https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Alle puolella suomalaisista metsäyhtiöistä on digitaalinen liiketoimintastrategia

Lähes kaikki suomalaiset metsäyhtiöt tunnistavat digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuudet. Kuitenkin vain alle puolella on digitaalinen liiketoimintastrategia, selviää Tiedon tuoreesta metsäyhtiöiden DigiBarometri 2018-tutkimuksesta. Samalla merkittävimmät digitaalisuuden liiketoiminnalliset hyödyt nähdään reaaliaikaisen datan hyödyntämisessä, käyttäjäkokemuksen kehittämisessä ja liiketoiminnan uudistamisessa.

forest road

DigiBarometri 2018 -tutkimus toteutettiin kyselytutkimuksena marras–joulukuussa 2017. Vastaajat toimivat metsäyhtiöiden johtotehtävissä ja edustavat kaikkia metsäteollisuuden päätoimialoja. Tutkimusraportissa Suomen tuloksia verrataan Tiedon Ruotsissa toteuttamaan vastaavaan metsäteollisuuden tutkimukseen.

Suomalaiset metsäyhtiöt ruotsalaisia edellä digitaalisten liiketoimintastrategioiden saralla

Digitalisaatio on yksi keskeinen tuottavuuden parantamisen ja liiketoiminnan kehittämisen mahdollistajista. Kuitenkin vain 49 prosentilla kyselyyn vastanneista yrityksistä on digitaalinen liiketoimintastrategia – eikä kasvua vuodesta 2016 juuri tullut. Suomalaiset metsäyritykset ovat kuitenkin ruotsalaisia edellä, sillä naapurimaassa noin 43 prosentilla metsäyhtiöistä on digitaalinen liiketoimintastrategia. Miltei kaikki kyselyyn osallistuneet yritykset (97%) ovat tunnistaneet digitaalisen liiketoiminnan mahdollisuudet.

- Suomen metsäteollisuus on kasvu-uralla ja markkinoiden kehittyminen nähdään pääosin positiivisena. Yritysten on kuitenkin huolehdittava kilpailukyvystään. Yksi keino tähän on digitaaliset palvelut, ja teknologia itsessään mahdollistaa uusia innovaatioita ja liiketoimintamalleja, kertoo tutkimuksesta vastannut johtava konsultti Juha Malinen Tiedolta.

- Suomalaisissa metsäyhtiöissä IT-investoinneilla arvioidaan olevan enemmän positiivista vaikutusta kilpailukykyyn kuin naapurissa: Ruotsissa vain 44 prosenttia vastaajista arvioi näin, kun Suomessa määrä oli 68 prosenttia. Kuitenkin vain 32 prosenttia suomalaisista vastaajista koki, että yrityksessä oli onnistuttu hyödyntämään digitaalisia liiketoimintamahdollisuuksia sekä liiketoimintaprosessien parantamiseen että uuden liiketoiminnan luomiseen, Malinen jatkaa.

Merkittäviä liiketoimintahyötyjä, harvempi onnistunut hyödyntämään liiketoimintamahdollisuuksia

Suomalaiset metsäyhtiöt näkevät merkittävimmät digitalisaation liiketoimintahyödyt toiminnan tehostamisessa reaaliaikaisen datan avulla (lähes 95% vastaajista) sekä käyttäjäkokemuksen parantamisessa (85%). Lisäksi hyötyjä nähdään liiketoiminnan uudistamisessa uusien teknologioiden, ohjelmistojen ja työtapojen avulla (80%) sekä big datassa isojen datamassojen analysoinnissa ja luokittelussa (lähes 80%).

Tekoälyn (65%) sekä automaation ja robotisaation (62%) hyödyt liiketoiminnalle tunnistetaan, mutta niiden nähdään konkretisoituvan vasta tulevaisuudessa. Automaation ja robotisaation liiketoimintahyödyt nähdään Ruotsissa Suomea selkeästi suurempina (Ruotsissa 80%, Suomessa 62%) jo tällä hetkellä.

Teollinen internet ja digitaalinen puukauppa tulevat muuttamaan metsätoimialaa

Tiedon tutkimuksessa vastaajilta kysyttiin myös metsätoimialan seuraavista digitaalisista läpimurroissa. Teollinen internet (esineiden internet), digitaalinen puukauppa
ja digitaalinen tuotemyynti tunnistetaan edelleen vahvasti seuraaviksi läpimurroiksi.

- Samalla metsävaratiedon päälle rakennettavat palvelut sekä automatisointi ja robotisointi nousivat vastauksissa esille viime vuoden tutkimusta vahvemmin. Uusina läpimurtoina tunnistettiin tekoäly ja lisätty todellisuus. Nykymahdollisuuksista tarkemmalla tiedolla, tiedon tehokkaalla käytöllä ja tiedon varaan rakentuvilla uusilla toimintamalleilla pystytään parantamaan myös metsätoimialan kilpailukykyä, Malinen summaa.

Lataa DigiBarometri 2018-raportti täältä: http://pages.tieto.com/DigiBarometer_2018_FI.html

Ruotsi (myös englanniksi): http://pages.tieto.com/DigiBarometer_2018_SE.html

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.