Energiansäästöviikko 7.-13.10. - kemianteollisuus täysillä mukana

Energiansäästöviikko nostaa puheenaiheeksi suomalaisten energiankäytön ja lukuisat keinot tehostaa energiankulutusta sekä saavuttaa säästöjä niin työpaikoilla, kouluissa, liikenteessä kuin kotonakin. Esimerkiksi kemianteollisuudessa energiatehokkuutta edistetään erilaisin keinoin kuten energiakatselmusten avulla. Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa. 

Kemianteollisuudessa energiatehokkuus on parantunut vuodesta 1995 yli 20 prosenttia siitä lähtien, kun kehitystä on systemaattisesti seurattu osana vastuullisuusohjelmaa Responsible Care.

Suomessa energiansäästöä ja energiatehokkuutta on edistetty valtion ja toimialojen välisillä sopimuksilla jo 1990-luvulta alkaen. Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä. Energiatehokkuussopimukset ovat vapaaehtoisia. Vuosina 2017–2025 sopimukset tehdään neljän kokonaisuuden voimin: elinkeinoelämän (teollisuus, energia-ala, yksityinen palveluala), kiinteistöalan, kunta-alan ja lämmityspolttonesteiden jakelun. Kemianteollisuuden yritykset kuuluvat Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukseen 2017-2025. 

Kemian alan yritykset ovat olleet energiatehokkuussopimuksissa hyvin aktiivisia. Menneellä kaudella (2008–2016) energiatehokkuussopimusten piirissä oli yli 95 prosenttia kemianteollisuuden energiankäytöstä. Kaudelle 2017-2025 kemianteollisuuden toimenpideohjelmaan on 3.9. mennessä ilmoittautunut 38 yritystä (71 toimipaikkaa). 

Energiavartti on helppo ja hauska keino osallistua kampanjaan

Tänä vuonna Energiansäästiöviikko kutsuu kaikki mukaan pelilliseen Energiavarttiin, joka pidetään 8.10. klo 14.15. Yhteisöllisellä tietovisapelillä mitataan tietämystä ja opitaan energiansäästöasioista. Tietovisaa pelataan yhteiseltä peliruudulta. Yhteisen Energiavartin jälkeen tietovisa on pelattavissa koko Energiansäästöviikon ajan. Voitte siis suunnitella ajankohdan myös teille parhaiten sopivaan aikaan.

Motivan kotisivulla löytyy lisää tietoa  Energiansäästöviikolta.

Uusimmat artikkelit

Työhyvinvointi on kahden kauppaa

Työ teollisuuden alalla on kuormittavaa, ja kuormitusta kasvattaa entisestään työn epäsäännöllisyys. Vuorotyö lisää muun muassa sydän- ja verisuonisairausten riskiä, mutta haittojen vähentämiseen voivat vaikuttaa niin työntekijä kuin työnantajakin.

Boomin dataintegraatiopalvelu IFS:n asiakkaiden käyttöön

IFS:n kenttähuollon ratkaisut, toiminnanohjausjärjestelmät ja kunnossapidon järjestelmät hyödyntävät jatkossa Boomin tarjoamia integraatiomahdollisuuksia yhdistämällä laajat ja nopeasti muuttuvat tietojoukot sovelluksiinsa.

19.2.2020 | Alan Uutiset

FUCHSin uusi voiteluainetehdas – suuri satsaus Pohjoismaiden markkinoille

Fuchsin uuden voiteluainetehtaan rakentaminen on täydessä vauhdissa Forsissa Tukholman eteläpuolella. 

Ratkaisu sähköautojen akkuongelmaan?

Lontoon UCL:n (University College of London) ja Kiinan tiedeakatemian tutkijat ovat kehittäneet ja osoittaneet uuden taivutettavan, grafeenista valmistetun superkondensaattorin, joka lupaa ratkaista sekä sähköautojen että kannettavien laitteiden akkuongelmat. Asiasta kertoi ETN.fi-verkkosivusto.

18.2.2020 | Tutkimus ja koulutus

Tutkimus: Sähköistäminen voi vähentää 60 prosenttia päästöjä Euroopassa vuoteen 2050 mennessä

Liikenteen, rakentamisen ja teollisuuden sähköistäminen voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Euroopassa jopa 60 prosenttia vuosien 2020–2050 välillä, kertoo tutkimuslaitos BloombergNEF:n (BNEF) julkaisema tuore tutkimus.

Fortum jatkaa käyttö- ja kunnossapitoyhteistyötään Caverion-omisteisen Maintpartnerin kanssa Uudellamaalla

Fortum jatkaa Uudenmaan voima- ja lämpölaitoksia sekä verkkoja koskevaa käyttö- ja kunnossapitokumppanuuttaan Maintpartnerin kanssa neljällä vuodella. Maintpartner on hoitanut palvelua vuodesta 2016. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

16.12.2019 | Kumppaniartikkeli

Insta opettaa prosessit tuottavammiksi

Oikein käytetty data on teollisuudessa rahan arvoinen voimavara. Oppivat koneet tehostavat teollisia prosesseja, jolloin energiaa ja raaka-aineita säästyy, päästöt pienenevät ja yrityksen tuottavuus kohentuu. Opetusdata muuttuu prosessiteollisuudessa sen viimeisen viivan alla näkyväksi tulokseksi.