https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Eforan digiloikalle kunnossapitoalan yritysinnovaatiopalkinto

”Eforan digiloikka” on voittanut Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n ja Suomen Messusäätiön jakaman yritysinnovaatiopalkinnon vuonna 2017. Efora palkittiin teollisen internetin johdonmukaisesta soveltamisesta ja lukuisista käytännön ratkaisuista, joilla se on digitalisoinut ja uudistanut puunjalostusteollisuuden kunnossapitoa.

kunnossapito17_palkitut_efora

Vuoden 2017 yritysinnovaatiopalkinto myönnetään Eforalle, kertoo Promaintin toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä. Eforan tiimissä palkintoa vastaanottivat (vasemmalta) Pekka Silvennoinen, Kari Kekäläinen, Antti Kymäläinen, Harri Pöllänen ja Veijo Pitkäniemi. Heidän vierellään palkinnon luovuttaneet Expomarkin toimitusjohtaja Tomi Niemi ja Promaintin hallituksen jäsen Timo Jatila.

Palkinnon myöntämisen perusteluissa mainittiin, että ratkaisu yhdistää monia erillisiä innovaatioita ja se on käytännön toiminnassa. Palkinto jaettiin Kunnossapito 17 –messujen yhteydessä ja sen luovuttivat Promaintin hallituksen jäsen Timo Jatila sekä Expomarkin toimitusjohtaja Tomi Niemi.

Eforan puolesta palkinnon vastaanottivat kunnossapitoasentaja Kari Kekäläinen, kunnossapitoinsinööri Pekka Silvennoinen, projektipäällikkö Antti Kymäläinen, projektipäällikkö Harri Pöllänen sekä kehitysjohtaja Veijo Pitkäniemi.

– Stora Enson älykkään kunnossapidon yhtiönä Eforan tavoitteena on digitalisoida kunnossapidon osa-alueita ja prosesseja sekä mahdollistaa sillä tavalla organisaation itseohjautuvuus. Digitaaliset työkalut tukevat käytännön tekemistä, keventävät rutiineja ja raivaavat kunnossapitohenkilöstölle aikaa lisäarvon tuottamiseen, kertoo Veijo Pitkäniemi.

Teknologialla prosessit uusiksi

Keskeiset ratkaisut, joilla Efora on uudistanut prosessejaan viimeksi kuluneen runsaan vuoden aikana, ovat raportointialusta Rapsa, mobiilikäyttöliittymä Välkky, materiaalinhallintajärjestelmä Agilon sekä alihankinnan toiminnanohjauspalvelu Site Manager.

– Rapsan avulla voimme seurata ja visualisoida lähes reaaliaikaisesti keskeisiä kunnossapitoon ja käyttövarmuuteen liittyviä mittareita, kuten suunnitelmallisen tekemisen ja ennakkohuoltojen tilannetta ja kehitystrendejä. Välkky on asentajiemme mobiilityökalu, jolla he tekevät turvallisuushavainnot, vika- ja huoltoilmoitukset, työtilaukset ja –määräimet mistä tahansa tuotantolinjan varrelta.

– Agilon puolestaan on Konecranesin kehittämä materiaalinhallintajärjestelmä, johon olemme liittäneet web-pohjaisen sovelluksen automaation hallintaan. Site Manager automatisoi alihankkijoiden työnhallinnan seuraamisen ja viranomaisraportoinnin, Veijo Pitkäniemi tiivistää kuvauksen ratkaisuista.

Koko henkilöstö mukana kehityksessä

Eforan digiloikka on vuonna 2015 käynnistetyn strategian toimeenpanoa. Siinä on osallistettu vahvasti koko henkilöstöä.

– Jokainen ammattilainen haluaa kehittää ja uudistaa osaamistaan. Kaikilla kehittämillämme ratkaisuilla on suuri vaikutus rutiinityön vähentämiseen ja henkilöstön osaamisen järkevämpään, itseohjautuvaan käyttöön. Kehitys on tehty yhdessä henkilöstön kanssa ja siihen on osallistunut ryhmiä eri organisaatiotasoilta. Uudet toimintatavat muuttavat kunnossapitotyön tekemistä, joten uudistukseemme kuuluu jatkuvasti lisäkoulutusta ja johtamistaitojen kehitystä, Pitkäniemi jatkaa.

Efora lyhyesti

Efora Oy on Stora Enson tytäryhtiö ja vastaa kunnossapidosta konsernin tehtailla Imatralla, Heinolassa, Uimaharjussa , Varkaudessa, Oulussa ja Veitsiluodossa sekä Honkalahden, Kiteen, Uimaharjun ja Varkauden sahoilla. Eforan palveluksessa on noin 930 älykkään kunnossapidon ammattilaista. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli noin 208 miljoonaa euroa.

 

www.efora.fi

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.