https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Atria avasi uuden siipikarjatehtaansa Nurmossa – mittava lisäys kapasiteettiin

Uuden tehtaan myötä Atria Suomen siipikarjan tuotantokapasiteetti lisääntyy noin 40 prosenttia. Uusi laitos mahdollistaa myös vientitoiminnan laajentamiseen.

b06b3e08f70fc456_800x800ar

Atrian uusi siipikarjatehtaan avajaisia juhlittiin 22.8. Kuva: Atria

Tehdas on Atrian historian toistaiseksi suurin investointi, noin 165 miljoonaa euroa. Rakennustyöt käynnistyivät keväällä 2021.

Atrialla oli tarvetta saada lisää kapasiteettia, sillä siipikarjatuotteiden kulutus on ollut kasvussa vuosikymmenten ajan sekä Suomessa että vientimarkkinoilla. Uuden tehtaan myötä yrityksen Suomen siipikarjan tuotantokapasiteetti lisääntyy noin 40 prosenttia. 

Teurastuslinjan kapasiteetti on 15 000 lintua tunnissa. Päivän aikana lintuja tulee 4-7 tilalta. Yhdeltä tilalta voi tulla lintuja useammasta yksiköstä.

Yhdeltä tilalta tulleet linnut käsitellään yhtenä eränä tehtaassa. Tilatieto kulkee muiden prosessissa kertyvien tuotetietojen mukana. Sama tieto päätyy pakkaukseen, jotta kuluttaja ja asiakas tietävät, millä Atrian Perhetilalla kana on kasvanut. Atria toi ensimmäisenä maailmassa tilakohtaisen jäljitettävyyden kuluttajapakkauksiin.

Lintujen hyvinvointiin on kiinnitetty prosessin ja logistiikan suunnittelussa erityisen paljon huomioita: on arvioitu kohdat, joissa lintu voisi stressaantua, ja pyritty minimoimaan stressitekijät.

Atrian kanatuotteet ovat antibioottivapaita. Antibiootti- ja salmonellavapaus on merkittävä kilpailuetu erityisesti vientimarkkinoilla.

Atrian mukaan uusi laitos mahdollistaa myös vientitoiminnan laajentamiseen.

– Meillä on tässä toiminnassa uusinta teknologiaa hyödyntävä ja tulevaisuudessa maailman paras tuotantolaitos. Tämä on atrialaista osaamista, halua oppia uutta, tinkimättömyyttä, sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä. Taloudellista pääomaa saa pankista, mutta osaaminen pitää kasvattaa itse ja siinä me olemme onnistuneet, Atria Suomen toimitusjohtaja Mika Ala-Fossi toteaa yhtiön tiedotteessa.

Faktoja uudesta siipikarjatehtaasta:

  • Tehtaan lattiapinta-ala on 3 hehtaaria.
  • Teurastuslinjan kapasiteetti on 15 000 lintua tunnissa.
  • Päivän aikana lintuja tulee 4-7 tilalta. Yhdeltä tilalta voi tulla lintuja useammasta yksiköstä.
  • Jotta tuotanto pyörii pysähtymättä, Atrialle tulee joka 40 minuutin välein täysperävaunullinen rekka kanoja purkuhalliin.
  • Lintu siirtyy tuotantoprosessissa tuotepitimessä noin 10 kilometrin matkan.
  • Jäljitettävyys: Yhdeltä tilalta tulleet linnut käsitellään yhtenä eränä tehtaassa. Tilatieto kulkee muiden prosessissa kertyvien tuotetietojen mukana. Sama tieto päätyy pakkaukseen, jotta kuluttaja ja asiakas tietävät, millä Atrian Perhetilalla kana on kasvanut.
  • Nopeimmillaan lintu on pakattavissa kokonaisena broilerina noin 4 tunnin kuluttua. Asiakkaalla seuraavana päivänä.
  • Tuoteturvallisuus ja hygienia ovat tärkeä osa tuotantoa: yön aikana tuotantotilat pestään lattiasta kattoon.

Uusimmat artikkelit

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

12.12.2024 | Alan Uutiset

Suomeen sijoitetaan uusi yhteiseurooppalainen supertietokone ja EU:n tekoälytehdas

EuroHPC tekee merkittäviä investointeja – Suomi mukana uuden sukupolven supertietokoneiden ja tekoälytehtaiden kehityksessä.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

26.11.2024 | Tutkimus ja koulutus

Vaasan yliopiston johtama uusi konsortio tutkii vety-argon-kierron mahdollisuuksia

Hydrogen-Argon Power Cycle (iHAPC) tutkimus pilotoi vety-argon-kierron käyttöä energiantuotannossa. Tavoitteena on osoittaa, että teknologia on täysin päästötön sekä myös hyötysuhteeltaan ainutlaatuinen.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.