TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljylle MTU ja TEDOM hyväksynnät

Fuchs Oil Finland Oy:n TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljy, jossa yhdistyy premiumlaadun perusöljyt ja sinkkivapaat erikoislisäaineet, on saanut kaksi uutta hyväksyntää.

titan_ganymet

Kaasumoottoriöljyn sinkkivapaa lisäaineteknologia on tehty niin, että öljyn alkalinen reservi (neutralointipotentiaali, TBN) riittää kaikkein aggressiivisimpien kaasujen käytölle ja jäämien muodostumisen pitämisen hallinnassa. Normaaleissa käyttöolosuhteissa öljy pystyy hyödyntämään vanhenemista vastustavan reservinsä ja sitä ei tarvitse vaihtaa nopean alkalisen reservin romahtamisen takia toisin sanoen. voimakkaan hapottumisen vuoksi (TBN, happoluku, pH).

Kaasumoottoriöljy suoriutui menestyksellisesti MTU:n Onsite Energy - hyväksynnän edellyttämästä yli 10.000 tunnin kenttätestistä ja moottorin tarkistuksesta. Ko. kenttätestissä polttoaineena käytettiin bio-kaasua ja moottori toimi MTU 8V4000L62FB teräsmännillä. Öljytilavuuden ollessa 180 litraa saavutettiin yli 2600 tunnin vaihtoväli.

- Tuote voitti suorituskyvyllään kilpailijan hyväksytyn öljyn selvästi. Öljyn viskositeetin nousu 300 käyttötunnin jälkeen oli 4 prosenttia pienempi verrattuna kilpailijan öljyyn. Parempi hapettumisen kesto ja vähäisemmän öljyn paksuuntumisen vuoksi viskositeettiraja (< 18 mm²/s) saavutetaan myöhemmin, mikä johtaa pidempiin öljynvaihtoväleihin. Tuotteemme emäsluvun (TBN) säilyminen todettiin monissa moottoreissa ja aikaisemmin ja testissä emäsluvun (TBN) pienentyminen oli 14 prosenttia vähemmän kuin kilpailijan tuotteella, Fuchs Oil Finland kertoo. 

Uusimmat artikkelit

Kiina lopetti jätteiden tuonnin - Iso-Britannia hukkuu muoveihinsa

Ison-Britannian kierrätysalalle on epäselvää se, miten ala aikoo menestyä nyt, kun Kiina on kieltäytynyt vastaanottamasta muovijätteitä muista maista. Britannia on laivannut joka vuosi 500 000 tonnia muovia kierrätykseen Kiinassa, mutta toiminta on tykkänään loppunut vuodenvaihteessa.

Vain oikein asennettu vesimittari täyttää vaatimukset

Vain oikein asennettu vesimittari täyttää mittauslaitelain vaatimukset. Vesimittarin on täytettävä vaatimukset, jotta sitä saa käyttää laskutettavan vedenkulutuksen mittaukseen.

Mallintamalla nopeampia ja parempia biotalousprosesseja

VTT:n erikoistutkija, diplomi-insinööri Kristian Melin on väitöstyössään kehittänyt mallinnus- ja arviointimenetelmän, jonka avulla kehitettävistä biojalostamojen prosesseista voidaan löytää ne, jotka käyttävät raaka-aineen tehokkaimmin, vähentävät eniten kasvihuonekaasupäästöjä tai ovat taloudellisesti kannattavimpia. Lisäksi menetelmä voi nopeuttaa uusien biotalousprosessien kehitystä laboratoriosta tuotantomittakaavaan.

15.1.2018 | Tutkimus ja koulutus

Materiaalitutkimus ottaa digiloikan – TTY ja Aalto kehittävät uusia menetelmiä katalyyttimateriaalien suunnitteluun

Uusien materiaalien suunnittelu nopeutuu huimaa vauhtia. Kun perinteisesti materiaaleja on kehitetty laboratoriossa yrityksen ja erehdyksen kautta, käytetään nyt apuna muun muassa koneoppimisen menetelmiä.

Lämpöpumppuinvestoinnit jo puoli miljardia vuodessa – SULPU ry

Lämpöpumppujen sekä kappalemääräinen että erityisesti euromääräinen myynti kasvoi viime vuonna. Isojen lämpöpumppujen kauppa jatkoi vilkastumistaan. Reiluun 60 000 asennettuun lämpöpumppuun investoitiin lähes puoli miljardia vuodessa.

12.1.2018 | Alan Uutiset

Woikosken toimitusjohtaja valittiin kansainvälisen kaasunvalmistajien järjestö IOMA:n johtoon

Suomalaisen perheyhtiön Oy Woikoski Ab:n toimitusjohtaja Clas Palmberg valittiin IOMA:n presidentiksi kaudelle 2018 vuosikokouksessa, joka järjestettiin marraskuussa Dubaissa.