TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljylle MTU ja TEDOM hyväksynnät

Fuchs Oil Finland Oy:n TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljy, jossa yhdistyy premiumlaadun perusöljyt ja sinkkivapaat erikoislisäaineet, on saanut kaksi uutta hyväksyntää.

titan_ganymet

Kaasumoottoriöljyn sinkkivapaa lisäaineteknologia on tehty niin, että öljyn alkalinen reservi (neutralointipotentiaali, TBN) riittää kaikkein aggressiivisimpien kaasujen käytölle ja jäämien muodostumisen pitämisen hallinnassa. Normaaleissa käyttöolosuhteissa öljy pystyy hyödyntämään vanhenemista vastustavan reservinsä ja sitä ei tarvitse vaihtaa nopean alkalisen reservin romahtamisen takia toisin sanoen. voimakkaan hapottumisen vuoksi (TBN, happoluku, pH).

Kaasumoottoriöljy suoriutui menestyksellisesti MTU:n Onsite Energy - hyväksynnän edellyttämästä yli 10.000 tunnin kenttätestistä ja moottorin tarkistuksesta. Ko. kenttätestissä polttoaineena käytettiin bio-kaasua ja moottori toimi MTU 8V4000L62FB teräsmännillä. Öljytilavuuden ollessa 180 litraa saavutettiin yli 2600 tunnin vaihtoväli.

- Tuote voitti suorituskyvyllään kilpailijan hyväksytyn öljyn selvästi. Öljyn viskositeetin nousu 300 käyttötunnin jälkeen oli 4 prosenttia pienempi verrattuna kilpailijan öljyyn. Parempi hapettumisen kesto ja vähäisemmän öljyn paksuuntumisen vuoksi viskositeettiraja (< 18 mm²/s) saavutetaan myöhemmin, mikä johtaa pidempiin öljynvaihtoväleihin. Tuotteemme emäsluvun (TBN) säilyminen todettiin monissa moottoreissa ja aikaisemmin ja testissä emäsluvun (TBN) pienentyminen oli 14 prosenttia vähemmän kuin kilpailijan tuotteella, Fuchs Oil Finland kertoo. 

Uusimmat artikkelit

Posti ja Vaisala keräävät tekoälyllä tietoa teiden kunnosta

Suomen Posti ja Vaisala yhdistävät voimansa teiden ja katujen kuntoa mittaavan tekoälylaitteiston käyttöönotossa ja kaupallistamisessa. Vaisalan kehittämä RoadAI -järjestelmä antaa tiestön kunnosta ja liikenneoloista tosiaikaisen tilannekuvan Postin jakeluautojen kameroiden ja Vaisalan antureiden kautta. Pitkällä tähtäyksellä kimppa kehittää älyliikennettä Suomessa.

HYBRIT-laitos tahkoaa terästä ilman fossiilisia polttoaineita

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sai lapionpistollaan kunnian avata fossiilittomasti terästä tuottavan HYBRIT -laitoksen pilottivaiheen rakentamisen tänään Luulajassa.

20.6.2018 | Alan Uutiset

Energiavirasto: Uusiutuvan sähkön tuotannon kilpailutus toteutuu syksyllä

Uusiutuvan sähkön tuotantoa kilpailutetaan syksyllä 2018. Energiavirasto järjestää marras-joulukuussa tarjouskilpailun, jonka perusteella uusiutuvia energialähteitä hyödyntäviä sähkön tuotantoinvestointeja hyväksytään preemiojärjestelmään.

Uusi teknologiakeskus avattu Kuopioon, kehittää uutta kromausmenetelmää Suomessa

Uudenlaista kromipinnoitusteknologiaa Suomessa kehittävä teknologiakeskus on avattu Kuopioon. Sen perustamista edelsi miljoonan euron rahoituskierros, jonka kuopiolainen kasvuyritys Savroc Oy keräsi rakentaakseen keskuksen ja kiihdyttääkseen teknologian kansainvälistymistä. TripleHard-pinnoite on jo patentoitu kansainvälisillä markkinoilla. Vastaavaa menetelmää ei ole maailmanmarkkinoilla. 

15.6.2018 | Tutkimus ja koulutus

Turvallisuusosaamisen parhaat käytännöt -kilpailun voittajaksi AEL:n työturvallisuuskoulutuksen malli

Opetushallitus järjesti keväällä 2018 kilpailun, jossa etsittiin hyviä käytäntöjä, joilla oppilaitokset kehittävät turvallisuusosaamista ja turvallisia toimintatapoja yhteistyössä työelämän kanssa. Kilpailun voittajaksi valittiin Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr:n työturvallisuuskoulutuksen malli kiertotaloustoimijoille. Voittaja julkistettiin Koulutusalan johtamisen foorumissa 11. kesäkuuta.

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen