https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Eforan digiloikalle kunnossapitoalan yritysinnovaatiopalkinto

”Eforan digiloikka” on voittanut Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n ja Suomen Messusäätiön jakaman yritysinnovaatiopalkinnon vuonna 2017. Efora palkittiin teollisen internetin johdonmukaisesta soveltamisesta ja lukuisista käytännön ratkaisuista, joilla se on digitalisoinut ja uudistanut puunjalostusteollisuuden kunnossapitoa.

kunnossapito17_palkitut_efora

Vuoden 2017 yritysinnovaatiopalkinto myönnetään Eforalle, kertoo Promaintin toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä. Eforan tiimissä palkintoa vastaanottivat (vasemmalta) Pekka Silvennoinen, Kari Kekäläinen, Antti Kymäläinen, Harri Pöllänen ja Veijo Pitkäniemi. Heidän vierellään palkinnon luovuttaneet Expomarkin toimitusjohtaja Tomi Niemi ja Promaintin hallituksen jäsen Timo Jatila.

Palkinnon myöntämisen perusteluissa mainittiin, että ratkaisu yhdistää monia erillisiä innovaatioita ja se on käytännön toiminnassa. Palkinto jaettiin Kunnossapito 17 –messujen yhteydessä ja sen luovuttivat Promaintin hallituksen jäsen Timo Jatila sekä Expomarkin toimitusjohtaja Tomi Niemi.

Eforan puolesta palkinnon vastaanottivat kunnossapitoasentaja Kari Kekäläinen, kunnossapitoinsinööri Pekka Silvennoinen, projektipäällikkö Antti Kymäläinen, projektipäällikkö Harri Pöllänen sekä kehitysjohtaja Veijo Pitkäniemi.

– Stora Enson älykkään kunnossapidon yhtiönä Eforan tavoitteena on digitalisoida kunnossapidon osa-alueita ja prosesseja sekä mahdollistaa sillä tavalla organisaation itseohjautuvuus. Digitaaliset työkalut tukevat käytännön tekemistä, keventävät rutiineja ja raivaavat kunnossapitohenkilöstölle aikaa lisäarvon tuottamiseen, kertoo Veijo Pitkäniemi.

Teknologialla prosessit uusiksi

Keskeiset ratkaisut, joilla Efora on uudistanut prosessejaan viimeksi kuluneen runsaan vuoden aikana, ovat raportointialusta Rapsa, mobiilikäyttöliittymä Välkky, materiaalinhallintajärjestelmä Agilon sekä alihankinnan toiminnanohjauspalvelu Site Manager.

– Rapsan avulla voimme seurata ja visualisoida lähes reaaliaikaisesti keskeisiä kunnossapitoon ja käyttövarmuuteen liittyviä mittareita, kuten suunnitelmallisen tekemisen ja ennakkohuoltojen tilannetta ja kehitystrendejä. Välkky on asentajiemme mobiilityökalu, jolla he tekevät turvallisuushavainnot, vika- ja huoltoilmoitukset, työtilaukset ja –määräimet mistä tahansa tuotantolinjan varrelta.

– Agilon puolestaan on Konecranesin kehittämä materiaalinhallintajärjestelmä, johon olemme liittäneet web-pohjaisen sovelluksen automaation hallintaan. Site Manager automatisoi alihankkijoiden työnhallinnan seuraamisen ja viranomaisraportoinnin, Veijo Pitkäniemi tiivistää kuvauksen ratkaisuista.

Koko henkilöstö mukana kehityksessä

Eforan digiloikka on vuonna 2015 käynnistetyn strategian toimeenpanoa. Siinä on osallistettu vahvasti koko henkilöstöä.

– Jokainen ammattilainen haluaa kehittää ja uudistaa osaamistaan. Kaikilla kehittämillämme ratkaisuilla on suuri vaikutus rutiinityön vähentämiseen ja henkilöstön osaamisen järkevämpään, itseohjautuvaan käyttöön. Kehitys on tehty yhdessä henkilöstön kanssa ja siihen on osallistunut ryhmiä eri organisaatiotasoilta. Uudet toimintatavat muuttavat kunnossapitotyön tekemistä, joten uudistukseemme kuuluu jatkuvasti lisäkoulutusta ja johtamistaitojen kehitystä, Pitkäniemi jatkaa.

Efora lyhyesti

Efora Oy on Stora Enson tytäryhtiö ja vastaa kunnossapidosta konsernin tehtailla Imatralla, Heinolassa, Uimaharjussa , Varkaudessa, Oulussa ja Veitsiluodossa sekä Honkalahden, Kiteen, Uimaharjun ja Varkauden sahoilla. Eforan palveluksessa on noin 930 älykkään kunnossapidon ammattilaista. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli noin 208 miljoonaa euroa.

 

www.efora.fi

Uusimmat artikkelit

22.4.2024 | Alan Uutiset

Nesteen ensimmäinen koeajo käytetyistä renkaista valmistetulla pyrolyysiöljyllä onnistui

Koeajossa Neste tuotti korkealaatuista raaka-ainetta uusien muovien ja kemikaalien valmistukseen.

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.