https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Artukaisten höyryntuotantolaitos vihittiin käyttöön

Turku Energian Artukaisiin rakennuttama höyryntuotantolaitos vihittiin käyttöön tiistaina 16.10.2018. Laitoksen rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2017. Puupohjaista polttoainetta käyttävä laitos vähentää merkittävästi raskaan polttoöljyn käyttöä sekä hiilidioksidipäästöjä Turku Energian höyryn ja lämmön tuotannossa. 

Artukainen-8489

Artukaisten höyryntuotantolaitoksen vihkiäiset 16.10.2018 Nauhaa leikkaamassa vas. Jukka-Pekka Kovanen, KPA Unicon, Lasse Kurronen, Laitex, Peter Essen, Bayer ja Timo Honkanen, Turku Energia.

Laitos tuottaa Artukaisten alueella sijaitsevien teollisuusyrityksien, Bayer Oy:n, Oy Lunden Ab Jalostajan, PCAS Finland Oy:n, Suomen Nestlé Oy:n ja Eckes-Granini Finland Oy:n käyttöön höyryä ja lämpöä. Uuden höyryntuotantolaitoksen rakennusprosessin yhteydessä alueelle rakennettiin myös uusi höyryverkosto. Laitos kattaa koko alueen höyryn tarpeen. Lisäksi sillä on mahdollista tuottaa kaukolämpöä kaukolämpöverkkoon, jos kaikkea höyryä ei tarvita alueen teollisuuden prosesseissa. Uusi höyryntuotantolaitos vähentää Turku Energian höyryn- ja lämmöntuotannon hiilidioksidipäästöjä yhteensä noin 20 000 tonnia vuodessa. Laitos lisää höyryntuotannon toimitusvarmuutta entisestään, sillä laitoksessa on 12 MW:n kiinteän polttoaineen kattilan lisäksi nestekaasulla toimiva varakattila, jonka teho on 10 MW.

– Laitoksen myötä pystymme tarjoamaan alueen yrityksille ympäristöystävällisesti tuotettua, entistä toimitusvarmempaa energiaa. Nyt valmistuva laitos vähentää merkittävästi fossiilisten polttoaineiden käyttöä tuotannossamme. Strategiamme mukaisesti panostamme uusiutuvaan ja päästöttömään energiantuotantoon. Tavoitteenamme on, että vuoteen 2020 mennessä yli puolet yhtiön myymästä sähköstä ja lämmöstä on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä, sanoo Lämpö-yksikön johtaja Jari Kuivanen Turku Energiasta.

Artukaisten alueen yritykset käyttävät höyryä omissa prosesseissaan, kuten autoklaaveissa, pastoreissa ja pesukeskuksissa, reaktorikattiloissa sekä ilmanvaihdon kostutuksessa.

Alueen yritysten järjestämän kilpailutuksen perusteella höyrykeskuksen toimittajaksi valikoitui Turku Energia. Uusi höyrykeskus vaatii myös mukaan lähteviltä yrityksiltä investointeja, ja sitoutumista pitkäaikaiseen toimitussopimukseen. Bayer Oy:lle toimitusvarmuus, tehokkuus ja taloudellinen kannattavuus ovat keskeisiä syitä yhteistyön jatkamiseen Turku Energian kanssa.

– Lääketeollisuudessa toimiminen edellyttää erittäin korkeaa laatu- ja hygieniatasoa. Vanha laitos ja verkosto olivat jo vanhentuneita ja ilmassa oli pelko, että jossain vaiheessa joku paikka voi pettää. Höyryntuotantolaitoksen uusi teknologia ja läheinen sijainti takaavat toimitusvarmuuden, joka on Bayerin kaltaiselle toimijalle hyvin tärkeää. Kun merkittävä osa työstä tehdään tehokasta ilmanvaihtoa vaativissa puhdastiloissa, on myös energiansaannin oltava katkeamatonta, sanoo Bayer Oy:n tuotantolaitoksen johtaja Peter Essen.

 – Lisäksi haluamme omalta osaltamme osallistua Turun kaupungin fossiilisten polttoaineiden vähentämishankkeeseen. Energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden on kuljettava käsi kädessä, Essen kiteyttää.

Julkisivun valotaideteos julkistettiin tilaisuudessa

Vihkiäistilaisuudessa julkistettiin kuvataiteilija Mauri Kososen valotaideteos "Water Memory – Vesimuisti", joka koristaa uuden laitoksen seinää. Teos on saanut inspiraationsa asuinalueen lapsille suunnatun, luonto-aiheisen kilpailun voittajatyöstä. Kosonen järjesti teoksessa viisivuotiaan Kristin Kattain teoksen vesipisarat uudelleen. Valotaideteos leikittelee vedellä ja ajatuksella veden muistista.

– Taideteos perustuu tiedemaailman kiisteltyyn ajatukseen siitä, että kaikki, minkä vesi kohtaa, jättää siihen jäljen. Nyt vedestä voimansa ammentavan höyryntuotantolaitoksen seinässä on muistijälki teoksen vesipisaroiden alkuperästä, kertoo kuvataiteilija Mauri Kosonen.

Artukaisten höyryntuotantolaitos pähkinänkuoressa:

Laitoksen teho: 12 MW, varakattilan teho 10 MW

Laitoksen polttoaineet: puupohjaiset polttoaineet kuten metsähake

Laitoksen käynnistys- ja varapolttoaine: kaasu

Vaikutus Turku Energian hiilidioksidipäästöjen vähenemiseen: 20 000 tonnia vuodessa

Laitoksen kokonaisala: 1483 m2

Laitoksen tilavuus: 23600 m3

Kokonaisinvestointi: noin 14 milj. euroa

 

Tutustu hankkeesta aiemmin julkaistuihin tiedotteisiin Turku Energian uutishuoneessa: 
www.turkuenergia.fi/turku-energia/tietoa-meista/medialle

Uusimmat artikkelit

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.4.2025 | Alan Uutiset

VTT ja LUT-yliopisto löysivät keinoja jalostaa metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt muovin raaka-aineeksi

Forest CUMP -tutkimusprojektissa selvitettiin, miten metsäteollisuudesta ja jätteenpoltosta syntyvää biopohjaista hiilidioksidia otetaan talteen ja muunnetaan korkean jalostusasteen tuotteiksi, kuten muovien raaka-aineiksi eteeniksi ja propeeniksi.

Wärtsilä laajentaa teknologiakeskus Sustainable Technology Hubia Vaasassa

Wärtsilän 50 miljoonan euron investointi nopeuttaa tulevaisuuden polttoaineratkaisujen tuotantoa ja tuotekehitystä sekä uusien tuotteiden tuomista markkinoille.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

Olkiluodon vuosihuollot käynnistyvät

Ensimmäisenä alkaa Olkiluoto 3:n vuosihuolto, jossa laitos valmistellaan tulevalle, pidempikestoiselle 18 kuukauden käyttöjaksolle. Suunniteltuun huoltokokonaisuuteen sisältyy noin 1700 erillistä työtä sekä 5000 työvaihetta.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.