https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Digitalisaatio tuo älyä Eforan työhön

Teollisuuden toimintaa on kyettävä kehittämään jatkuvasti, jotta asiakasta voidaan palvella entistä paremmin. Eforalla kehitetyt digitaaliset työkalut tukevat käytännön tekemistä, keventävät rutiineja ja raivaavat kunnossapitohenkilöstölle aikaa lisäarvon tuottamiseen.

efora_pic

Lähde: Efora

Stora Enson kunnossapidon yhtiönä Eforan tavoitteena on digitalisoida kunnossapidon osa-alueita ja prosesseja sekä mahdollistaa sillä tavalla organisaation itseohjautuvuus.  Keskeiset digitalisaatioon liittyvät ratkaisut ovat raportointialusta Rapsa, mobiilikäyttöliittymä Välkky, materiaalinhallintajärjestelmä Agilon sekä alihankinnan toiminnanohjauspalvelu Site Manager.

– Olemme muokanneet sekä omia että toimialan toimintatapoja hyödyntäen digimaailmassa tarvittavaa ketteryyttä, pilotointikykyä ja nopeaa oppimista. Päätavoite on ollut, että kehitetään ja otetaan käyttöön ratkaisuja, joita todella tarvitaan päivittäisen toiminnan kehittämisessä, ja jotka edesauttavat ja helpottavat toimimista kentällä. Yhtiön digiloikka on vuonna 2015 käynnistetyn strategian toimeenpanoa, kehitysjohtaja Veijo Pitkäniemi sanoo.

Pitkäniemen mukaan kehitystyöhön on osallistettu vahvasti koko henkilöstöä.

– Jokainen ammattilainen haluaa kehittää ja uudistaa osaamistaan. Kaikilla kehittämillämme ratkaisuilla on suuri vaikutus rutiinityön vähentämiseen ja henkilöstön osaamisen järkevämpään, itseohjautuvaan käyttöön. Kehitys on tehty yhdessä henkilöstön kanssa ja siihen on osallistunut ryhmiä eri organisaatiotasoilta. Uudet toimintatavat muuttavat kunnossapitotyön tekemistä, joten uudistukseemme kuuluu jatkuvasti lisäkoulutusta ja johtamistaitojen kehitystä.

Teknologialla prosessit uusiksi

Pitkäniemen mukaan raportointialusta Rapsa takaa tavoitteiden ja prosessien reaaliaikaisen läpinäkyvyyden. Rapsan kautta voidaan lähes reaaliaikaisesti seurata ja visualisoida esimerkiksi turvallisuuteen, kunnossapitoon, talouteen ja käyttövarmuuteen liittyviä toiminnan mittareita.

– Jokaisella eforalaisella on pääsy raportointijärjestelmään, ja sen tuottamia tilannekuvia on mahdollista seurata paikasta riippumatta vaikka mobiililaitteilla. Läpinäkyvyys mahdollistaa toiminnan analysoinnin ja kehittämisen faktapohjaisesti.

Mobiiliratkaisu Välkky puolestaan tehostaa kentällä liikkuvan henkilöstön toimintaa. Välkyn avulla esimerkiksi turvallisuushavaintojen ja vika- ja huoltoilmoitusten tekeminen sekä työtilausten ja -määräimien käsittely onnistuu missä vaan.

– Välkky aukeaa yhtä hyvin mobiililaitteesta kuin pöytäkoneestakin ja tarjoaa monien tarvitsemat perustoiminnot helposti.

Ketteryyttä toimintaprosesseihin

Eforan varastotoimintoja on automatisoitu integroimalla toimintaprosessiin Konecranesin Agilon -materiaalinhallintajärjestelmä. Ratkaisu on älykäs varastoautomaatti varustettuna web-pohjaisella sovelluksella automaatin hallintaan. Lisäksi Agilon on integroitu laajasti toiminnanohjausjärjestelmään. Pitkäniemen mukaan kunnossapitoprosessin kannalta oleellinen hyöty näkyy etenkin varaston luotettavuuden ja läpinäkyvyyden parantumisena sekä varsinkin kriittisten varaosien toimitusvarmuuden takaajana.

– Alihankinnan hallinnoinnin toimintaprosessin avuksi on otettu käyttöön Site Manager -toiminnanohjauspalvelu, joka pitkälti automatisoi alihankkijoiden työnhallinnan seuraamisen ja viranomaisraportoinnin.

Efora on ollut kehittämässä ratkaisua palveluntuottajan Takamäki Oy:n kanssa sen nykyiseen muotoon palvelemaan kattavasti alihankinnan hallinnoinnin kaikkia osa-alueita.

Työ ja oppiminen jatkuvat

Vaikka isoja askeleita on jo otettu, jatkuvan parantamisen merkeissä muitakin hankkeita on yhtiössä menossa ja tulossa käyttöön. Osaamisen hallintaan on lanseerattu Eforan oma oppimsympäristö, jolla pyritään vastaamaan tulevaisuuden osaamisen haasteisiin ja sen hallintaan.

Lisäksi hieman kauempana tulevaisuudessa häämöttävät jo virtuaalitodellisuuden, lisätyn todellisuuden, itseoppivien algoritmien, ohjelmistorobotiikan ja muiden vielä huipputeknologisina haaveina pidettyjen teknologioiden mahdollistamat työvälineet ja ratkaisut.

– Uudet teknologiset ratkaisut tulevat arkipäiväisiksi usein nopeammin kuin osaamme arvatakaan. Haluamme Eforalla olla kehityksessä mukana, Pitkäniemi päättää.

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.