Algol Technics toimittaa Meyer Turulle automaatiotekniikkaa

Algol Technics on tehnyt Meyer Turun kanssa noin 4,2 miljoonan euron suuruisen kauppasopimuksen pitkäntavaran automaattivarastosta. Varaston toimitusaika on noin 11 kuukautta ja se luovutetaan asiakkaalle ensi vuonna.

shipyard

Sopimus pitää sisällään varaston lisäksi kuljettimia, useita erikoisnostureita, turvallistamisratkaisuja ja automatiikkaa käyttöönottoon valmiiksi toimitettuna. Algol Technics on tänä vuonna toimittanut myös Meyer konserniin kuuluvalle Piikkiö Worksille automatisoidun hyttivalmistuslinjan. Kaupan arvo on noin 3,5 miljoonan euroa 

- Näiden ratkaisujen tarkoitus on paitsi lisätä tuotannon tehokkuutta sekä läpäisykykyä myös parantaa laatua ja prosessien läpinäkyvyyttä, projektiliiketoiminnan johtaja Antto Shemeikka Algol Technicsistä kertoo.

Tavoitteena tuotantokapasiteetin moninkertaistaminen

Meyer Turku on julkaistanut kaksinkertaistavansa aiemmin julkistetut investoinnit Turun telakalle. Valmistuslinjastoihin, laserhybriditeknologiaan ja toiminnan automatisaatioon kohdistettujen 185 miljoonan euron investointien tavoitteena on kolminkertaistaa tuotantokapasiteetti ja näin vastata vuoteen 2024 ulottuvaan suureen tilauskantaan.

Algol Technicsin toimitusjohtaja Martin Evers näkee yhteistyössä monia mahdollisuuksia

- Meyerin tavoitteena on rakentaa Turkuun yksi maailman moderneimmista telakoista.

Kyseessä on tämän hetken merkittävimpiä teollisuuden investointeja, jolla on suuri kansantaloudellinenkin merkitys Suomessa. Olen ylpeä siitä, että olemme valikoituneet heidän kumppanikseen näissä automaatiprojekteissa. Yhteistyömme myötä pääsemme tuomaan alan uusinta teknologiaa Meyerin käyttöön ja siten auttamaan heitä saavuttamaan omat tavoitteensa.

www.algol.fi

Uusimmat artikkelit

14.11.2017 | Alan Uutiset

Pohjois-Euroopan energia-alan asiantuntijat koolla Helsingissä

– Globaalilla tasolla tärkein tavoite on nyt energiajärjestelmien irrottaminen hiilestä. Samaan aikaan energian turvallisuus ja kasvun mahdollisuudet tulee varmistaa, sanoo Laura Cozzi. Hän on yksi Helsingissä 14.–15.11. pidettävän Nordic Energy Forumin puhujista. 

Neste ja American Airlines selvittävät yhdessä uusiutuvien polttoaineiden käyttömahdollisuuksia

Neste, maailman johtava uusiutuvan dieselin tuottaja, ja American Airlines, maailman suurin lentoyhtiö, aloittavat yhteistyön, jossa selvitetään mahdollisuuksia pienentää American Airlinesin ympäristöjalanjälkeä Nesteen uusiutuvien polttoaineiden avulla. 

Ainutlaatuisia automaatioratkaisuja maailman moderneimmalla välipalatehtaalla

Insta Automation oli mukana luomassa Valio Oy:n uutta elokuussa käyttöön otettua välipalatehdasta. Riihimäen välipalatehdas on Valio Oy:n historian suurin yksittäinen investointi, jonka rakennustyöt käynnistyivät kolme vuotta sitten. Vaatimukset uudelle tehtaalle olivat kunnianhimoiset.

TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljylle MTU ja TEDOM hyväksynnät

Fuchs Oil Finland Oy:n TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljy, jossa yhdistyy premiumlaadun perusöljyt ja sinkkivapaat erikoislisäaineet, on saanut kaksi uutta hyväksyntää.

Uuden sukupolven induktiiviset FAG HEATER -lämmittimet - Nopeampi lämmitys säästää aikaa ja energiaa

Schaefflerin uuden sukupolven FAG HEATER -lämmittimillä voidaan lämmittää jopa 1600 kg painoiset työkappaleet nopeasti ja tehokkaasti. Uusien lämmittimien entistäkin parempi hyötysuhde tekee niistä markkinajohtajia, joiden korkea suorituskyky ja alhainen energiankulutus tarkoittavat mm. 30-50 % nopeampaa lämmitystä.

7.10.2017 | Tutkimus ja koulutus

Henkilöstön koulutus on investointi, joka tuo tulosta

Oikea osaaminen on strateginen vahvuus, josta ei yritys voi tinkiä. Se tarkoittaa sujuvuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta työpaikalla sekä mahdollistaa yrityksen tavoitteiden saavuttamisen.