https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Teollisuuden tarkastukset kustannustehokkaasti ja turvallisesti

Viasor Oy palkittiin Teknologia 19-tapahtuman yhteydessä Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n ja Suomen Messusäätiön vuoden 2019 yritysinnovaatiopalkinnolla. Lokakuussa 2018 perustettu yhtiö on kehittänyt droneja hyödyntävän ratkaisun vaikeasti lähestyttävien kohteiden, kuten säiliöiden, kunnon tarkastukseen. Droneilla tehtävät seinämän paksuusmittaukset mahdollistavat käsin suoritettuja mittauksia laajemman otannan kustannustehokkaalla ja turvallisella tavalla.

palkitut_2019 (1)

Kuvassa vuoden 2019 Yritysinnovaatiopalkintoa vastaanottamassa Viasor Oy:n toimitusjohtaja Markus Nätti (kuvassa keskellä).

– Drone-tarkastuksia tehdään yleisimmin hankalasti tavoitettavissa oleville kohteille, kuten säiliöiden, piippujen, kattiloiden ja muiden prosessilaitteiden sisäpuolisiin tarkastuksiin. Mutta myös siltojen, vesitornien tai vastaavien kohteiden tarkastuksessa olemme olleet mukana, kertoo yhtiön toimitusjohtaja ja perustaja Markus Nätti.

Nätin mukaan yhtiön kasvupotentiaali on suuri, sillä drone-lennokeilla tehtävät tarkastukset yleistyvät jatkuvasti.

– Asiakkaamme ovat huomanneet, että dronejen avulla huoltoseisokkien kesto lyhenee ja kustannukset pienenevät todella paljon, kun telineitä ei tarvita läheskään yhtä paljon kuin aiemmin. Dronejen avulla voi nopeasti arvioida kohteen kunnossapitotarpeet ja vasta sen jälkeen tehdään päätös, tarvitseeko kohde telineitä korjauksia varten vai ei.

– Myös turvallisuus näkökulma on ollut esillä. Aiemmin on saatettu mennä kemikaalisäiliöihin tai muihin vaarallisiin paikkoihin sisälle, mutta nyt ei tarvitse mennä ennen kuin vasta korjauksia tekemään.

Edelläkävijäksi Suomessa

Drone-lennokit ovat hyviä apuvälineitä tarkastusten tekemiseen. Niillä pystytään tekemään kuitenkin pääasiassa vain visuaalisia tarkastuksia sekä paksuusmittauksia tietyissä paikoissa. Markus Nätin mukaan toistaiseksi drone-tarkastukset eivät olekaan vielä syrjäyttämässä perinteisiä NDT-tarkastus menetelmiä.

– Viasor kehittää ja seuraa tarkkana uusien teknologioiden kehittymistä ja pyrkii olemaan Droneilla tehtävien tarkastusten edelläkävijä Suomessa.

Suomalaisia kilpailijoita on muutamia. Viasor on kuitenkin ainoa yritys, joka tekee paksuusmittauksia dronejen avulla.

– Lisäksi taidamme muutenkin olla ainut yritys, joka on keskittynyt pelkästään droneilla tehtäviin tarkastuksiin. Kansainvälisillä markkinoilla on kilpailijoita enemmän, ja lisäksi ulkomailla käytetään muutenkin jo enemmän droneja hyödyksi tarkastusten tekemiseen, Nätti sanoo.

Yhtiö toimii tällä hetkellä vain Suomessa, mutta muutamia kyselyitä yhtiön palveluista on Suomen ulkopuolisilta markkinoilta jo tullut, Nätti paljastaa.

– Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n tunnustus oli erittäin mieluisa yllätys. Olen aiempina vuosina seurannut, kun muun muassa ABB, Efora sekä Caverion ovat saaneet vastaavan tunnustuksen – nyt Viasor pääsi suurten yritysten kanssa samalle listalle.  Tuntuu uskomattoman hyvältä ja olen ylpeä ja kiitollinen meidän tiimillemme sekä kaikille asiakkaille!

Teksti: Nina Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.