https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Digitaalisuudesta kilpailuetua: VTT ja Hydroline kehittävät hydraulisylintereistä uutta palveluliiketoimintaa

Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy ja Hydroline Oy kehittävät yhdessä seuraavan sukupolven verkotettuja ja älykkäitä hydraulisylintereitä. Uusi hanke mahdollistaa siirtymisen tuotekeskeisyydestä uuteen palveluliiketoimintamalliin, josta syntyy uutta kilpailuetua.

Hydroline

Kuva (Hydroline Oy:n): Hydroline SCOUT-kunnonvalvontayksiköllä varustettu hydraulisylinteri.

Digitalisaatio kiihdyttää nyt valmistavan teollisuuden tuotekehitystä vauhdilla. Tämä mahdollistaa uusien tuote- ja palvelukonseptien kehittämisen aiempaa kannattavammin ja nopeammin.

Suomen johtava hydraulisylintereitä valmistava yritys Hydroline Oy ja VTT kehittävät yhteistyössä yrityksen tuotteita palveluiksi. Hydraulisylintereitä käytetään laajasti liikkuvissa työkoneissa ja teollisuudessa niiden erinomaisten voimantuottokyvyn, luotettavuuden ja käytettävyyden vuoksi.

Keväällä alkaneen ja neljä vuotta kestävän uuden Tekes-hankkeen lopputuloksena yritykselle syntyy digitaalinen alusta tuotteen elinkaarenhallinnan ja käytönaikaisen palveluliiketoiminnan tarpeisiin. Digitaalisuus mahdollistaa uuden liiketoiminnan kehittämisen, jossa painopiste siirtyy tuotteista palvelujen myyntiin.

- VTT:n laaja-alainen osaaminen ja kyky koota hankkeeseen tarvittavat erikoisosaamiset tekevät meille mahdolliseksi toteuttaa hanke pitkälti yhden luukun periaatteen mukaisesti, toteaa Hydrolinen teknologiajohtaja Manu Leinonen.

Hankkeessa hyödynnetään viimeisimpiä tekoäly- ja koneoppimismenetelmiä. VTT:n teknologiaosaaminen mahdollistaa konseptien nopean toteuttamisen ja tuomisen yrityksen tuoteportofolioon.

EU-hankkeen jatkoa

Uusi hanke on jatkoa VTT:n ja Hydrolinen aikaisemmalle yhteiselle EU-hankkeelle, jonka tuloksena Hydroline julkisti keväällä uuden tuotteen hydraulisylintereiden ennakoivaan kunnonvalvontaan. Pilvi- ja mobiilikäyttöisen järjestelmän tuottamat tiedot varmistavat, että esimerkiksi kaivinkoneen kaikki hydraulisylinterit huolletaan ennen odottamatonta vikaa säästäen aikaa ja rahaa ilman, että pitäisi keskeyttää työskentely kalliilla koneella.

- Hydrolinen tuoteinnovaatiot ja yhteiset hankkeet ovat erinomainen esimerkki VTT:n roolista pk-sektorin uudistamisessa Suomessa. Yhteistyö VTT:n kanssa on auttanut yritystä uudistamaan tuotteitaan ja liiketoimintaansa, ja näin mahdollistanut yritykselle nousemisen verkostossaan palveluyritykseksi, kertoo Erja Turunen, VTT:n Älykäs teollisuus ja energiajärjestelmät -liiketoiminta-alueen johtaja.

- Tuotteiden, tuote- ja tuotantoprosessien digitalisoituminen ja niihin liitetty data-analytiikka, koneoppiminen ja hybridimallinnus tuovat uusia mahdollisuuksia käyttöomaisuuden ennakoivaan kunnossapitoon ja optimoituun käyttöön ja niiden kautta kustannussäästöihin, toteaa VTT:n Tuotanto ja konejärjestelmät -tiimistä projektipäällikkö Pekka Isto.

www.hydroline.fi

www.vtt.fi

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.