https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Digitalisaation avulla vähemmän etsimistä, enemmän tehokkuutta rakennustyömaille

Rakennusalan digitalisaatiota tutkivan iCONS-tutkimushankkeen mukaan Rakennustyömaalta saatavan datan avulla on mahdollista digitalisoida koko rakennusprosessi ja samalla nostaa rakennusalan tuottavuutta.

builders-building-construction-159306

Tutkimuksesta selviää, että esimerkiksi rakennushankkeessa hukattua aikaa voidaan mitata reaaliaikaisesti, jolloin työn tehokkuutta on mahdollista nostaa sujuvoittamalla työprosesseja. Työmaalla pystytään tekemään useampia työvaiheita samanaikaisesti, mikä puolestaan nopeuttaa työmaan valmistumista. Samalla saadaan virheet paikannettua ja korjattua heti. Työmaalla työskentelevien kohtaamisista syntyy yhteinen kulttuuri, joka helpottaa työn johtamista.

Sisätilapaikannus löytää ihmiset ja työkalut

iCONS-tutkimushanke on selvittänyt sisätilapaikannuksen mahdollisuuksia rakennustyömaiden digitalisoinnissa. Sisätilapaikannuksen avulla rakennustyömaalla pystytään seuraamaan reaaliaikaisesti eri työvälineiden sijaintia, jolloin niiden etsimiseen käytetty aika vähenee. Myös tavarantoimitusten reaaliaikainen seuranta tehostaa työmaan toimintaa, kun toimitusten saapumiseen pystytään varautumaan oikea-aikaisesti.

Sisätilapaikannuksessa rakennustyömaalle rakennetaan paikannusverkko, jonka avulla voidaan tunnistaa jokaisen työntekijän, tärkeän materiaalin ja kaluston sijainti.

Pilotoitaessa sisätilapaikannusta työmailla havaittiin, että vain pieni osa, noin 25–35 prosenttia, työntekijän ajasta käytetään työkohteessa ja suuri osa ajasta kuluu materiaalien, kaluston ja informaation etsimiseen ja ongelmien selvittelyyn.

Rakennusalan tuottavuusloikan aikaansaamiseksi digitalisaation täytyy keskittyä siihen, että kaikki työntekijät saavat tarvitsemansa työkalut, materiaalit ja tiedon oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan.

iCONS-tutkimushanke on Business Finlandin ja yrityskonsortion rahoittama Aalto-yliopiston tutkimushanke, jonka tuloksista hyötyy koko ala.

Uusimmat artikkelit

22.5.2025 | Alan Uutiset

Avaako merituulivoima miljardiluokan mahdollisuudet – alihankintaketjun rooli keskeinen

Erityisesti Itämeren vaativien olosuhteiden tuntemus on Suomen kilpailuetu. "Useat suomalaisyritykset toimivat jo kansainvälisissä hankkeissa kriittisten komponenttien toimittajina", Arenson projektijohtaja Manu Grönlund toteaa.  

UPM investoi Tervasaaren erikoispaperitehtaan modernisointiin

Valkeakoskella sijaitsevan Tervasaaren tehtaan kilpailukyky paranee, mikä tukee UPM:n liiketoiminnan globaalia kasvustrategiaa erikoispaperisegmentissä.

Rail Baltica -ratatyömaalla hyödynnetään suomalaista 3D-koneohjausjärjestelmää

Täysin digitalisoidussa mallipohjaisessa rakentamisessa työtä voivat tehdä yhdessä reaaliaikaisesti infrasuunnittelija, työkoneenkuljettaja, työmaapäällikkö ja projektinjohto.

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.