https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Myrskyvahinkojen LiDAR-tarkastus yöaikaan on toteutettavissa

Hepta Airbornen, Suur-Savon Sähkon, Järvi-Suomen Energian ja ESRI Finlandin ainutlaatuinen projekti Suomessa osoitti myrskyvahonkojen havaitsemisen yöaikaan käyttämällä LiDAR-antureilla varustettuja drooneja. Tavoitteena oli nopeuttaa maanpäällisten sähkölinjojen vahinkojen paikantamista ja eliminoimista myrskyjen ja hämärien olosuhteiden aikana.

LiDAR pistepilvikuva puista sähkövoimalinjoissa (Hepta-pilottihanke Suomessa)

Hepta Airborne skannasi kilometrikaupalla maanpäällisiä sähkölinjoja vikojen havaitsemiksi, joita projektikumppani Järvi-Suomen Energia loi kaatamalla puita linjoille voimakkaiden tuulien aikaan tapahtuvien myrskyvahinkojen jäljittelemiseksi. Tulokset auttavat lyhentämään sähkökatkoksia ja parantamaan sähkönjakelua kodinomistajille Järvi-Suomessa ja muilla hankalamaastoisilla alueilla.

Keskijänniteverkkojen sähkökatkosten takia tuhansilta ihmisiltä katkeaa sähkö kotona vuoden kylmimpään ja pimeimpään aikaan. Hankala maasto ja vähäinen päivänvalo tekevät sähkölinjavahinkojen löytämisestä ja eliminoimisesta haasteellista jakeluverkon haltijoille. Ympäri maailmaa tavallisin tapa paikantaa sähkölinjojen päälle kaatuneita puita on jalkaisin, suksilla tai mönkijöillä, mikä on hidasta ja vaarantaa tarkastustiimin turvallisuuden.

Jalan kuljetun matkan minimoimiseksi käytetään tavallisesti RGB-sensoreilla varustettuja drooneja, jotka tallentavat suuren tarkkuuden kuvia vahingoista. Vaikka droonit voivat kulkea pitkiä matkoja ja lentävät ympäri vuorokauden, kamerat eivät ole riittäviä havaitsemaan verkon vahinkoja hämärässä. Tehokas tapa ratkaista hämärän aiheuttamat rajoitukset on käyttää LiDAR-antureita, jotka tallentavat dataa ympäri vuorokauden.

- LiDAR-varustettujen droonien käyttäminen voi parantaa merkittävästi verkon vikojen eliminoimisen tehokkuutta jakeluverkon haltijan palvelun toiminnan palauttamiseksi sähkökatkojen aikana myrskyisinä aikoina, erityisesti hankalamaastoisille ja vähäisen luonnonvalon alueille Pohjoismaissa. LiDAR-tarkastuksella on lisäksi monia muita käyttötapoja, mikä tekee siitä osuvan valinnan tilanteisiin, jotka edellyttävät nopeaa datan keräämistä ja analysointia, Hepta Airbornen toimitusjohtaja Henri Klemmer kommentoi.

Testit suoritettiin kolmen kilometrin pituisella vanhalla maanpäällisellä sähkölinjalla, joka korvataan maanalaisilla sähkökaapeleilla, alueella, jolla suurin myrskyvahinkojen riski. JSE:n tiimi kaatoi yhteensä 20 puuta sähkölinjoille aiheuttaen merkittävää vahinkoa – rikkinäisiä linjoja ja eristimiä sekä erittäin kallistuneita mastoja.

Hepta Airborne teki useita lentoja erityyppisillä LiDAR-varustetuilla teollisilla drooneilla eri korkeuksilla ja nopeuksilla löytääkseen optimaaliset lentoparametrit eri tyyppisiä myrskyvahinkoja varten. Kerätyt tiedot antoivat ESRI Finlandille palautetietoa algoritmin kehittämiseksi, joka voi havaita vahingon laajuuden ja raportoida välittömästi.

- Tämän tyyppinen datan kerääminen ja analysointi on keskiössä droonien hyödyntämiseen suurella skaalalla ja näin nopean reaktion käyttöönottoon. Tulevaisuuden suunnitelmat tämän tarkastustavan osalta on saada operaationaalista hyötyä ensi syksynä eri tyyppisten häiriöiden ja lumikuormien havaitsemiseksi matalapaineen ja ukkosmyrskyjen aikana, Tomi Öster, Järvi-Suomen Energian kehityspäällikkö, kommentoi.

Pilottihankkeen toteutti Hepta Airborne yhteistyössä Suur-Savon Sähkön , Järvi-Suomen Energian ja ESRI Finlandin kanssa.

Uusimmat artikkelit

23.9.2021 | Alan Uutiset

Konkurssiaaltoa ei tullutkaan – miten suojautua asiakasyritysten maksuvaikeuksilta

Koronapandemian alkaessa ekonomistit ympäri maailman ennustivat kaikkien aikojen konkurssiaaltoa. Valtioiden nopeasti liikkeelle polkaisemat tukitoimet, lainojen lyhennysvapaat ja verottajan myöntämät lykkäykset ovat toistaiseksi suojanneet yrityksiä konkursseilta. Määräaikaiset lainsäädännön muutokset ja valtioiden tukitoimet ovat kuitenkin päättyneet kesällä 2021 tai päättyvät viimeistään kuluvan syksyn aikana.

Typpihapon luokituksen muuttuminen voi edellyttää kemikaaliturvallisuussäädösten mukaisia toimia

Typpihapolle on määritetty EU:ssa yhdenmukainen, sitova luokitus- ja merkintävaatimus. Muutos voi vaikuttaa tuotantolaitoksen vaarallisten kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin laajuuteen. Muutosta sovelletaan 1.3.2022 alkaen.

Jumiskon vesivoimalaitoksen peruskunnostuksesta lisää joustavuutta tuotantoon

Kemijärvellä sijaitsevan Jumiskon vesivoimalaitos on otettu peruskunnostuksen jälkeen jälleen käyttöön. Peruskunnostuksen ansiosta voimalaitoksen säätömahdollisuudet ja energiatehokkuus paranevat, Pohjolan Voima (PVO) kertoo lehdistötiedotteessa.

Vaasan yliopisto järjestää kansainvälisen älykkäiden energiajärjestelmien ja -teknologioiden SEST2021-konferenssin 6.–8.9.2021

Vaasan yliopisto järjestää 6.–8. syyskuuta 2021 kansainvälisen konferenssin älykkäistä energiajärjestelmistä ja -teknologioista. Kolmipäiväinen SEST2021 järjestetään koronapandemian vuoksi etäkonferenssina. Konferenssi on tarkoitettu akateemisille tutkijoille ja energia-alan ammattilaisille.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.