https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

tekes_aleksi_poutanen0482

Tekes/Aleksi Poutanen

14,4 miljardin euron liikevaihdolla Saksan suurimpiin perheyrityksiin kuuluva Schaeffler perusti Jyväskylään vuoden 2018 loppupuolella IoT Solutions Center -yksikön. 

Nyt Jyväskylässä kehitetty uusi kunnonvalvontajärjestelmä on suunniteltu teollisuussovelluksiin, minkä avulla mitataan koneen tai mottorin erilaisia arvoja. Mittaustuloksia analysoimalla voidaan ennakoida esimerkiksi osien kulumista, jolloin laitteiden huoltotoimet voidaan hoitaa hallitusti.

- Perustimme Suomeen Industrial IoT Solutions Centerin ja löysimme sopivat partnerit järjestelmän eri osa-alueiden kehittämiseen. Olemme löytäneet Suomesta myös osaavia työntekijöitä tiimiimme ja olemme hyvin tyytyväisiä Jyväskylän tuotekehityskeskukseemme, kertoo Rauli Hantikainen Schaefflerin Senior Vice President Industry 4.0.

- Tulimme Suomeen tuotekehitysosaamisen, partneriverkoston, sekä aktiivisen asiakasverkoston vuoksi. Vaihdossa tuomme partneriverkostolle merkittävää kasvua työntekijämäärässä ja liikevaihdossa, jatkaa Hantikainen.

Schaefflerin tehokkaan yhteistyön takana on yhdessä Business Finlandin Invest in Finland -yksikön kanssa rakennettu suomalainen partneriverkosto, joka on toiminut yhdessä tehokkaasti edistääkseen ja ylläpitääkseen projektin tiukkaa aikataulua.

- Suomalainen IoT-ekosysteemi on todistanut osaamisensa ja yhteistyön laadun OPTIME-järjestelmän kehittämisessä. Tämä on vakuuttanut saksalaisjätin siitä, kuinka Suomessa on maailman toimivin teollinen IoT ekosysteemi, kommentoi hankeessa mukana ollut Invest in Finlandin toimialajohtaja Janne Kari.

Schaefflerin Suomeen tuoma toiminta hyödyllinen monella tasolla. Yritys itsessään työllistää tällä hetkrllä noin 20 henkeä Jyväskylässä, mutta se on myös lisännyt työntekijöiden määrää partneriverkoston sisällä. Lisäksi suomalaiset partnerit ovat saaneet viestikanavan ja merkittävää myyntiä vientimarkkinoille.

Teksti: Ossi Hiltunen

Uusimmat artikkelit

21.1.2021 | Alan Uutiset

Valmet toimittaa kattilalaitoksen kaukolämmön tuotantoon Seinäjoen Energialle

Valmet toimittaa kattilalaitoksen Seinäjoen Energia Oy:n Kapernaumin lämpökeskukseen. Uusi kattila mahdollistaa uusiutuvien polttoaineiden käytön lisäämisen kaukolämmön tuotannossa.

Noin 1 000 automaatiolaitetta yhä suojaamatta suomalaisissa verkoissa

Kyberturvallisuuskeskus on kartoittanut suomalaisten verkkojen turvallisuutta etsimällä verkosta suojaamattomia automaatiolaitteita. Vuonna 2020 havaittiin niitä noin tuhat. Automaatiolaitteita ovat esimerkiksi automaation hallintajärjestelmät, erilaiset näyttöpaneelit ja kiinteistöjen hallintaan käytetyt järjestelmät.

15.1.2021 | Tutkimus ja koulutus

Kaupunkien ilmansaasteiden hallintaa parannetaan EU-rahoituksen tuella

Apulaisprofessori (tenure track) Matti Rissanen Tampereen yliopistosta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston myöntämän Consolidator Grant -apurahan. Rahoitus myönnettiin antropogeenisten eli ihmisen toiminnan aikaansaamien hiilivetyjen autokatalyyttisen hapettumisen tutkimiseen.

Enersense on allekirjoittanut jatkosopimuksen koskien Elektrilevin sähköverkkojen huoltoa Virossa

Päästöttömien energiaratkaisujen toteuttaja Enersense International Oyj:n International operations -liiketoimintaan kuuluva virolainen tytäryhtiö Empower AS on allekirjoittanut Viron suurimman verkko-operaattorin, Elektrilevin, kanssa jatkosopimuksen koskien sähköverkkojen huoltoa. 

Lämmityskattiloiden ohjaaminen siirtyi mobiiliin

Biolämmityskattiloita Karstulassa suunnitteleva ja valmistava Boweco on tuonut Suomen markkinoille lämmityskattiloiden ohjausratkaisun, jonka käyttö onnistuu mobiililaitteella.

Stora Enso investoi 80 miljoonaa euroa Imatran tehtaiden puunkäsittelyyn

Metsäjätti Stora Enso kertoo investoivansa Imatran tehtaiden puunkäsittelyn keskittämiseen ja nykyaikaistamiseen. 80 miljoonan euron investoinnilla parannetaan Stora Enson korkealuokkaisen pakkauskartongin tuotantokykyä. 

16.11.2020 | Kumppaniartikkeli

FINN-Tarkastus Oy laajensi nostolaitteiden tarkastuksiin

Tämän vuoden elokuussa sähkölaitteistojen tarkastuksista tunnettu FINN-Tarkastus Oy aloitti uuden vaiheen panostamalla vahvasti koneturvallisuus- ja koulutuspalveluihin. Nyt yritys on ottanut seuraavan askeleen aloittamalla nostureiden, henkilönostimien ja muiden nostolaitteiden lakisääteiset käyttöönotto- ja määräaikaistarkastukset FINAS-akkreditointipalvelun myönnettyä 5.11.2020 pätevyysalueeseen nostolaitteiden tarkastuksia koskevan laajennuksen.