https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Nivos ottaa ensimmäisenä Suomessa käyttöön älykkään vesivuotovahtijärjestelmän

Energiayhtiö Nivos kertoo asentavansa vesiasiakkailleen testikäyttöön uusia vesimittareita, jotka mahdollistavat pienten putkivuotojen löytämisen täysin uudella tavalla. Uudet etäluettavat älymittarit kuuntelevat vesiverkoston kohinaa, jonka poikkeamat paljastavat sekä tontilla että tonttien ulkopuolella sijaitsevien runkoputkien mahdolliset vuotopaikat määritellyltä matkalta.

Vesimittareilta äänidata ohjataan vuotovahtijärjestelmään, joka tunnistaa siitä reaaliaikaisesti mahdollisia poikkeamia. Tiedon avulla paikallistetaan riskikohteet kartalla.

Yhtiö ottaa mittareiden keräämän tiedon seuraamisen ja analysoinnin mahdollistavan Leak Detector -järjestelmän käyttöön ensimmäisenä Suomessa. Tähän saakka sitä ovat hyödyntäneet vain muutamat vesilaitokset Tanskassa ja Ruotsissa. 

- Uudet älymittarit ja vuotovahtijärjestelmä ovat ainutlaatuinen tapa löytää pienet vesivuodot kustannustehokkaasti koko vesiverkon alueelta. Pieniä vuotoja ei välttämättä pysty muutoin edes huomaamaan, jos vesi ei purkaudu maanpintaan asti. Kun vuodot löydetään ajoissa, ne voidaan korjata ennen niiden kehittymistä isoiksi ja kalliiksi putkirikoiksi, kertoo projekti-insinööri Niko Nurmio.

Järjestelmä tarjoaa aiempaa tarkempaa tietoa vesiverkoston todellisesta tilanteesta. Sen avulla voidaan suunnitellusti ja täsmätoimin pienentää vesihävikkiä, mistä hyötyvät paitsi asiakkaat myös ympäristö.

- Vuotoveden minimoiminen tarkoittaa, että meidän ei tarvitse pumpata puhdasta vettä turhaan. Kun pääsemme vuotoihin kiinni varhaisessa vaiheessa, voimme aikatauluttaa niiden korjauksia sen sijaan, että joutuisimme tekemään kiireellisiä ja kalliita hätätöitä, Nurmio sanoo.

- Tämä on kustannustehokas keino kaikille vesihuoltoyhtiöille löytää vuodot ja päästä täsmällisesti kunnostamaan verkostoa.

Uusinta tekniikkaa aluksi testikäyttöön

Veden kohinan kuuntelu mittarilla perustuu luotettavaan ja toimintavarmaan ultraäänitekniikkaan. Uuden mittarin ominaisuuksiin kuuluu myös lämpötilahälytys, jolla voidaan estää sen jäätyminen. 

Asennamme aluksi 100 uutta mittaria verkon vanhimpiin osiin, joissa on iän takia todennäköisimmät vuotopaikat. 

- Kokeilumittarit ovat nyt asennettu. Jos tulokset ovat lupaavat, vaihdamme asiakkaidemme kaikki jäljellä olevat vaihtamattomat mittarit uusiin vuodontunnistuksella varustettuihin malleihin, kertoo Nurmio.
 

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.