Belgialainen monialayhtiö Recticel avasi PIR-lämmöneristetehtaan Mäntsälään

Belgialainen lämpöeristevalmistaja Recticel Insulation on avannut PIR-lämmöneristetehtaan Mäntsälään. Business Finlandin Invest in Finland -yksikkö ja Mäntsälän Kehitys Oy auttoivat investoinnin päätymisessä Suomeen.

tehdas

Recticel Insulation valmistaa polyuretaani(PIR)-eristyslevyjä, joilla on rakennusteollisuudessa kasvava tarve eristysmääräysten tiukentuessa. Muuttuvat säädökset lisäävät rakennusten rakenteellisia vaatimuksia, joihin tehtaassa valmistettavat lämmöneristelevyt osaltaan vastaavat. PIR-eristeen lämpöteho on esimerkiksi noin 30 prosenttia suurempi kuin mineraalivillalla. Tehtaassa valmistettavat eristeet sopivat sekä urakoitsijoille että ’tee se itse’ -rakentajille. Tehdas työllistää 34 työntekijää. 

Hyvä maantieteellinen sijainti, turvallisuus, energiatehokas ekosysteemi ja osaava työvoima ratkaisivat 7. toukokuuta avajaisiaan viettävän eristetehtaan sijoittumisen Suomeen. Merkittävä – noin 26 miljoonan euron – investointi tuo työpaikkoja ja hyvinvointia Mäntsälän seudulle. Nyt tapahtuva laajentuminen Pohjoismaiden markkinoille on osa Recticel-yhtiön kasvustrategiaa.

Suomesta avautuu kiinnostava markkina

Laajentuminen Pohjoismaiden markkinoille tukee yhtiön kasvustrategiaa. Recticel pyrkii aktiiviseksi paikalliseksi toimijaksi eristemarkkinoilla Pohjoismaissa, Baltiassa sekä Pietarin alueella.

- Suomella on hyvä maantieteellinen sijainti, josta käsin voimme harjoittaa liiketoimintaa laajemmalla alueella ja kiinnostavilla kasvumarkkinoilla. Suomi tarjoaa helpon pääsyn Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan sekä Baltian maihin ja myös Pietarin alueelle. Suomen eristemarkkinat ovat houkuttelevat ja työvoima on osaavaa, luettelee Recticel Insulation divisioonan johtaja Ralf Becker investointipäätökseen johtaneita syitä.

Polyuretaanilevyt eivät ole vielä kovin laajasti käytössä Suomessa; rakennukset eristetään täällä yleisimmin muun muassa vuorivillalla ja paisutetulla polystyreenimuovilla eli EPS:llä, hän jatkaa.

Helvi Väisänen Business Finlandin Invest in Finland -yksiköstä tiivistää vielä, että sijoittumispäätökseen vaikutti se, että eristemarkkina kokonaisuudessaan kasvaa ja Suomi tarjoaa vakaan ja turvallisen toimintaympäristön tälle tuotannolliselle investoinnille.

Monet suomalaiset yritykset ovat vuosien mittaan siirtäneet tuotantonsa pois Suomesta. Siksikin Recticelin tehdasinvestointi Mäntsälään on rohkaiseva ja hyvin tervetullut miljoonien investointi. Mäntsälän Yrityskehitys on tehnyt esimerkillistä työtä alueen markkinoinnissa kansainvälisille yrityksille sekä palvelujen osalta sijoittumisvaiheessa, Väisänen pohtii.

Business Finland esitteli yritykselle sijoittautumiskohteita

Invest in Finland kartoitti Recticelille tehtaan mahdollisia sijoittautumiskohteita, joiden yhtenä kriteerinä oli noin sadan kilometrin säde Helsingistä. Business Finland selvitti yritykselle muun muassa tehtaan rakentamiseen tarvittavat lupamenettelyt.

