https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Digitaalisuus mahdollistajana: Case-esimerkkejä teollisuudesta

Quva Oy järjesti 2. lokakuuta ensisijaisesti tuotantoyritysten ammattilaisille maksuttoman seminaarin, jossa kuultiin konkreettisia esimerkkejä alansa johtavilta yrityksiltä siitä, miten tuotantotehokkuutta ja toimintaa kehitetään datalähtöisesti. Seminaari oli menestys ja yhteensä noin 80 henkilöä oli paikalla kuulemassa esityksiä.

datalähtöinen

Avauspuheenvuoron Datan arvo teollisuudelle piti Quva Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Emil AckermanAckermanin mukaan datan arvo teollisuudelle merkitsee muun muassa toiminnan ongelmakohtien tunnistamisen helpottumista, toiminnan ennakointia ja faktoihin perustuvaa päätöksentekoa.   

- Tiedon kattava hyödyntäminen ei tarkoita ainoastaan sitä, että tuotantoprosessin datojen kautta voidaan paremmin ohjata tuotteiden laatua. Olennaista on myös kertyvän datan ja siitä jalostetun informaation hyödyntäminen organisaation kaikilla tasoilla, aina operaattorista, laatu- ja prosessi-insinööreihin sekä tehtaanjohtoon asti. Satoja työllistävät tehtaat, joissa on vain muutamia henkilöitä tehtävänään kaivaa tietoa datasta muiden käyttöön, ovat jäämässä kilpailijoista jälkeen. Automatisoitu datan jalostaminen muuttaa pelikenttää radikaalisti, kertoo Ackerman haastattelussa.

Mukana tilaisuudessa puhumassa oli muun muassa Cargotec Oyj:n TkT Harri Happonen, Manager, New Earning Logics esityksellään Data ja digitaalisuus teollisen palveluliiketoiminnan uudistajana.

Happosen mukaan digitalisaation ja datapohjaisten palveluiden kehitys on teollisuudessa nopeaa. Esimerkiksi Cargotec läpikäy parhaillaan muutosta laitetoimittajasta älykkään kuljetusketjun rakentajaksi.

Nopeus ja kokeilemisen kulttuuri on nousemassa entistä tärkeämpään asemaan, ja tähän tarjoaa digitalisaatio hyvät eväät. Happosen mukaan datalähtöisistä ratkaisuista saa täydet tehot irti vain muuttamalla perinteisiä toimintatapoja. Vain kokeilemalla yritykset voivat löytää uusia toimivia liiketoimintamalleja ja toimintatapoja. Jos et koskaan erehdy, et yritä tarpeeksi!

Tapahtumassa oli esiintymässä myös muun muassa metsäyhtiö UPM Oyj:n teknologiajohtaja Jyrki Ovaska omalla case-tarinallaan Miten metsäteollisuus hyödyntää data-analytiikkaa, koneoppimista ja tekoälyä liiketoiminnassaan.

Metsä elää uuden ajan kynnyksellä. Digitaalisuus mullistaa alan ja tuo metsäteollisuuteen ennennäkemättömiä ratkaisuja, jotka tekevät metsistä entistä älykkäämpiä. Metsästä voidaan kerätä tietoa innovatiivisin tavoin, ja älykkään metsien tarjoaman datan avulla pystymme optimoimaan metsien hoidon ja käytön. Virtuaalimetsät tekevät myös tuloaan.

Kunnossapito on yksi selkeä osa-alue, johon yhtiö hakee lisää kustannustehoa. Tähän yrityksessä pyritään muun muassa kehittämällä yhdessä kumppaneiden kanssa uusia digitaalisia teknologioita yhtiön tuotantolaitosten kunnossapitotoimien optimoimiseksi ja erilaisten laitteiden toiminnallisuuden kehittämiseksi.

– Olemme käynnistäneet muun muassa erilaisia tiedon visualisointihankkeita ja käyttömahdollisuuksien luomista mobiililaitteisiin. Kunnossapitopuolella etsimme uusia toiminnallisuuksia, jotka auttavat siirtymään tarvepohjaisen, ennakoivan kunnossapidon toimintamalliin. Tämä vähentäisi tehtaidemme kunnossapitoseisokkien tarvetta ja samanaikaisesti pienentäisi kunnossapidon kustannustasoa, sanoi UPM:n teknologiajohtaja Jyrki Ovaska Promaint-lehden haastattelussa.

Nina Garlo-Melkas 

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.