https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Aurinkosähköjärjestelmän suorituskyky

Aurinkosähkölaitoksen suorituskyvyn määritysperiaatteet on esitetty kolmeosaisessa julkaisusarjassa SFS-EN 61724 Aurinkosähköjärjestelmän suorituskyky. Se määrittelee aurinkosähkölaitosten valvontajärjestelmille kolmetasoisen luokituksen. Se esittää luokituskohtaiset vaatimukset, mittalaitteiden tarkkuudelle sekä antureiden lukumäärille. 

Kuva_2_aurinkosähkölaitteiston_suorituskyvyn_valvonta

Julkaisu määrittelee aurinkosähköjärjestelmän suorituskyvyn tarkastuksessa tarvittavat käsitteet, mitattavat ja laskettavat parametrit sekä tietojenkäsittelyn. Mittausjärjestelmästä saatavan tiedon avulla, laitoksen suorituskykyä voidaan arvioida suorituskykymittareilla, jotka perustuvat sähkötehoon tai sähköenergiaan. Standardin tuntemus on tarpeellinen aurinkosähkölaitosten omistajille sekä laitostoimittajille. [ING]

Aurinkosähkölaitoksen suorituskykymittarit, teho- ja energiakapasiteetti

Se määrittelee aurinkosähköjärjestelmän mitattavat ja laskettavat suureet sekä suorituskykymittarit joiden avulla voidaan tarkastella laitoksen suorituskykyä sähkötehon (ks. IEC/TS 61724-2) tai sähköenergian tuotannon (ks. IEC/TS 61724-3) kautta. Julkaisusarjan sisältö on jäsennelty seuraavasti:

Aurinkosähkölaitoksen suorituskyvyn valvonta

Standardi SFS-EN 61724-1 määrittelee aurinkosähköjärjestelmän suorituskyvyn valvonnassa käytettävät käsitteet, menetelmät sekä laitteet. Se huomioi anturit, asennuksen ja laitteiden tarkkuuden lisäksi mitattavien suureiden datan keräämisen, laadun tarkastuksen, parametrien laskennan sekä laitoksen suorituskykymittarit. Tämä standardi muodostaa perustan suorituskykydatalle, jota hyödynnetään muissa aurinkosähköstandardeissa.

Standardin sisältö on laadittu sähköverkkoon liitetyille aurinkosähkölaitteistoille. Kuvassa 1 on esitetty laitoksen peruskoonpano ja suorituskyvyn valvontaan liittyviä parametreja. Peruskoonpanoa voidaan tarvittaessa täydentää esim. paikallisilla kuormilla, sähköenergiavarastoilla, muilla sähkönsyöttölaitteilla.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.