https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

f3b9130e-6ad0-4e75-a476-9e6b4d88fde3_promaint

Kuva: Schneider Electric Finland

Schneider Electric ja Saint-Gobain ovat ottaneet käyttöön ensimmäisen lasintuotantoon suunnitellun ohjelmistopohjaisen automaatiojärjestelmän. Projekti julkistettiin Glasstec 2024 -messuilla.

Tasolasin hehkuttamiseen ja jäähdyttämiseen käytettävä uuni kestää käyttöä yleensä 15–20 vuotta, mutta tilanne voi muuttua äkillisten tuotannon häiriöiden vuoksi. Seisokit prosessissa voivat vaurioittaa uuneja ja pysäyttää tuotannon kokonaan.

Saint-Gobain ja Schneider Electric ovat kehittäneet ensimmäisen avoimeen automaatioon pohjautuvan ratkaisun tälle tuotantoprosessille. Konseptin toimivuutta esittelevä ratkaisu (proof of concept) perustuu Schneider Electricin avoimeen EcoStruxure Automation Expert -automaatioteknologiaan, jossa automaatio-ohjelmistot ja laitteisto on erotettu toisistaan. Sen avulla eri valmistajien laitteet voidaan yhdistää vapaasti arkkitehtuuritasojen välillä.

Tekoälyä hyödyntävät ohjaimet ohjaavat kahta lasia vetävää moottoria. Tämä mahdollistaa laitteiden autonomisen toiminnan, esimerkiksi päätökset siitä, kumpi moottori vetää lasia, ja kriittisiä prosesseja koskevan päätöksenteon laitetasolla. Lisäksi tekoälyn avulla suoritetaan laatutarkastuksia ja helpotetaan ennakoivaa huoltoa.

– Ymmärryksemme lasinvalmistuksessa käytettävästä float-menetelmästä on johtanut uraauurtavaan ratkaisuun, joka takaa luotettavuuden, turvallisuuden ja tuottavuuden. Autonomisen ohjaustekniikan ansiosta päätöksenteko on helpompaa. Ratkaisumme on perusluonteeltaan modulaarinen ja standardien mukainen, joten se skaalautuu helposti sekä lisää joustavuutta ja luotettavuutta. Se osoittaa, että olemme sitoutuneet innovointiin ja todistaa, että tätä teknologiaa on mahdollista laajentaa koko toimialalle, kertoo VP EMEA of Mining Minerals and Metals Alex Richards Schneider Electriciltä.

Modulaarisen rakenteen ansiosta ratkaisu on helppo ottaa käyttöön, ja plug-and-play-yhteentoimivuuden ansiosta suunnittelu-, testaus- ja käyttöönottoajan arvioidaan lyhenevän puoleen aiemmasta.

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.