https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

f3b9130e-6ad0-4e75-a476-9e6b4d88fde3_promaint

Kuva: Schneider Electric Finland

Schneider Electric ja Saint-Gobain ovat ottaneet käyttöön ensimmäisen lasintuotantoon suunnitellun ohjelmistopohjaisen automaatiojärjestelmän. Projekti julkistettiin Glasstec 2024 -messuilla.

Tasolasin hehkuttamiseen ja jäähdyttämiseen käytettävä uuni kestää käyttöä yleensä 15–20 vuotta, mutta tilanne voi muuttua äkillisten tuotannon häiriöiden vuoksi. Seisokit prosessissa voivat vaurioittaa uuneja ja pysäyttää tuotannon kokonaan.

Saint-Gobain ja Schneider Electric ovat kehittäneet ensimmäisen avoimeen automaatioon pohjautuvan ratkaisun tälle tuotantoprosessille. Konseptin toimivuutta esittelevä ratkaisu (proof of concept) perustuu Schneider Electricin avoimeen EcoStruxure Automation Expert -automaatioteknologiaan, jossa automaatio-ohjelmistot ja laitteisto on erotettu toisistaan. Sen avulla eri valmistajien laitteet voidaan yhdistää vapaasti arkkitehtuuritasojen välillä.

Tekoälyä hyödyntävät ohjaimet ohjaavat kahta lasia vetävää moottoria. Tämä mahdollistaa laitteiden autonomisen toiminnan, esimerkiksi päätökset siitä, kumpi moottori vetää lasia, ja kriittisiä prosesseja koskevan päätöksenteon laitetasolla. Lisäksi tekoälyn avulla suoritetaan laatutarkastuksia ja helpotetaan ennakoivaa huoltoa.

– Ymmärryksemme lasinvalmistuksessa käytettävästä float-menetelmästä on johtanut uraauurtavaan ratkaisuun, joka takaa luotettavuuden, turvallisuuden ja tuottavuuden. Autonomisen ohjaustekniikan ansiosta päätöksenteko on helpompaa. Ratkaisumme on perusluonteeltaan modulaarinen ja standardien mukainen, joten se skaalautuu helposti sekä lisää joustavuutta ja luotettavuutta. Se osoittaa, että olemme sitoutuneet innovointiin ja todistaa, että tätä teknologiaa on mahdollista laajentaa koko toimialalle, kertoo VP EMEA of Mining Minerals and Metals Alex Richards Schneider Electriciltä.

Modulaarisen rakenteen ansiosta ratkaisu on helppo ottaa käyttöön, ja plug-and-play-yhteentoimivuuden ansiosta suunnittelu-, testaus- ja käyttöönottoajan arvioidaan lyhenevän puoleen aiemmasta.

Uusimmat artikkelit

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

18.11.2024 | Alan Uutiset

Gasum lähtee Tanskan biokaasumarkkinoille

Gasum ostaa Hærup Biogas ApS:n biokaasulaitoksen. Tanska on houkutteleva paikka biokaasun tuotannolle vahvan maataloussektorinsa ansiosta – raaka-ainetta riittää. Maa on Euroopan neljänneksi suurin biokaasun tuottaja.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Loviisan ydinvoimalaitoksen molempien yksiköiden vuosihuollot valmistuivat

Fortumin Loviisan ydinvoimalaitoksen molemmat yksiköt ovat jälleen tuotannossa vuosihuoltojen päätyttyä.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.