https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

COVID-19: Absolut terästää Kiillon käsidesiä rekallisella etanolia

Absolut Company ja Kiilto yhdistävät voimansa taistelussa koronavirusta vastaan. Absolut Vodkan valmistaja on lahjoittanut rekkalastin etanolia KiiltoClean Ab:lle käsidesin raaka-aineeksi Ruotsin terveydenhuoltoa varten. Kiilto laittaa hyvän kiertämään ja lahjoittaa saman verran rahaa hyväntekeväisyyteen.

kiilto

Koronaviruspandemia on moninkertaistanut käsien desinfiointiin tarkoitettujen tuotteiden kysynnän niin kuluttajien kuin ammattihygieniankin asiakkaiden parissa. Suomessa Kiillon käsidesinfiointiin tarkoitettuja Erisan- ja Erisan Pro -käsihuuhteita on tähän asti valmistettu vain Turussa, kun taas Hankasalmella tuotanto on keskittynyt Kiillon kodinpuhdistustuotteisiin.

Koronavirus on kasvattanut terveysalan ammattilaisten ja kuluttajien hygieniatuotteiden kysyntää merkittävästi. Tämä on huomattu myös Kiillossa, jonka tuotantoa on hankaloittanut käsidesin raaka-aineen eli etanolin huono saatavuus.

Nyt hätiin on rientänyt ruotsalainen vodkafirma Absolut Company Ab, joka on lahjottanut lempääläläisen perheyhtiön Ruotsin tyttärelle rekkakuormallisen raaka-ainetta. Etanolirekka lähti Absolut Companyn tehtaalta Åhusista 20. maaliskuuta ja se saapui Kiillon tehtaalle Tanskan Assensiin jo samana päivänä.

– Absolut Companyn lahjoitus on äärettömän arvokas asia Kiillolle. Se auttaa meitä pitämään tuotannon käynnissä, kun työaikaa ei mene hukkaan raaka-aineiden puutteessa. Juuri tällaisina vaikeina aikoina meidän täytyy yhdistää voimamme ja auttaa toisiamme niin paljon kuin mahdollista varmistaaksemme, että terveydenhuoltosektori voi jatkaa tärkeää työtään, KiiltoClean Ab Ruotsin maajohtaja Patrik Hene muotoilee asian yhtiön nettisivuilla.

Hyvä kiertämään

Henen mukaan Kiilto lahjoittaa vastaavan summan rahaa hyväntekeväisyyteen, jonka kohdetta ei ole vielä päätetty.

– Haluamme auttaa erityisesti heitä, jotka kärsivät taloudellisesti tästä käynnissä olevasta pandemiasta, Hene kertoo.

Kiilto valmistaa tällä hetkellä desinfioivia tuotteita vuorokauden ympäri. Valitettavasti tuotanto ei riitä koko markkinan tarpeisiin. Siksi Kiilto priorisoi terveydenhuollon asiakkaita ja muita sopimusasiakkaita. 

Kiilto on yli satavuotias suomalainen perheyhtiö, joka perustettiin vuonna 1919 Tampereen Pispalassa valmistamaan kengänkiillokkeita ja hiusvesiä. Nykyään yhtiö työllistää lähes tuhat henkilöä 12 maassa. Suomessa Kiillon t&k -yksiköt sijaitsevat Lempäälässä ja Turussa ja tuotantolaitokset Lempäälässä, Turussa ja Hankasalmella.

Teksti: Markku Pervilä

Kiilto käynnistää käsidesinfiointituotteiden tuotannon Hankasalmella

Kiilto Oy kertoo käynnistävänsä käsidesinfiointituotteiden tuotannon Hankasalmen tehtaallaan. Yhtiö on myös muulla tavoin tehostanut tuotantoaan alkuvuoden aikana, muun muassa rekrytoimalla Turkuun lisää tuotantotyöntekijöitä ja siirtymällä työskentelemään tuotannossa vuorokauden ympäri.

Yhtiön mukaan tehostamistoimien myötä tuotanto on tällä hetkellä tuoteryhmästä riippuen noin 5–10-kertainen aiempaan verrattuna. Tuoteryhmiä on priorisoitu tilanteen mukaan, ja tuotannossa on pyritty keskittymään asiakkaiden kiireellisimmin kaipaamiin tuotteisiin. Kovan kysynnän vuoksi tuotteiden saatavuudessa etusijalla ovat olleet terveydenhuolto ja muut sopimusasiakkaat.

Tuotanto Hankasalmella on suunnitelmissa saada käyntiin lähipäivien aikana.

– Pyörä lähti pyörimään noin viikko sitten, ja muutoksia on tehty ripeällä tahdilla. Olemme tehneet nyt raaka-ainesiirtoja Turusta, ja (pian) pääsemme aloittamaan tuotteiden valmistuksen, Kiillon tuotantopäällikkö Anssi Manninen kertoo lehdistötiedotteessa.

Teksti: Nina Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.