitoalan toimintamalleissa, tietojärjestelmissä ja tavassa tehdä töitä on tapahtunut isoja muutoksia viime vuosina ja nämä on pyritty huomioimaan uuden järjestelmän kehitystyössä. Muun muassa verkostoituminen ja yritysten välisen yhteistoiminnan määrä lisääntyvät jatkuvasti, ja tämä lisää tarvetta entistä monipuolisempien toiminnanohjausjärjestelmien synnylle. Muutokset heijastuvat myös uuden järjestelmän ominaisuuksiin.

– Uuden palveluiden- ja kunnossapidon toiminnanohjauksen prosesseihin kehitetyn järjestelmämme avulla asiakkaamme voivat ohjata verkostomaisesti eri osa-puolien tekemistä ja jakaa tietoja halutulla tasolla eri toimijoille. Tietojärjestelmä saadaan näin palvelemaan ja tehostamaan yhteistä toimintaa ja päämääriä eikä päinvastoin, jolloin tietojärjestelmä koetaan enemmänkin toiminnan hidasteena, kertoo Nenonen.

Nenonen huomauttaa, että perinteisten, markkinoilla tarjolla olevien tietojärjestelmien haasteina ovat usein järjestelmien vaikeakäyttöisyys, tietokannoissa ja tiedostoissa olevan informaation hajaantuneisuus eri paikkoihin sekä organisaation sisäinen, liian byrokraattinen muutosten hallinta.

– Kaikki nämä ominaisuudet voivat johtaa siihen, että organisaation henkilöstö ei sitoudu järjestelmän käyttöön. Ohjelman kehitystyössä lähdimme liikkeelle siitä, että kaikki toteuttamamme prosessit ovat asiakkaan toimintaan skaalautuvia. 

Kehitettävässä ohjelmistossa hyödynnetään suomalaista M-Files Oy :n sisällönhallinnan teknologiaa. Sen avulla on toteutettu informaation ja sisällön liittäminen joustavasti osaksi päivittäistä kunnossapidon toiminnanohjausta.  

Nenonen korostaa, että järjestelmän kehitystyössä on kuunneltu aktiivisesti suomalaisyritysten tarpeita ja haluttu rakentaa se erityisesti sellaiseksi, jollaista Suomen teollisuus tarvitsee kilpailukyvyn parantamiseksi ja nostamiseksi jälleen maailman kärkeen.

– Kotimaisen kehitystyön tuloksena syntynyt EAM -toiminnanohjausjärjestelmä palvelujen-, kunnossapidon ja materiaalihallinnan toiminnanohjaukseen on äärimmäisen merkittävä asia niin meille kasvavana yrityksenä kuin toivottavasti koko kunnossapitoalalle, sanoo Nenonen.

Kokonaiskuva prosesseihin ja liiketoimintaan

Uusi järjestelmä sisältää myös useita toimintaa helpottavia tuoreita teknologiaratkaisuja. Esimerkiksi palveluväyläteknologian (Enterprise Service Bus) avulla Vincit EAM saadaan integroitua organisaation hallussa oleviin omiin tietojärjestelmiin tai ulkopuolisiin tietolähteisiin. Vastaavasti kumppanit ja muut ulkopuoliset käyttäjät voivat hyödyntää personoituja mobiiliyhteensopivia käyttöliittymiä, jotka tarjoavat kuhunkin käyttötilanteeseen sopivan informaation.  

Usein kokonaiskuvaa palveluliiketoiminnan prosesseista ja tekemisestä on vaikea saada ja samaa tietoa joudutaan syöttämään moneen eri järjestelmiin. 

– Järjestelmän käyttöönoton jälkeen kaikki tarvittava sisältö ja tiedot liiketoiminnan ohjaamiseen, asiakashallintaan ja koneiden elinkaaren hallintaan on saatavilla yhdestä paikasta. Tätä tietoa voidaan toimittaa reaaliajassa esimerkiksi yrityksen johdolle tehokkuuden ja ennustettavuuden kehittämiseen, kertoo Jouko Kiiveri, joka toimii Vincit Solutions Oy:ssä johtajana EAM & Service liiketoiminnassa.  

Vincit EAM -järjestelmä sisältää muun muassa kaikenlaisten kohteiden ja laitteiden-, töiden-, vikojen- ja ennakkohuoltojen -hallinnan. Lisäksi mukana on aina tarvittaessa myös muun muassa kustannusten seuranta, materiaalihallinta, myynti- ja laskutustoiminnallisuudet.

Järjestelmä on kehitetty niin oman kunnossapidon kuin huoltoliiketoiminnan tarpeisiin. Sen kohdeasiakkaina voivat olla niin yksityiset yritykset kuin julkiset palvelutarjoajat tai vaikka hoivapalveluja tarjoavat yritykset. Järjestelmässä on erityisesti panostettu sen helppokäyttöisyyteen ja käyttöliittymän käytettävyyteen.

Kotimaisen Palvelujen-, kunnossapidon- ja materiaalihallinnan toiminnanohjaus -järjestelmän tuo markkinoille Vincit Solutions Oy, joka kuuluu Vincit Groupiin. Vincit Group on kertonut aikovansa listautua pörssin First North -markkinapaikalle lähitulevaisuudessa. 

Järjestelmän virallinen julkistus tapahtuu Tampereella Energia 2016 -messujen yhteydessä pidettävässä Vincit:n seminaarissa 25.10.2016.

Teksti: Nina Garlo-Melkas, Promaint-lehti

Kuvat: Timo Porthan

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.