https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Digitalisaation avulla vähemmän etsimistä, enemmän tehokkuutta rakennustyömaille

Rakennusalan digitalisaatiota tutkivan iCONS-tutkimushankkeen mukaan Rakennustyömaalta saatavan datan avulla on mahdollista digitalisoida koko rakennusprosessi ja samalla nostaa rakennusalan tuottavuutta.

builders-building-construction-159306

Tutkimuksesta selviää, että esimerkiksi rakennushankkeessa hukattua aikaa voidaan mitata reaaliaikaisesti, jolloin työn tehokkuutta on mahdollista nostaa sujuvoittamalla työprosesseja. Työmaalla pystytään tekemään useampia työvaiheita samanaikaisesti, mikä puolestaan nopeuttaa työmaan valmistumista. Samalla saadaan virheet paikannettua ja korjattua heti. Työmaalla työskentelevien kohtaamisista syntyy yhteinen kulttuuri, joka helpottaa työn johtamista.

Sisätilapaikannus löytää ihmiset ja työkalut

iCONS-tutkimushanke on selvittänyt sisätilapaikannuksen mahdollisuuksia rakennustyömaiden digitalisoinnissa. Sisätilapaikannuksen avulla rakennustyömaalla pystytään seuraamaan reaaliaikaisesti eri työvälineiden sijaintia, jolloin niiden etsimiseen käytetty aika vähenee. Myös tavarantoimitusten reaaliaikainen seuranta tehostaa työmaan toimintaa, kun toimitusten saapumiseen pystytään varautumaan oikea-aikaisesti.

Sisätilapaikannuksessa rakennustyömaalle rakennetaan paikannusverkko, jonka avulla voidaan tunnistaa jokaisen työntekijän, tärkeän materiaalin ja kaluston sijainti.

Pilotoitaessa sisätilapaikannusta työmailla havaittiin, että vain pieni osa, noin 25–35 prosenttia, työntekijän ajasta käytetään työkohteessa ja suuri osa ajasta kuluu materiaalien, kaluston ja informaation etsimiseen ja ongelmien selvittelyyn.

Rakennusalan tuottavuusloikan aikaansaamiseksi digitalisaation täytyy keskittyä siihen, että kaikki työntekijät saavat tarvitsemansa työkalut, materiaalit ja tiedon oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan.

iCONS-tutkimushanke on Business Finlandin ja yrityskonsortion rahoittama Aalto-yliopiston tutkimushanke, jonka tuloksista hyötyy koko ala.

Uusimmat artikkelit

19.12.2024 | Alan Uutiset

VR FleetCare sai ison tilauksen raskaskuljetusvaunuista Norjan ja Ruotsin Puolustusvoimille

Arktinen osaaminen on sarjavalmistukseen soveltuvien vaunujen suunnittelun lähtökohtana. Pohjoismaisen huoltovarmuuden kannalta hanke on merkittävä; se mahdollistaa raskaiden puolustusmateriaalien kuljetukset rautateitse.

18.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Oppisopimuksella ammattiin - Ovako Imatran ensimmäinen oppisopimusryhmä valmistui

Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijat ovat työsuhteessa ja saavat palkkaa oppiessaan uutta. Vasta valmistuneiden, metallien jalostuksen ammattilaisten Henri Luostarisen ja Marjo Saarelaisen mielestään teollisuusala ja oppisopimusmuotoinen opiskelu sopii erityisesti heille, jotka ovat kiinnostuneita tekniikasta ja käsillä tekemisestä. 

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.