https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Sähköradan kunnossapitoon kuuluvat odottamattomat tilanteet

NRC Group Finland vastaa sähköradan kunnossapidosta tällä hetkellä Etelä- ja Pohjois-Suomessa Helsingin ja Oulun käyttökeskusalueilla. Työhön kuuluu tärkeänä osana päivystäminen vuorokauden ympäri ja mahdollisten vaurioiden korjaaminen, jotta junaliikenne pääsee kulkemaan sovitusti.

ncr

Junamatkustajan suunnitelmiin saattoi tulla muutos maanantai-iltana 10.8. Helsingin päärautatieasemalla. Ajojohdon rakenteeseen kuuluva kannatin petti yllättäen raiteen 9 ratajohdosta, mikä aiheutti jännitekatkon ja raideliikenteen keskeytymisen hetkeksi koko ratapihalta. Paikalle hälytettiin NRC Group Finlandin kunnossapidon ammattilaiset, jotka vastaavat vaurioiden korjaamisesta.

– Olemme vastanneet Etelä-Suomen sähkökunnossapidosta nyt puolisen vuotta, ja vastaavia ajojohtorakenteen (25 kV) pettämisestä aiheutuneita häiriötilanteita on ollut tänä aikana yhdeksän. Nämä ovat aina potentiaalisia vaaratilanteita, jos jännitteinen ajojohto katkeaa niin, että siinä on ihmisiä alla. Tässä tapauksessa oli onni onnettomuudessa, että katkennut ajojohdon osa jäi ilmaan roikkumaan eikä henkilövahinkoja aiheutunut, kertoo Etelä-Suomen sähkökunnossapidosta vastaava projektipäällikkö Leo Tuppurainen.

Vauriosta seurasi myöhästymisiä ja peruutuksia pääradan junaliikenteeseen. Laiturialue myös eristettiin, jotta matkustajat pääsivät liikkumaan turvallisesti. Vauriokorjauksissa on tärkeää toimia ripeästi, jotta aineelliset vahingot saadaan minimoitua ja junaliikenne palautettua normaaliksi mahdollisimman pian.

– Tämä tapaus tapahtui virka-ajan ulkopuolella, joten meiltä lähtee paikan päälle päivystäjä, joka tekee tilannearvion ja hälyttää paikalle tarvittavan korjausporukan sekä sähköradan huoltoon tarkoitetun koneen kuljettajineen.

Helsingin päärautatieasema kuuluu Etelä-Suomen sähkökunnossapitoalueeseen, joka kattaa yhteensä mittavan 665 raidekilometrin kokoisen alueen. Se ulottuu Helsingistä Riihimäelle ja Keravalle sekä Turun kautta aina Uuteenkaupunkiin asti. Alueen junatiheys on Suomen suurin, joten kunnossapidettävää riittää. NRC Group vastaa kaikista rataan liittyvistä sähkölaitteista, muun muassa syöttöasemien, lämmitettävien vaihteiden, ratapihojen valaistuksen ja tunneliosuuksien kunnossapidosta.

– Olemme tietysti aivan oikeat henkilöt tällaisten vaurioiden korjaamiseen. Sitä varten me täällä olemme, että pidämme sähköradan kunnossa, korjaamme vauriot ja junaliikenne pelaa, Tuppurainen tiivistää.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.