https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Digitalisaatio etenee vauhdilla suomalaisiin tehtaisiin ja logistiikkakeskuksiin

Kotimainen tuotanto ja logistiikka digitalisoituvat vauhdilla. Aallon harjalla kulkevat yritykset ovat sekä pystyneet säilyttämään tuotantonsa Suomessa että lisänneet työpaikkoja ja henkilöstön työtyytyväisyyttä.

leanwaren-toimitusjohtaja-janne-viinikkala-toinen-vasemmalta

Lähde: Leanware

– Tulevaisuuden digitalisaation työpaikat syntyvät lähellä asiakasta. Yritykset hakevat nyt kilpailuetua tekemällä tuotantoa ja logistiikkaa eri tavalla kuin muut. Parhaimmillaan läpimenoajat sekä keskeneräisen tuotannon arvo ovat jopa puolittuneet, tuotannon ja logistiikan digitalisointiin erikoistuneen Leanware Oy:n toimitusjohtaja Janne Viinikkala toteaa.

Leanware on palkannut alkuvuoden aikana reilut 20 uutta työntekijää, ja tavoitteena on palkata vuoden loppuun mennessä vähintään 25 lisää. Vaikka hyviä ohjelmistosuunnittelijoita on saatavilla, toimialaosaaminen joudutaan yrityksen mukaan yleensä opettamaan itse.

– Järjestelmiä ei voi kehittää ilman syvällistä ymmärrystä asiakkaan prosesseista ja bisneksestä. Digitalisaatio etenee vauhdilla ja kouluopit eivät tahdo pysyä perässä. Koulutamme prosessiosaamisen lisäksi muun muassa lean-tuotannon perusteita ja mahdollistamme työntekijöille kädet saveen -harjoittelujaksoja sekä yritysvierailuja asiakkaidemme kohteissa.

Miten käy henkilöstön uuden aallon digitaalisissa tehtaissa ja varastoissa?

Viinikkala näkee, että digitalisoinnin käynnistymistä ei ohjaa yrityksen koko, vaan johdon näkemys sen merkityksestä liiketoiminnalle. Toisin sanoen ymmärrys siitä, kuinka paljon kannattavuutta ja kilpailukykyä prosessien sähköistämisellä voidaan lisätä.

– Prosessien digitalisoinnilla ja automaatiolla yksikkökustannukset saadaan alas. Näin pitkälle jalostettuja, asiakkaalle räätälöityjä tuotevariaatioita pystytään tuottamaan järkevin kustannuksin lyhyellä toimitusajalla. Tähän eivät halpatuotantomaat pysty.

Vastoin yleisiä ennakkoluuloja automaatioasteen nosto on jopa lisännyt työpaikkojen määrää suomalaisissa tehtaissa ja logistiikkakeskuksissa. Suunta korreloi positiivisesti myös työtyytyväisyyden kanssa.

– Työ on sujuvampaa ja kevyempää. Raskaat siirrot ja nostot hoitaa automaatti, ja lyhyet sarjat tekevät työstä vaihtelevampaa, Viinikkala kertoo.

 

Uusimmat artikkelit

Puolustusvoimat ostaa Instalta F-35-hävittäjien huolto- ja ylläpitopalveluita

Insta ja Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ovat sopineet Suomen F-35-hävittäjähankkeeseen liittyvästä kolmivuotisesta hankintakokonaisuudesta. Hankinnalla halutaan varmistetaan, että Suomessa on tarvittava osaaminen ja F-35-järjestelmän huoltokyky sekä huoltovarmuus vuosikymmeniksi eteenpäin.

2.5.2024 | Alan Uutiset

Heikki Malinen Nesteen uudeksi toimitusjohtajaksi

Malinen siirtyy Nesteen palvelukseen Outokumpu Oyj:stä, jossa hän on toiminut toimitusjohtajana vuodesta 2020. Malinen on tällä hetkellä Nesteen hallituksen jäsen ja hän jättää tämän tehtävän ennen kuin aloittaa Nesteen toimitusjohtajana.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.