https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Selkeyttä sähkö- ja automaatioprojekteissa käytettäviin dokumentteihin standardin avulla

Uudessa standardissa määritellään prosessiteollisuuden sähkö- ja automaatioprojekteissa käytettävien dokumenttien nimet ja dokumenttikohtaisesti pakollinen sisältö. Standardin käyttö vähentää virheitä dokumenttien ymmärtämisessä ja laatimisessa, jolloin virheistä ja selvitystyöstä aiheutuvat kustannukset alenevat. Lisäksi standardi helpottaa dokumenttien käsittelyä.

SFS-EN 62708 Prosessiteollisuuden sähkö- ja automaatioprojekteissa käytettävät dokumenttilajit

Standardissa määritellään prosessiteollisuuden sähkö- ja automaatioprojekteissa käytettävät spesifiset dokumentit ja niiden perussisältö. Siinä määritellään dokumenttilajin nimi ja pakollinen sisältö. Standardi koskee dokumentteja, joita käytetään projektin eri vaiheissa luonnosvaiheesta mekaanisesti valmiiseen järjestelmään mukaan lukien projektinhallinnan ja laadunvalvonnan dokumentit. Siinä annetaan esimerkkejä dokumenteista, jotta niihin voidaan viitata ja niitä on helppo ymmärtää ja käyttää.

Standardi sisältää dokumenttien nimet suomeksi, englanniksi, ranskaksi, saksaksi ja kiinaksi. Se siis helpottaa kansainvälistä yhteistyötä, kun kaikki voivat käyttää yhteneväisiä dokumenttien nimiä.

Standardissa SFS-EN 61355-1 esitetään dokumenttilajin luokituskoodit ja joitakin malleja.

Lue lisää: https://sales.sfs.fi/fi/index/tuotteet/SFSsahko/CENELEC/ID2/6/112117.html.stx

 

Dokumentit määrittelyjen perusta yhteistyöverkostossa

Taloudellisten syiden, tarvittavan erityisosaamisen, lupien, valtuutuksien tai kapasiteetin hyödyntämisen takia prosessiteollisuuden sähkö- ja automaatioprojekteissa työ on usein jaettu pienempiin osiin kumppanien kesken. He toteuttavat yhteistyönsä jokaisessa yksittäisessä projektissa eri tavalla. Tämä edellyttää, että työn ja vastuiden jako on määritelty hyvin. Dokumentit ovat näiden määrittelyjen perusta, koska ne syntyvät suunnittelutyön tuloksena.

Yhteinen näkemys

Jos on olemassa vain dokumentin nimi ilman muodon ja sisällön tarkempaa kuvausta, jokainen dokumenttiin liittyvä osapuoli todennäköisesti luo oman näkemyksensä sen sisällöstä. Sen vuoksi toimitettavien dokumenttien määrittely on jokaisessa projektissa merkittävä kysymys. Tiettyä dokumentin nimeä käytetään usein samankaltaisissa, mutta yksityiskohdiltaan erilaisissa dokumenteissa. Standardissa SFS-EN 62708 on otettu samanmerkityksisistä nimistä yleisimmin käytetty nimi dokumenttilajin nimeksi. Tarkoituksena on, ettei muita vaihtoehtoja enää käytettäisi.

Vähemmän virheitä, vähemmän kuluja

Tavoitteena on estää dokumenttien ymmärtämis- ja laatimisvirheitä, jotta vähennetään ylimääräisten oikaisutöiden ja selvennyksien aiheuttamia kuluja kumppanien kesken. Lisäksi standardi helpottaa dokumenttien käsittelyä, koska siihen on lainattu sisältöä tietokannasta IEC 61355.

Uusimmat artikkelit

30.12.2024 | Alan Uutiset

Selvitys: Valtaosa pohjoismaisten puolustusteknologiayritysten pääomarahoituksesta päätyy Suomeen

Danske Bankin ja Dealroomin tekemän pohjoismaisen selvityksen mukaan erityisesti avaruus- ja kvanttiteknologia-startupit vetävät rahoitusta Suomeen. Viidessä vuodessa kotimaiset yritykset ovat keränneet pääomaa yli miljardi dollaria.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.