https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Distence ja Houston Analytics yhteistyöhön – Teollinen IoT kohtaa tekoälyn

Yhteistyö mahdollistaa teollisille valmistajille helpon keinon siirtää toimintoketjunsa kertaheitolla tekoälyn ja alustatalouden aikakaudelle. Teolliset valmistajat voivat hyödyntää yhteistyön mahdollistamaa tiedon keruuta ja käyttämistä läpi koko toimintoketjunsa.

pro_distence

Teollinen IoT on siirtymässä hypestä tekemiseen, uskotaan Distencellä ja Houston Analyticsillä. Distence auttaa teollisia valmistajia digitalisoimaan valmistamiaan tuotteita. Houston Analytics on tiedolla johtamisen ja ennustavien mallien edelläkävijä, jolla IoT-ratkaisut ovat vuosia olleet palveluiden ytimessä. Referenssilistalta löytyvät yhtä hyvin Valmetin paperikoneiden ennakoivat huoltomallit kuin Fredman Groupin keittiöprosesseja palveleva Analytiikkatehdas.

- Olemme havainneet viimeisen vuoden aikana merkittävän muutoksen markkinassa, jossa seminaareissa käymisen ja asiasta puhumisen sijaan haetaan selkeitä sovelluskohteita. Tämä näkyy myös uusien asiakkuuksien määrässä ja halussa toteuttaa sovelluksia eri toimialoilla, sanoo Distencen toimitusjohtaja Kim Korhonen.

- Pohjoismaissa on merkittävää osaamista tällä alueella. Yhdistämällä voimamme pystymme luomaan toisillemme, mutta myös teollisille valmistajille paremmat edellytyksen menestyä uudessa digitaalisessa ajassa.”

- Opimme jo kauan aikaa sitten, että tekoäly, ennakoiva analytiikka ja optimointi auttavat parhaiten silloin, kun käsiteltävänä on suuret volyymit ja datamäärät, joiden käsittely olisi ihmiselle äärimmäisen raskasta, aikaa vievää ja tylsää. Nyt Distencen valmistavat terminaalit yhdistettynä meidän pilvipohjaisiin analytiikkapalveluihimme tekevät siirtymisen IoT:n digitaaliaikakaudelle entistäkin helpompaa. Markkinoilla on selvä aukko tämän tyyppiselle kokonaispalvelulle, Houston Analyticsin toimitusjohtaja Antti Syväniemi toteaa.

Kilpailuetua ja uusia mahdollisuuksia globaaleilla markkinoilla

Hyödyntämällä Distencen teknologiaa tuotteen digitalisoinnissa ja lisäämällä laitteiden tuottamaan tietoon oppivia työkaluja teolliset valmistajat voivat vastata oman toimialansa digitaaliseen murrokseen. Erityistä Distencen ja Houston Analyticsin yhteisessä tarjoamassa on lähestymistapa, jossa sensoreilta kerättävää tietoa prosessoidaan eri kerroksissa. Tämä mahdollistaa tehokkaamman ja nopeamman tiedonhallintamallin kuin perinteiset keskitetyt menetelmät.

Distencen valmistamat terminaalit tuottavat modernin tavan prosessoida tietoa pilven reunalla nk. ”edge computing” -kerroksessa. Tämän jälkeen tietoa voidaan edelleen analysoida hyödyntämällä oppivia algoritmeja ja todennäköisyyksiä. Näin on mahdollista luoda uusia käytäntöjä, synnyttää lisäarvoa ja myös kokonaan uutta liiketoimintaa. Tuotettu uusi tieto voidaan myös palauttaa laitteelle ja parantaa sen toimintaa elinkaaren eri vaiheissa, mikä vaikuttaa positiivisesti elinkaarikustannuksiin.

Yhteistyössä kohtaamaan isoja trendejä

Perinteisille toimialoille digitalisaatio luo isoja haasteita ja samalla valtavia mahdollisuuksia. Tämä haastaa perinteisiä toimijoita tavoilla, jotka vaativat uudenlaista osaamista. Digitalisaatio tarjoaa teollisille valmistajille mahdollisuuden parantaa aiakaslähtöisyyttä ja luoda lisäarvoa omaan arvoketjuunsa. Taustatietoja aiheeseen antaa muun muassa. McKinseyn artikkeli ” Industrial aftermarket services: Growing the core ”.

Suomessa mahdollisuuden hyödyntämiseksi myös Tekes ja Työ- ja elinkeinoministeriö ovat rakentaneet ohjelmia, kuten ” tekoälyaika ”, joita tällainen yhteistyö tukee. Kotimainen osaaminen alueella on mahdollistaja, jonka keskiössä on verkostoituminen ja avoimet innovaatiot.

www.distence.fi

Uusimmat artikkelit

16.1.2025 | Alan Uutiset

Sähkön vuosi 2024: päästöt vähenivät 25 prosenttia

Ydinvoima on edelleen suurin sähkön tuotantomuoto, tuuli on noussut toiseksi suurimmaksi. Sähkön päästöt ovat nyt vain kymmenes vuoden 2010 päästöistä.

Iijoen Haapakosken vesivoimalaitoksen turbiinin peruskunnostus valmistui

Tammikuun alussa tehtyjen onnistuneiden koekäyttöjen jälkeen voimalaitoksen molempien turbiinien koko kapasiteetti on taas käytössä.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.