https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Olkiluoto 3:n ensimmäinen vuosihuolto on lopulta ohi – palasi yöllä sähköntuotantoon

37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia. Teollisuuden Voima arvioi jo ennakkoon ensimmäisen vuosihuollon olevan työläs. Sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustosen mukaan nyt päättyneistä huolloista saatiin arvokasta oppia tulevaisuuteen.

a36c8f9ce2d462c8_800x800ar

Olkiluoto 3 tuottaa noin 14 prosenttia koko Suomen sähköntuotannosta. Kuva: Teolllisuuden Voima.

Olkiluoto 3 palasi sähköntuotantoon tänään torstaina 16. toukokuuta laitosyksikön ensimmäisen vuosihuollon jälkeen. Kantaverkkoon laitos tahdistettiin kello 1.15. Tehonnosto suoritetaan tuotantosuunnitelman mukaisesti.

Ensimmäinen käyttöjakson jälkeinen huolto tiedettiin jo ennakkoon työlääksi. OL3 on Euroopan suurin ydinvoimalaitosyksikkö, joten huollettavien laitteiden ja komponenttien määrä on erittäin suuri. Kaikkiaan OL3:n huolloissa toteutettiin noin 7 500 työvaihetta.

OL3:n osalta vuosihuollon merkittävimmät työt olivat polttoaineen vaihdon lisäksi suojausjärjestelmän ennakkohuoltotyöt, höyrystimien pesut, generaattorin huolto, painelaitetarkastukset suojarakennuksen eristysventtiilien tiiveyskokeet sekä paineistimen varoventtiilien huollot. Lisäksi Euroopan ensimmäisen EPR-laitoksen huollossa tehtiin merkittävä määrä erilaisia määräaikaiskoestuksia sekä huoltotoimenpiteitä. 

OL3:n vuosihuollon kesto ylitti alkuperäisen suunnitelman. 37 vuorokaudeksi tarkoitettu huolto kesti noin 74 vuorokautta ja yhdeksän tuntia.

Lisäpäiviä aiheuttivat laitosyksikön alasajoon sekä polttoaineen vaihtoon valmistautumiseen vaadittu suunniteltua pidempi aika sekä huoltojen aikana havaitut tekniset ongelmat. Huollon aikana saatiin myös indikaatiota polttoaine-elementeissä olevasta irto-osariskistä, jonka vuoksi polttoaine-elementtien tarkastuksiin käytettiin merkittävästi aiottua enemmän aikaa. 

– Tässä OL3:n ensimmäisessä vuosihuollossa on saatu arvokasta tietoa huollon eri toimenpiteiden kestosta. Lisäksi saimme talteen huomattavan määrän dataa ja huoltokokemusta, joista on hyötyä sekä tulevien huoltojen suunnitteluun että toteuttamiseen. Lisäksi kokemusta kertyi myös yhteistyöstä laitevalmistajien kanssa, sähköntuotannonjohtaja Marjo Mustonen summaa.
 
Vaikka aikatauluarvio ylitettiin, hän kertoo olevansa tyytyväinen lopputulemaan.
 
– Paine oli kova, mutta tämä oli myös osoitus siitä, kuinka hyvin organisaatiomme kykeni reagoimaan yllättäviin tilanteisiin. Suunnitellut työt vietiin läpi ja mikä tärkeintä turvallisesti. Vuosihuoltojen päätavoite on aina sen turvallinen toteutus, Mustonen sanoo. 

Olkiluodon kolmesta ydinvoimalaitosyksiköstä on nyt huollettu kaksi. OL3:n lisäksi myös OL2:n polttoaineseisokki saatiin päätökseen 9. toukokuuta. Työn alla on vielä yksi laitosyksikkö. OL1:n vuosihuolto käynnistyi sunnuntaina eli 12. toukokuuta. Sen kesto on noin 15 vuorokautta.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.