https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Artukaisten höyryntuotantolaitos vihittiin käyttöön

Turku Energian Artukaisiin rakennuttama höyryntuotantolaitos vihittiin käyttöön tiistaina 16.10.2018. Laitoksen rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2017. Puupohjaista polttoainetta käyttävä laitos vähentää merkittävästi raskaan polttoöljyn käyttöä sekä hiilidioksidipäästöjä Turku Energian höyryn ja lämmön tuotannossa. 

Artukainen-8489

Artukaisten höyryntuotantolaitoksen vihkiäiset 16.10.2018 Nauhaa leikkaamassa vas. Jukka-Pekka Kovanen, KPA Unicon, Lasse Kurronen, Laitex, Peter Essen, Bayer ja Timo Honkanen, Turku Energia.

Laitos tuottaa Artukaisten alueella sijaitsevien teollisuusyrityksien, Bayer Oy:n, Oy Lunden Ab Jalostajan, PCAS Finland Oy:n, Suomen Nestlé Oy:n ja Eckes-Granini Finland Oy:n käyttöön höyryä ja lämpöä. Uuden höyryntuotantolaitoksen rakennusprosessin yhteydessä alueelle rakennettiin myös uusi höyryverkosto. Laitos kattaa koko alueen höyryn tarpeen. Lisäksi sillä on mahdollista tuottaa kaukolämpöä kaukolämpöverkkoon, jos kaikkea höyryä ei tarvita alueen teollisuuden prosesseissa. Uusi höyryntuotantolaitos vähentää Turku Energian höyryn- ja lämmöntuotannon hiilidioksidipäästöjä yhteensä noin 20 000 tonnia vuodessa. Laitos lisää höyryntuotannon toimitusvarmuutta entisestään, sillä laitoksessa on 12 MW:n kiinteän polttoaineen kattilan lisäksi nestekaasulla toimiva varakattila, jonka teho on 10 MW.

– Laitoksen myötä pystymme tarjoamaan alueen yrityksille ympäristöystävällisesti tuotettua, entistä toimitusvarmempaa energiaa. Nyt valmistuva laitos vähentää merkittävästi fossiilisten polttoaineiden käyttöä tuotannossamme. Strategiamme mukaisesti panostamme uusiutuvaan ja päästöttömään energiantuotantoon. Tavoitteenamme on, että vuoteen 2020 mennessä yli puolet yhtiön myymästä sähköstä ja lämmöstä on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä, sanoo Lämpö-yksikön johtaja Jari Kuivanen Turku Energiasta.

Artukaisten alueen yritykset käyttävät höyryä omissa prosesseissaan, kuten autoklaaveissa, pastoreissa ja pesukeskuksissa, reaktorikattiloissa sekä ilmanvaihdon kostutuksessa.

Alueen yritysten järjestämän kilpailutuksen perusteella höyrykeskuksen toimittajaksi valikoitui Turku Energia. Uusi höyrykeskus vaatii myös mukaan lähteviltä yrityksiltä investointeja, ja sitoutumista pitkäaikaiseen toimitussopimukseen. Bayer Oy:lle toimitusvarmuus, tehokkuus ja taloudellinen kannattavuus ovat keskeisiä syitä yhteistyön jatkamiseen Turku Energian kanssa.

– Lääketeollisuudessa toimiminen edellyttää erittäin korkeaa laatu- ja hygieniatasoa. Vanha laitos ja verkosto olivat jo vanhentuneita ja ilmassa oli pelko, että jossain vaiheessa joku paikka voi pettää. Höyryntuotantolaitoksen uusi teknologia ja läheinen sijainti takaavat toimitusvarmuuden, joka on Bayerin kaltaiselle toimijalle hyvin tärkeää. Kun merkittävä osa työstä tehdään tehokasta ilmanvaihtoa vaativissa puhdastiloissa, on myös energiansaannin oltava katkeamatonta, sanoo Bayer Oy:n tuotantolaitoksen johtaja Peter Essen.

 – Lisäksi haluamme omalta osaltamme osallistua Turun kaupungin fossiilisten polttoaineiden vähentämishankkeeseen. Energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden on kuljettava käsi kädessä, Essen kiteyttää.

Julkisivun valotaideteos julkistettiin tilaisuudessa

Vihkiäistilaisuudessa julkistettiin kuvataiteilija Mauri Kososen valotaideteos "Water Memory – Vesimuisti", joka koristaa uuden laitoksen seinää. Teos on saanut inspiraationsa asuinalueen lapsille suunnatun, luonto-aiheisen kilpailun voittajatyöstä. Kosonen järjesti teoksessa viisivuotiaan Kristin Kattain teoksen vesipisarat uudelleen. Valotaideteos leikittelee vedellä ja ajatuksella veden muistista.

– Taideteos perustuu tiedemaailman kiisteltyyn ajatukseen siitä, että kaikki, minkä vesi kohtaa, jättää siihen jäljen. Nyt vedestä voimansa ammentavan höyryntuotantolaitoksen seinässä on muistijälki teoksen vesipisaroiden alkuperästä, kertoo kuvataiteilija Mauri Kosonen.

Artukaisten höyryntuotantolaitos pähkinänkuoressa:

Laitoksen teho: 12 MW, varakattilan teho 10 MW

Laitoksen polttoaineet: puupohjaiset polttoaineet kuten metsähake

Laitoksen käynnistys- ja varapolttoaine: kaasu

Vaikutus Turku Energian hiilidioksidipäästöjen vähenemiseen: 20 000 tonnia vuodessa

Laitoksen kokonaisala: 1483 m2

Laitoksen tilavuus: 23600 m3

Kokonaisinvestointi: noin 14 milj. euroa

 

Tutustu hankkeesta aiemmin julkaistuihin tiedotteisiin Turku Energian uutishuoneessa: 
www.turkuenergia.fi/turku-energia/tietoa-meista/medialle

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.