COVID-19: Absolut terästää Kiillon käsidesiä rekallisella etanolia

Absolut Company ja Kiilto yhdistävät voimansa taistelussa koronavirusta vastaan. Absolut Vodkan valmistaja on lahjoittanut rekkalastin etanolia KiiltoClean Ab:lle käsidesin raaka-aineeksi Ruotsin terveydenhuoltoa varten. Kiilto laittaa hyvän kiertämään ja lahjoittaa saman verran rahaa hyväntekeväisyyteen.

kiilto

Koronaviruspandemia on moninkertaistanut käsien desinfiointiin tarkoitettujen tuotteiden kysynnän niin kuluttajien kuin ammattihygieniankin asiakkaiden parissa. Suomessa Kiillon käsidesinfiointiin tarkoitettuja Erisan- ja Erisan Pro -käsihuuhteita on tähän asti valmistettu vain Turussa, kun taas Hankasalmella tuotanto on keskittynyt Kiillon kodinpuhdistustuotteisiin.

Koronavirus on kasvattanut terveysalan ammattilaisten ja kuluttajien hygieniatuotteiden kysyntää merkittävästi. Tämä on huomattu myös Kiillossa, jonka tuotantoa on hankaloittanut käsidesin raaka-aineen eli etanolin huono saatavuus.

Nyt hätiin on rientänyt ruotsalainen vodkafirma Absolut Company Ab, joka on lahjottanut lempääläläisen perheyhtiön Ruotsin tyttärelle rekkakuormallisen raaka-ainetta. Etanolirekka lähti Absolut Companyn tehtaalta Åhusista 20. maaliskuuta ja se saapui Kiillon tehtaalle Tanskan Assensiin jo samana päivänä.

– Absolut Companyn lahjoitus on äärettömän arvokas asia Kiillolle. Se auttaa meitä pitämään tuotannon käynnissä, kun työaikaa ei mene hukkaan raaka-aineiden puutteessa. Juuri tällaisina vaikeina aikoina meidän täytyy yhdistää voimamme ja auttaa toisiamme niin paljon kuin mahdollista varmistaaksemme, että terveydenhuoltosektori voi jatkaa tärkeää työtään, KiiltoClean Ab Ruotsin maajohtaja Patrik Hene muotoilee asian yhtiön nettisivuilla.

Hyvä kiertämään

Henen mukaan Kiilto lahjoittaa vastaavan summan rahaa hyväntekeväisyyteen, jonka kohdetta ei ole vielä päätetty.

– Haluamme auttaa erityisesti heitä, jotka kärsivät taloudellisesti tästä käynnissä olevasta pandemiasta, Hene kertoo.

Kiilto valmistaa tällä hetkellä desinfioivia tuotteita vuorokauden ympäri. Valitettavasti tuotanto ei riitä koko markkinan tarpeisiin. Siksi Kiilto priorisoi terveydenhuollon asiakkaita ja muita sopimusasiakkaita. 

Kiilto on yli satavuotias suomalainen perheyhtiö, joka perustettiin vuonna 1919 Tampereen Pispalassa valmistamaan kengänkiillokkeita ja hiusvesiä. Nykyään yhtiö työllistää lähes tuhat henkilöä 12 maassa. Suomessa Kiillon t&k -yksiköt sijaitsevat Lempäälässä ja Turussa ja tuotantolaitokset Lempäälässä, Turussa ja Hankasalmella.

Teksti: Markku Pervilä

Kiilto käynnistää käsidesinfiointituotteiden tuotannon Hankasalmella

Kiilto Oy kertoo käynnistävänsä käsidesinfiointituotteiden tuotannon Hankasalmen tehtaallaan. Yhtiö on myös muulla tavoin tehostanut tuotantoaan alkuvuoden aikana, muun muassa rekrytoimalla Turkuun lisää tuotantotyöntekijöitä ja siirtymällä työskentelemään tuotannossa vuorokauden ympäri.

