https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Wärtsilä optimoi Viking Gracen LNG-järjestelmän ylläpidon

Teknologiakonserni Wärtsilä on solminut ylläpitosopimuksen Viking Line-varustamon kanssa. Sopimuksen kohteena on matkustaja-alus Viking Gracen Wärtsilä LNGPac, joka on polttoaineena käytettävän nesteytetyn maakaasun käsittelyjärjestelmä. Kyseessä on ensimmäinen LNG-käyttöisissä aluksissa hyödynnettävää Wärtsilä LNGPac-järjestelmää koskeva ylläpitosopimus.

grace2

Viking Grace on ensimmäinen matkustaja-alus, joka käyttää nesteytettyä maakaasua (LNG) polttoainelähteenä. Sopimus kattaa myös Wärtsilän LNGPac-järjestelmän kuntoon perustuvan ylläpidon (Condition Based Maintenance, CBM) sekä etätuen verkossa. Lisäksi Wärtsilä ja Viking Line pidentävät olemassa olevaa Viking Grace -aluksen ylläpitosopimusta viidellä vuodella.

- Vuoden 2017 lopussa allekirjoitettu sopimus mahdollistaa Viking Gracen ylläpitotoimenpiteiden suunnittelun ja aikatauluttamisen aluksen omistajan liiketoiminnan mukaisesti, mikä parantaa kustannusten ennustettavuutta pitkällä tähtäimellä. Samalla parannetaan aluksen käyttövarmuutta ja maksimoidaan sen käytettävyysaikaa, mikä hyödyttää sekä omistajaa että matkustajia, kertoo Wärtsilä lehdistötiedotteessa.

Yhtiön mukaan uutuutena LNGPac-järjestelmää koskevassa sopimuksessa on kuntoon perustuva ylläpitojärjestelmä, joka kerää tietoa keskimääräisestä kaasun virtauksesta, lämmönsiirtimien lämpötilasta, energiankäytöstä sekä LNG-pumppujen paineesta.

- Tieto auttaa suunnittelemaan ja aikatauluttamaan ylläpitotoimenpiteitä, mikä parantaa kustannusten ennustettavuutta ja aluksen käytettävyysaikaa.

Wärtsilän LNGPac on kaasun käsittelyjärjestelmä LNG-käyttöisiin aluksiin. Järjestelmä koostuu Viking Grace -aluksella nesteytetyn maakaasun syötöstä, kahdesta varastosäiliöstä ja käsittelylaitteistosta sekä näihin liittyvistä, Wärtsilän kehittämistä turvallisuus- ja automaatiojärjestelmistä.

LNGPac-järjestelmän lisäksi Wärtsilä on toimittanut Viking Grace-alukseen neljä LNG-käyttöistä Wärtsilä 50DF -päämoottoria, keula- ja ohjaustunnelipotkurit sekä kaksi ruostumattomasta teräksestä rakennettua kiinteälapaista pääpotkuria sekä potkuriakselijohdot, joihin kuuluvat myös ympäristöä säästävät vannasputkien tiivistejärjestelmät. Wärtsilä on vastannut Viking Gracen ylläpidosta vuoden 2013 alusta, jolloin se otettiin käyttöön. Helmikuussa 2018 Wärtsilä ja Viking Line pidensivät Viking Gracen ylläpitosopimusta, joka kattaa kuntoon perustuvan ylläpidon sekä verkkotuen, viidellä vuodella.

Viking Gracen matkustajakapasiteetti on 2 800 matkustajaa, ja se kulkee Turun ja Tukholman välillä Itämerellä.

www.wartsila.com

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.