https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Aurinkosähköjärjestelmän suorituskyky

Aurinkosähkölaitoksen suorituskyvyn määritysperiaatteet on esitetty kolmeosaisessa julkaisusarjassa SFS-EN 61724 Aurinkosähköjärjestelmän suorituskyky. Se määrittelee aurinkosähkölaitosten valvontajärjestelmille kolmetasoisen luokituksen. Se esittää luokituskohtaiset vaatimukset, mittalaitteiden tarkkuudelle sekä antureiden lukumäärille. 

Kuva_2_aurinkosähkölaitteiston_suorituskyvyn_valvonta

Julkaisu määrittelee aurinkosähköjärjestelmän suorituskyvyn tarkastuksessa tarvittavat käsitteet, mitattavat ja laskettavat parametrit sekä tietojenkäsittelyn. Mittausjärjestelmästä saatavan tiedon avulla, laitoksen suorituskykyä voidaan arvioida suorituskykymittareilla, jotka perustuvat sähkötehoon tai sähköenergiaan. Standardin tuntemus on tarpeellinen aurinkosähkölaitosten omistajille sekä laitostoimittajille. [ING]

Aurinkosähkölaitoksen suorituskykymittarit, teho- ja energiakapasiteetti

Se määrittelee aurinkosähköjärjestelmän mitattavat ja laskettavat suureet sekä suorituskykymittarit joiden avulla voidaan tarkastella laitoksen suorituskykyä sähkötehon (ks. IEC/TS 61724-2) tai sähköenergian tuotannon (ks. IEC/TS 61724-3) kautta. Julkaisusarjan sisältö on jäsennelty seuraavasti:

Aurinkosähkölaitoksen suorituskyvyn valvonta

Standardi SFS-EN 61724-1 määrittelee aurinkosähköjärjestelmän suorituskyvyn valvonnassa käytettävät käsitteet, menetelmät sekä laitteet. Se huomioi anturit, asennuksen ja laitteiden tarkkuuden lisäksi mitattavien suureiden datan keräämisen, laadun tarkastuksen, parametrien laskennan sekä laitoksen suorituskykymittarit. Tämä standardi muodostaa perustan suorituskykydatalle, jota hyödynnetään muissa aurinkosähköstandardeissa.

Standardin sisältö on laadittu sähköverkkoon liitetyille aurinkosähkölaitteistoille. Kuvassa 1 on esitetty laitoksen peruskoonpano ja suorituskyvyn valvontaan liittyviä parametreja. Peruskoonpanoa voidaan tarvittaessa täydentää esim. paikallisilla kuormilla, sähköenergiavarastoilla, muilla sähkönsyöttölaitteilla.

Uusimmat artikkelit

21.2.2025 | Alan Uutiset

Wärtsilä asettaa toimitusketjuillensa päästötavoitteet

Wärtsilä sitoutuu vähentämään suorien toimittajiensa kasvihuonekaasupäästöjä neljänneksellä vuoteen 2030 mennessä. 

Valmet korvaa automaatiojärjestelmän KSS Energian vesivoimalaitoksella Kouvolassa

Uusi järjestelmä korvaa vanhan, elinkaarensa päähän tulleen automaation ja parantaa merkittävästi laitoksen käyttövarmuutta.

12.2.2025 | Kumppaniartikkeli

Kestävää teollisuuden kunnossapitoa: Kustannussäästöjä ja ympäristöetuja Lubehousen luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla

Lubehouse vie teollisuuden kunnossapidon uudelle tasolle luotettavuuskeskeisellä voiteluhuollolla. Ennakoivalla huoltostrategialla vältetään turhat seisokit ja ylimääräiset huoltokierrokset, samalla kun ympäristövaikutukset ja kustannukset pienenevät. Lue, kuinka RCL-menetelmä voi kehittää teollisuuden kunnossapitoa, tukea vastuullisuustavoitteita ja lisätä kilpailuetua.

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöihin valmistaudutaan merellä

EstLink 2 -sähkönsiirtoyhteyden korjaustöiden valmistelu etenee. Seuraavien viikkojen aikana merellä tehdään korjauksen esitöitä. Yhteyden oletetaan olevan jälleen käytössä elokuun alussa.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.

Vakava työtapaturma johti korvauksiin – alihankintasopimus ei vapauttanut vastuista

Hovioikeus piti voimassa tuomiot työturvallisuusrikoksesta. Tamperelaisen jätealan yrityksen toimitusjohtaja että työnjohtaja saivat sakkotuomiot, ja yritys tuomittiin yhteisösakkoon.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.