Yhtiön mukaan tehostamistoimien myötä tuotanto on tällä hetkellä tuoteryhmästä riippuen noin 5–10-kertainen aiempaan verrattuna. Tuoteryhmiä on priorisoitu tilanteen mukaan, ja tuotannossa on pyritty keskittymään asiakkaiden kiireellisimmin kaipaamiin tuotteisiin. Kovan kysynnän vuoksi tuotteiden saatavuudessa etusijalla ovat olleet terveydenhuolto ja muut sopimusasiakkaat.

Tuotanto Hankasalmella on suunnitelmissa saada käyntiin lähipäivien aikana.

– Pyörä lähti pyörimään noin viikko sitten, ja muutoksia on tehty ripeällä tahdilla. Olemme tehneet nyt raaka-ainesiirtoja Turusta, ja (pian) pääsemme aloittamaan tuotteiden valmistuksen, Kiillon tuotantopäällikkö Anssi Manninen kertoo lehdistötiedotteessa.

Teksti: Nina Garlo-Melkas

Uusimmat artikkelit

K-kauppojen aurinkovoimaloilla ennätystehot touko-kesäkuussa

K-kauppojen aurinkovoimaloiden yli 40 000 aurinkopaneelia tuottivat touko-kesäkuussa ennätykselliset yli 3 000 MWh puhdasta aurinkosähköä. Kokonaisuudessa tuotettu määrä vastaa noin 5 000 pakastealtaan vuotuista sähkönkulutusta. Parhaimmassa tapauksessa aurinkovoimalla pystytään kattamaan valtaosa kaupan päivittäisestä sähkötarpeesta. 

7.8.2020 | Alan Uutiset

Tullin ennakkotilasto: Viennin syöksy pysähtyi kesäkuussa

Suomen tavaraviennin arvo oli 4,5 miljardia euroa kesäkuussa, eli 15,4 prosenttia vuoden takaista vähemmän. Tilanne kuitenkin koheni toukokuusta.

Saksalaisjätti Schaeffler lanseeraa suomalaisen partneriverkoston avulla kehitetyn kunnonvalvontajärjestelmän

Saksalainen auto- ja teollisuusalan yritys Schaeffler on toteuttanut kunnonvalvontajärjestelmänsä OPTIME:n suomalaisen partneriverkoston avulla. Saksalaisyhtiö on jo aikaisemmin perustanut tuotekehitystiimin Suomeen ja nyt yhteistyöllä luotua tuotetta lanseerataan kaupallisesti.

EVA: Talouskriisi on suomalaisten suurin uhka

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n julkaisemassa tutkimuksessa kysyttiin, kuinka uhkaavina suomalaiset pitävät maailmalla ja Suomessa tapahtuvia konflikteja ja kriisejä omalle ja läheistensä turvallisuudelle. Eniten pelkoa suomalaisissa herätti uusi laajamittainen talouskriisi (77 prosenttia vastaajista) sekä toiseksi eniten pandemiat ja tartuntataudit (72 prosenttia vastaajista).

Signify tuo markkinoille uusia desinfioivia valaisimia

UV-teknologiaan perustuvaan valaistukseen erikoistunut Signify kertoi kasvattavansa UV-C-valaistuksen tuotantokapasiteettiaan ja laajentavansa UV-C-tuotevalikoimaansa maailman kasvaneen desinfiointitarpeen vuoksi.

Asfalttikoneista saatava data parantaa päällysteen laatua, vähentää päästöjä

Asfalttikoneiden anturien tuottaman tiedon avulla voidaan vaikuttaa päällysteen laatuun ja kestävyyteen.

29.5.2020 | Kumppaniartikkeli

Viafin Service jatkaa yrityskaupan jälkeen kasvu-uralla

Teollisuuden kunnossapitoa tarjoava Viafin Service Oyj on vuoden ajan sulatellut suurta kaasualan käyttö- ja kunnossapitopalveluihin liittyvää yrityskauppaa. Nyt Viafin GASiksi nimetyn yhtiön hankinta on saatettu onnistuneesti päätökseen ja listautunut emoyhtiö voi jatkaa matkaa kohti seuraavaa tavoitetta. Päämääränä on nousta sadan miljoonan euron liikevaihtoa pyörittäväksi teollisuuden kunnossapitoyhtiöksi vuoden 2022 aikana.