Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

tekes_aleksi_poutanen0482

Tekes/Aleksi Poutanen

14,4 miljardin euron liikevaihdolla Saksan suurimpiin perheyrityksiin kuuluva Schaeffler perusti Jyväskylään vuoden 2018 loppupuolella IoT Solutions Center -yksikön. 

Nyt Jyväskylässä kehitetty uusi kunnonvalvontajärjestelmä on suunniteltu teollisuussovelluksiin, minkä avulla mitataan koneen tai mottorin erilaisia arvoja. Mittaustuloksia analysoimalla voidaan ennakoida esimerkiksi osien kulumista, jolloin laitteiden huoltotoimet voidaan hoitaa hallitusti.

- Perustimme Suomeen Industrial IoT Solutions Centerin ja löysimme sopivat partnerit järjestelmän eri osa-alueiden kehittämiseen. Olemme löytäneet Suomesta myös osaavia työntekijöitä tiimiimme ja olemme hyvin tyytyväisiä Jyväskylän tuotekehityskeskukseemme, kertoo Rauli Hantikainen Schaefflerin Senior Vice President Industry 4.0.

- Tulimme Suomeen tuotekehitysosaamisen, partneriverkoston, sekä aktiivisen asiakasverkoston vuoksi. Vaihdossa tuomme partneriverkostolle merkittävää kasvua työntekijämäärässä ja liikevaihdossa, jatkaa Hantikainen.

Schaefflerin tehokkaan yhteistyön takana on yhdessä Business Finlandin Invest in Finland -yksikön kanssa rakennettu suomalainen partneriverkosto, joka on toiminut yhdessä tehokkaasti edistääkseen ja ylläpitääkseen projektin tiukkaa aikataulua.

- Suomalainen IoT-ekosysteemi on todistanut osaamisensa ja yhteistyön laadun OPTIME-järjestelmän kehittämisessä. Tämä on vakuuttanut saksalaisjätin siitä, kuinka Suomessa on maailman toimivin teollinen IoT ekosysteemi, kommentoi hankeessa mukana ollut Invest in Finlandin toimialajohtaja Janne Kari.

Schaefflerin Suomeen tuoma toiminta hyödyllinen monella tasolla. Yritys itsessään työllistää tällä hetkrllä noin 20 henkeä Jyväskylässä, mutta se on myös lisännyt työntekijöiden määrää partneriverkoston sisällä. Lisäksi suomalaiset partnerit ovat saaneet viestikanavan ja merkittävää myyntiä vientimarkkinoille.

Teksti: Ossi Hiltunen

Uusimmat artikkelit

K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 | Alan Uutiset

Tullin ennakkotilasto: Viennin syöksy pysähtyi kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

Caverionille kokonaisvastuu Telian datakeskusten ylläpidosta

Caverion Oyj kertoi solmineensa sopimuksen Telia Finland Oyj:n kanssa ja ottavansa kokonaisvastuuun Telian isojen ja keskisuurien laitesalikiinteistöjen ylläpidosta.

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.