Rooliimme kuuluu tällaisessa hankkeessa tarvittavien lupamenettelyprosessien ja mahdollisten tukien ja työvoimakustannusten selvittäminen sekä yrityksen verkottaminen eri rakennusyhtiöihin, konsultteihin ja julkisiin toimijoihin. Tällaiset investointipäätökset eivät synny hetkessä. Tässä tapauksessa prosessi kesti parisen vuotta ensikontaktistamme nyt tehtaan avajaisiin, Väisänen kuvaa Invest in Finlandin roolia projektissa.

Tehtaan avajaisissa valtiovallan tervehdyksen pitää eduskunnan puhemies ja hallitusneuvottelujen vetäjä Antti Rinne, paikalla on myös Recticelin Groupin CEO Oliver Chapelle. Lisäksi puheenvuoron älykkäästä rakentamisesta pitää Arnaud Duvielguerbigny, joka on Euroopan Polyuretaaniliiton (PU) pääsihteeri. Avajaisissa puhuu myös Euroopan komission Antti Peltomäki, joka vastaa tieto- ja viestintätekniikan kansainvälisen yhteistyön edistämisestä.

Tietoa Recticel Insulationista

Recticel Insulation on lämpöeristevalmistaja, jolla on seitsemän tuotantolaitosta eri puolilla Eurooppaa. Recticel on sitoutunut kehittämään uusia ja tehokkaita eristeratkaisuja. Recticel Insulation on osa Recticel Groupia, joka on polyuretaaniliuosten markkinajohtaja Euroopassa. Huonekalu-, autoteollisuus- ja rakennusteollisuudessa toimiva konserni työllistää noin 7 600 henkilöä 27:ssä maassa eri puolilla maailmaa.

Uusimmat artikkelit

12.7.2019 | Tutkimus ja koulutus

Pula digialan osaajista maksaa yrityksille satoja miljardeja

Eurooppalaisten yksityisomisteisten yritysten kasvun suurin haaste on kasvava osaajapula sekä tarve tarttua rohkeammin digitaaliseen transformaatioon.

Langh Tech toimitti skrubberit Chiosin uuteen tankkeriin

Suomalainen Langh Tech on toimittanut rikkipesurit kreikkalaisen Chios Navigationin uuteen 50 000 dwt:n tuotetankkeriin, joka luovutettiin äskettäin korealaiselta Hyundai Mipon telakalta.

3D-tulostuksesta uusia mahdollisuuksia sähköverkon kunnossapidon varaosatarpeisiin

Sähköverkkojen järjestelmällisen uudistamisen rinnalla sähköverkkoyhtiöt pitävät huolta verkkojen kunnossapidosta. Uudistusinvestoinnit vievät vuosia, joten olemassa olevien sähköverkkojen kunnossapidolla on tärkeä rooli sähköjärjestelmän toimivuuden takaamiseksi.

Euroopan kiihtyvä energiapeli näkyy ja tuntuu Itämerellä

Itämeren allas nousee yhä kirkkaammin Euroopan energiapolitiikan parrasvaloihin, ja juuri sopivasti Suomen EU:n puheenjohtajakaudella. Kaikilla yhdeksällä rantavaltiolla on käynnissä omat ja eri kehitysvaiheissa olevat suuret energiahankkeensa. Itämeren energiapaletti vaihtelee maiden sähköverkkoja yhdistävistä merikaapeleista kaasuputkiin ja tuulivoiman tuotantoon.

3.7.2019 | Alan Uutiset

Uusi EU-lannoitevalmisteasetus vauhdittaa orgaanisten ja jätepohjaisten lannoitevalmisteiden käyttöä

Uudessa lannoitevalmisteasetuksessa vahvistetaan yhteiset säännöt, jotka koskevat erilliskerätyn biojätteen ja muiden jätepohjaisten aineiden muuntamista raaka-aineiksi, joita voidaan käyttää CE-merkittyjen EU-lannoitevalmisteiden valmistuksessa. Asetus tulee voimaan 14.7.2019 ja sitä sovelletaan 16.7.2022 alkaen.

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.