https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Aurinkosähköjärjestelmän suorituskyky

Aurinkosähkölaitoksen suorituskyvyn määritysperiaatteet on esitetty kolmeosaisessa julkaisusarjassa SFS-EN 61724 Aurinkosähköjärjestelmän suorituskyky. Se määrittelee aurinkosähkölaitosten valvontajärjestelmille kolmetasoisen luokituksen. Se esittää luokituskohtaiset vaatimukset, mittalaitteiden tarkkuudelle sekä antureiden lukumäärille. 

Kuva_2_aurinkosähkölaitteiston_suorituskyvyn_valvonta

Julkaisu määrittelee aurinkosähköjärjestelmän suorituskyvyn tarkastuksessa tarvittavat käsitteet, mitattavat ja laskettavat parametrit sekä tietojenkäsittelyn. Mittausjärjestelmästä saatavan tiedon avulla, laitoksen suorituskykyä voidaan arvioida suorituskykymittareilla, jotka perustuvat sähkötehoon tai sähköenergiaan. Standardin tuntemus on tarpeellinen aurinkosähkölaitosten omistajille sekä laitostoimittajille. [ING]

Aurinkosähkölaitoksen suorituskykymittarit, teho- ja energiakapasiteetti

Se määrittelee aurinkosähköjärjestelmän mitattavat ja laskettavat suureet sekä suorituskykymittarit joiden avulla voidaan tarkastella laitoksen suorituskykyä sähkötehon (ks. IEC/TS 61724-2) tai sähköenergian tuotannon (ks. IEC/TS 61724-3) kautta. Julkaisusarjan sisältö on jäsennelty seuraavasti:

Aurinkosähkölaitoksen suorituskyvyn valvonta

Standardi SFS-EN 61724-1 määrittelee aurinkosähköjärjestelmän suorituskyvyn valvonnassa käytettävät käsitteet, menetelmät sekä laitteet. Se huomioi anturit, asennuksen ja laitteiden tarkkuuden lisäksi mitattavien suureiden datan keräämisen, laadun tarkastuksen, parametrien laskennan sekä laitoksen suorituskykymittarit. Tämä standardi muodostaa perustan suorituskykydatalle, jota hyödynnetään muissa aurinkosähköstandardeissa.

Standardin sisältö on laadittu sähköverkkoon liitetyille aurinkosähkölaitteistoille. Kuvassa 1 on esitetty laitoksen peruskoonpano ja suorituskyvyn valvontaan liittyviä parametreja. Peruskoonpanoa voidaan tarvittaessa täydentää esim. paikallisilla kuormilla, sähköenergiavarastoilla, muilla sähkönsyöttölaitteilla.

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.