https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Aurinkosähköjärjestelmän suorituskyky

Aurinkosähkölaitoksen suorituskyvyn määritysperiaatteet on esitetty kolmeosaisessa julkaisusarjassa SFS-EN 61724 Aurinkosähköjärjestelmän suorituskyky. Se määrittelee aurinkosähkölaitosten valvontajärjestelmille kolmetasoisen luokituksen. Se esittää luokituskohtaiset vaatimukset, mittalaitteiden tarkkuudelle sekä antureiden lukumäärille. 

Kuva_2_aurinkosähkölaitteiston_suorituskyvyn_valvonta

Julkaisu määrittelee aurinkosähköjärjestelmän suorituskyvyn tarkastuksessa tarvittavat käsitteet, mitattavat ja laskettavat parametrit sekä tietojenkäsittelyn. Mittausjärjestelmästä saatavan tiedon avulla, laitoksen suorituskykyä voidaan arvioida suorituskykymittareilla, jotka perustuvat sähkötehoon tai sähköenergiaan. Standardin tuntemus on tarpeellinen aurinkosähkölaitosten omistajille sekä laitostoimittajille. [ING]

Aurinkosähkölaitoksen suorituskykymittarit, teho- ja energiakapasiteetti

Se määrittelee aurinkosähköjärjestelmän mitattavat ja laskettavat suureet sekä suorituskykymittarit joiden avulla voidaan tarkastella laitoksen suorituskykyä sähkötehon (ks. IEC/TS 61724-2) tai sähköenergian tuotannon (ks. IEC/TS 61724-3) kautta. Julkaisusarjan sisältö on jäsennelty seuraavasti:

Aurinkosähkölaitoksen suorituskyvyn valvonta

Standardi SFS-EN 61724-1 määrittelee aurinkosähköjärjestelmän suorituskyvyn valvonnassa käytettävät käsitteet, menetelmät sekä laitteet. Se huomioi anturit, asennuksen ja laitteiden tarkkuuden lisäksi mitattavien suureiden datan keräämisen, laadun tarkastuksen, parametrien laskennan sekä laitoksen suorituskykymittarit. Tämä standardi muodostaa perustan suorituskykydatalle, jota hyödynnetään muissa aurinkosähköstandardeissa.

Standardin sisältö on laadittu sähköverkkoon liitetyille aurinkosähkölaitteistoille. Kuvassa 1 on esitetty laitoksen peruskoonpano ja suorituskyvyn valvontaan liittyviä parametreja. Peruskoonpanoa voidaan tarvittaessa täydentää esim. paikallisilla kuormilla, sähköenergiavarastoilla, muilla sähkönsyöttölaitteilla.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.