https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Euroopan modernein jätevedenpuhdistamo toimii energiatehokkaasti peruskallion sisällä Mikkelissä

Mikkelin Metsä-Sairilan alueelle rakennetaan uusi jätevedenpuhdistamo. Puhdistamo, sen altaat ja tekniikka sijoitetaan peruskallioon: kiven sisällä jäteveden käsittelyn prosessiolosuhteet pystytään pitämään helposti tasaisina ja laitos on sekä turvallinen että toimintavarma.

mikkeli

Kallion sisään toteutettu Metsä-Sairilan jätevedenpuhdistamo valmistuu vuoden 2020 aikana. Kuva: Mikkelin vesilaitos

Uusi jätevedenpuhdistamo valmistuu vuoden 2020 aikana ja se korvaa nykyisen Mikkelin Kenkäverossa sijaitsevan 1960-luvulla rakennetun puhdistamon.

Metsä-Sairilan jätevedenpuhdistamo käyttää Schneider Electricin ratkaisuja muun muassa peruskallioon louhitun luolaston sisällä sijaitsevien rakennusten kiinteistönhallintaan, sähkönjakeluun ja mittarointiin.

– Ratkaisu mahdollistaa helposti hallittavan ja markkinoiden älykkäimmän kokonaisuuden, täyden etäkäytön sekä energiatehokkuutta edelleen parantavat analytiikkapalvelut, kertoo Schneider Electricin myyntipäällikkö Petri Naukkarinen.

Schneiderin toimittamaan kiinteistönhallintajärjestelmään on kytketty Mikkelin veden jo aiemmin käyttämä Power Monitoring Expert, jonka avulla kiinteistön hallintaa ja sähkönjakelua optimoidaan.

– Huippumoderni puhdistusprosessi on uuden teknologian ansiosta myös energiatehokas, vaikka puhdistusteho kasvaa, sanoo Mikkelin vesilaitoksen johtaja Reijo Turkki.

– Energiankulutusta myös puhdistusprosessin eri vaiheissa mittaamalla energiankäytön optimointi onnistuu tuotantoprosessin tulosta vaarantamatta, jatkaa projektimyyntipäällikkö Toni Saarela Schneider Electriciltä.

­Energianseurannan lisäksi Metsä-Sairilan jätevedenpuhdistamolle on tärkeää hyödyntää teknologiaa laitoksen ylläpidossa. Digitaalisen alustaratkaisun avulla sähkönjakelusta saadaan informaatiota myös prosessiautomaatiota varten, jolloin mahdollisia ongelmia voidaan todentaa jo etukäteen seuraamalla laitteiden kuntoa ja huoltamalla niitä tarpeen mukaan.

Ennakoinnin kautta koituvat hyödyt olivat tärkeä kriteeri Mikkelin vesilaitokselle yhteistyökumppania valittaessa.

– Elinkaaren hallinta on meille äärimmäisen tärkeää, koska laitos voi olla käytössä jopa seuraavat 40 vuotta, toteaa Reijo Turkki.

Puhdistusprosessi hyödyntää uutta tekniikkaa

Metsä-Sairilan uuden laitoksen puhdistusprosessi perustuu kalvobioreaktori eli MBR-tekniikkaan. MBR-tekniikan ansiosta jätevedestä saadaan pois lähes kaikki kiintoaine, mikrobit, mikromuovit sekä merkittävä osa lääkejäämistä. Tekniikka on Suomen oloissa omaa luokkaansa.

Yhteistyökumppanina projektissa on Schneider Electricin lisäksi Mipro, joka toimittaa Metsä-Sairilan uudelle jätevedenpuhdistamolle prosessiautomaation ja -instrumentoinnin.

­­Mipro Oy:n myyntipäällikkö Aki Muinonen näkee tärkeänä sen, että yritys voi olla mukana hankkeessa ja myötävaikuttaa siten alueen vesi- ja ympäristöturvallisuuden kehittämiseen.

– Metsä-Sairilan jätevedenpuhdistamon moderni MBR-prosessi vaatii toimiakseen edistynyttä ja luotettavaa teknistä automaatioratkaisua, joka täyttää korkeat käytettävyysvaatimukset. Mipro on jo aiemmin toteuttanut Kenkäveron jätevedenpuhdistamolle MBR-pilottilaitoksen sähkö-, instrumentointi- ja automaatiojärjestelmän ja pystyy näin hyödyntämään Metsä-Sairilan ratkaisussa niistä saamiaan kokemuksia, Muinonen sanoo.

Metsä-Sairilan uusi jätevedenpuhdistamo Mikkelissä

  • Hankkeen kokonaiskustannus on noin 60 miljoonaa euroa.
  • Puhdistamon rakentaminen on osa laajempaa EcoSairila-hanketta, jossa alueelle luodaan uudenlaista kiertotalouteen liittyvää liiketoiminta-, tutkimus- ja kehitysympäristöä.
  • Puhdistamo rakennetaan kallion sisään. Näin minimoidaan ympäristölle aiheutuvat haitat ja maanpäälliset tilat on mahdollista säilyttää muussa käytössä.
  • Kohteen pääurakoitsijana toimii Suomen Maastorakentajat.

Uusimmat artikkelit

Euroopan suurin ja modernein taivekartonkikone vihittiin käyttöön Husumissa Ruotsissa

Metsä Boardin Husumin taivekartonkikone on 600 000 tonnin vuosikapasiteetilla Euroopan suurin ja modernein, ja sen tuotannossa käytetty energia on 98-prosenttisesti fossiilitonta

18.4.2024 | Alan Uutiset

Finavia liittyi Suomen vetyklusteriin – valmistautuu vedyn käyttöön ja siihen tarvittavaan infrastruktuuriin lentoasemalla

Finavia osallistuu lisäksi EU-hankkeeseen, jossa yhtiö pilotoi Helsinki-Vantaalla vedyn käyttöä kunnossapidon kalustossa ensimmäisenä Euroopassa.

15.4.2024 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n miljoonainvestointi plasma-FIB-pyyhkäisyelektronimikroskooppiin – Huippuluokan materiaalikehitystä teollisuuden tarpeisiin

Suomen ensimmäinen plasma-FIB-tekniikkaan perustuva pyyhkäisyelektronimikroskooppi on otettu käyttöön VTT:n tiloissa Espoossa. Investointi edistää merkittävästi suomalaista materiaalien tutkimusta esimerkiksi vetytalouden, laivateollisuuden ja akkuteollisuuden tarpeisiin sekä palvelee materiaalivaurioiden selvitystä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.