Älytela vähentää seisokkeja

Paperikoneiden seisokit tuovat kustannuksia, kun tehdas tai tuotantolaitos pysähtyy. Turhia seisokkeja voidaan kuitenkin myös välttää. Uusin kotimainen innovaatio, etäluettava ja älykäs levitystela, tuo merkittäviä säästöjä. Se mahdollistaa täysin ennakoivan huollon, mittaamalla ja hallitsemalla esimerkiksi kosteutta sekä seuraamalla lämpötilaa ja rasvan laatua ja kuntoa.

finbow-3148

Jouni Lehtosen mukaan peräti 90 % levitystelan laakerivioista johtuu telan sisään päässeestä vedestä. Älytela poistaa nämä ongelmat muun muassa seuraamalla sisäistä kosteutta ja tarkkailemalla lämpötilaa telan sisällä. Kuva: Ari-Pekka Ahonen

– Älytela tunnistaa ja havaitsee ongelmiin johtavat olosuhteet ennakoivasti. Järjestelmä tarkkailee telan nopeutta, mikä pidentää telan käyttöikää merkittävästi, älytelan lanseeranneen Finbow:n johtaja Jouni Lehtonen kertoo.

Vesi vanhin ongelmista

Pidemmän käyttöiän ja ennakoitavissa olevan huoltotarpeen lisäksi älytela kerää tietoa prosessin kehittämiseksi ja etälukee sekä hallitsee telan suuntaa turvallisesti. Älytelan ominaisuuksia ovat myös muun muassa hälytysjärjestelmä kriittisille nopeuksille sekä telan värähtelyn mittaus. Seuranta ja hälytykset toimivat pilvipalvelun kautta.

Peräti 90 % levitystelan laakerivioista johtuu telan sisään päässeestä vedestä. Vesi pääsee telan sisään yleensä telan päästä puutteellisen voitelun tai suurpainepesurin käytön seurauksena.

– Vesi vähentää rasvan liukumisominaisuuksia, mikä voi johtaa laakerivikaan. SmartBow-älytela poistaa nämä ongelmat seuraamalla sisäistä kosteutta, automatisoimalla telan pään rasvauksen ja tarkkailemalla lämpötilaa telan sisällä, Lehtonen kertoo.

www.finbow.fi

Uusimmat artikkelit

Austalin telakka kyberiskun kohteena – U.S. Navyn data turvassa

Sotalaivoja ja matkustaja-aluksia rakentava australialainen Austalin telakka ilmoittaa joutuneensa äskettäin kiristyshaittaohjelman kohteeksi. Telakka ei maksanut kiristäjille. 

12.11.2018 | Alan Uutiset

Janakkalan vuoden yrittäjäksi on valittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistunut Inweld Oy

Janakkalan vuoden yrittäjinä on palkittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistuneen Inweld Oy:n yrittäjät Timo ja Janne Kurkela. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Janakkalan Yrittäjät luovuttivat palkinnon Janakkalan yrittäjäjuhlassa viime perjantaina, kerrotaan Yrittäjät.fi -verkkosivustolla.

SSAB ja Kemppi kehittävät yhdessä hitsausprosessia nopeuttavan digitaalisen ratkaisun

SSAB ja hitsausalan digitalisoinnin edelläkävijä, Kemppi, ovat onnistuneet yhdistämään SSAB SmartSteel- ja Kemppi WeldEye-pilvipalvelut toisiinsa perusainetietojen käsittelyn tehostamiseksi hitsaustuotannossa. Onnistuneen pilottikokeen tulokset ovat nyt kumpaakin digitaalista palvelua käyttävien yritysten saatavilla.

7.11.2018 | Tutkimus ja koulutus

Turbiinitekniikka -kirja voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapitohenkilöstölle sekä energia-alan opiskelijoille

Turbiinitekniikka -kirja on tarkoitettu käsikirjaksi voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapitohenkilöstölle. Kirjan tavoitteena on antaa lukijoille perustiedot turbiinilaitoksesta ja perusta oman turbiinilaitoksen ymmärtämiseen ja käyttö- ja kunnossapitotoiminnan kehittämiseen.

Painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskeva ohje uudistettu

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut uudistetun version painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskevasta ohjeesta. Ohjeessa kerrotaan, millaisia vaatimuksia painelaitesäädökset asettavat painelaitteiden käytönaikaisille korjaus- ja muutostöille.

Kemijoki Oy jatkaa sopimusta Lieksan seudun vesivoimalaitosten käytöstä ja kunnossapidosta Maintpartnerin kanssa

Kemijoki Oy jatkaa Lieksanjoessa sijaitsevien Lieksankosken ja Pankakosken vesivoimalaitostensa paikalliskäyttöä ja kunnossapitoa koskevaa sopimusta Maintpartnerin kanssa. Maintpartner on vastannut laitosten käytöstä ja kunnossapidosta vuodesta 2008.