https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Digitalisaation avulla vähemmän etsimistä, enemmän tehokkuutta rakennustyömaille

Rakennusalan digitalisaatiota tutkivan iCONS-tutkimushankkeen mukaan Rakennustyömaalta saatavan datan avulla on mahdollista digitalisoida koko rakennusprosessi ja samalla nostaa rakennusalan tuottavuutta.

builders-building-construction-159306

Tutkimuksesta selviää, että esimerkiksi rakennushankkeessa hukattua aikaa voidaan mitata reaaliaikaisesti, jolloin työn tehokkuutta on mahdollista nostaa sujuvoittamalla työprosesseja. Työmaalla pystytään tekemään useampia työvaiheita samanaikaisesti, mikä puolestaan nopeuttaa työmaan valmistumista. Samalla saadaan virheet paikannettua ja korjattua heti. Työmaalla työskentelevien kohtaamisista syntyy yhteinen kulttuuri, joka helpottaa työn johtamista.

Sisätilapaikannus löytää ihmiset ja työkalut

iCONS-tutkimushanke on selvittänyt sisätilapaikannuksen mahdollisuuksia rakennustyömaiden digitalisoinnissa. Sisätilapaikannuksen avulla rakennustyömaalla pystytään seuraamaan reaaliaikaisesti eri työvälineiden sijaintia, jolloin niiden etsimiseen käytetty aika vähenee. Myös tavarantoimitusten reaaliaikainen seuranta tehostaa työmaan toimintaa, kun toimitusten saapumiseen pystytään varautumaan oikea-aikaisesti.

Sisätilapaikannuksessa rakennustyömaalle rakennetaan paikannusverkko, jonka avulla voidaan tunnistaa jokaisen työntekijän, tärkeän materiaalin ja kaluston sijainti.

Pilotoitaessa sisätilapaikannusta työmailla havaittiin, että vain pieni osa, noin 25–35 prosenttia, työntekijän ajasta käytetään työkohteessa ja suuri osa ajasta kuluu materiaalien, kaluston ja informaation etsimiseen ja ongelmien selvittelyyn.

Rakennusalan tuottavuusloikan aikaansaamiseksi digitalisaation täytyy keskittyä siihen, että kaikki työntekijät saavat tarvitsemansa työkalut, materiaalit ja tiedon oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan.

iCONS-tutkimushanke on Business Finlandin ja yrityskonsortion rahoittama Aalto-yliopiston tutkimushanke, jonka tuloksista hyötyy koko ala.

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.