Glaston tekee lasinjalostuksesta älykkäämpää

Glaston esitteli Glasstec -messuilla, kuinka keinoälyä ja lisättyä todellisuutta voidaan käyttää lasinjalostuksessa ja huollossa. Lisäksi Glaston ja Heliotrope esittelivät älylasiteknologian uusimpia kehityssuuntia.

glaston

- Älylasin potentiaali on valtava, ja älylasimarkkinan odotetaan kasvavan merkittävästi lähivuosien aikana. Lasinjalostusteknologian edelläkävijänä tavoitteemme on toimia toimialamme kehittäjänä ja kehittyvien teknologioiden vauhdittajana, sanoo Glastonin toimitusjohtaja Arto Metsänen.
Glastonin Kehittyvien Teknologioiden yksikkö tarjoaa konsultointi- ja suunnitteluapua äly- ja energialasin tuotantoon sekä aurinkoenergiasovelluksiin. Yksikkö myös myy ja toimittaa kyseisiä tuotantolinjoja.

- Kehittyvien Teknologioiden yksikön puitteissa olemme aktiivisesti mukana kehittämässä uusia lasiteknologioita ja niiden soveltamista käytäntöön. Älylasi voi esimerkiksi lisätä rakennusten asumismukavuutta ja turvallisuutta sekä säästää tai tuottaa energiaa, Arto Metsänen kertoo. 
Loppuvuodesta 2015 lähtien Glaston ja kalifornialainen Heliotrope Technologies ovat tehneet tiivistä yhteistyötä Heliotropen kehittämän, NanoEC™ -nanoteknologiaan pohjautuvan ja dynaamisesti toimivan älylasituotteen kaupallistamiseksi. Projektin edetessä aikataulussaan Glaston ja Heliotrope valmistautuvat ensimmäisen pilottilinjan kaupalliseen lanseeraukseen kevään 2019 aikana.

Tukea uusille innovaatioille
Lasiteollisuus läpikäy tällä hetkellä suurta muutosta. Tukeakseen toimialan kehitystä ja uusien innovaatioiden syntymistä Glaston järjestää kesäkuussa 2019 Step Change -startup-tapahtuman Glass Performance Days -konferenssin yhteydessä.

Vuonna 2017 lanseeratun Step Changen tavoitteena on vauhdittaa toimialan kehitystä sekä tarjota kohtaamispaikka innovaattoreille, potentiaalisille kumppaneille, asiakkaille ja sijoittajille.

- Yleensä toimialamme startupeilta puuttuu kanavat, joiden kautta he pääsevät oikeiden tahojen puheille. GPD-konferenssi tarjoaa heille upeat verkostoitumispuitteet, sillä konferenssiin osallistuvat alamme johtohenkilöt ja asiantuntijat. Tavoitteemme vuoden 2019 tapahtumalle on vakiinnuttaa Step Changen asema toimialamme tärkeimpänä startup-tapahtumana, sanoo Glastonin koneliiketoiminnan johtaja Sasu Koivumäki
GPD Step Changen teema kesän 2019 konferenssissa on Smart Cities and Smart Buildings.

Digitaalisia ratkaisuja
Merkittävien tuotekehityspanostusten avulla Glaston tähtää kohti automatisoituja prosesseja ja reaaliaikaista asiakastukea. Messuilla Glaston esittelee, kuinka keinoälyä ja lisättyä todellisuutta käytetään lasin jalostamisessa ja huollossa.

- Edistykselliset ratkaisumme, kuten Insight Assistant, tuo koneen käyttäjälle avustajan, jota käyttämällä kone automaattisesti tavoittelee optimaalisia asetuksia. Insight Reporting tuo koneen käyttäjälle mahdollisuuden seurata konetta reaaliajassa, ja tuotantoa voi ohjata mistä päin maailmaa tahansa, Sasu Koivumäki kertoo.

Uusia teknologioita Glasstecissa
Glastonin kautta aikojen menestyksekkäimpään FC Series -lämpökäsittelylinjaan on lisätty uusia ominaisuuksia. Uusi versio, jossa automaation ja älykkään prosessiohjauksen tasoa on edelleen nostettu, on itse asiassa älykkään lasinjalostuksen mestariteos. Tämän huipputuotteen toimintaa esitellään päivittäin LIVE-karkaisuesittelyssä.

Glasstecissa yksi tärkeimmistä tuotelanseerauksista on Jumbo-sarjan kone, joka on suunniteltu hienostuneen, jumbokokoisen arkkitehtuurilasin lämpökäsittelyyn. Jumbo-sarjan kehittämisessä on hyödynnetty sitä osaamista ja kokemusta, mikä Glastonille on kertynyt 50 vuoden aikana, kun yhtiö on toimittanut korkeatason karkaisulinjoja maailmanlaajuisesti.

Messuilla Glaston esittelee lisäksi laminointiteknologian uusimmat kehitysaskeleet, joiden avulla lasinjalostajat pääsevät entistä korkeampaan ja tasaisempaan tuotantotasoon. Messujen aikana Glastonin laminointiteknologiaa esitellään lisätyn todellisuuden (AR) keinoin. 
Kiinnostus Glastonin edistyksellistä ProL-zone-päivitystuotetta kohtaan on tasaisesti kasvanut. Viime vuosien aikana Glaston on tehnyt lukemattoman määrän ProL-zone-päivityksiä maailmanlaajuisesti.

- Tilanteessa, jossa olemassa olevaa linjaa pitää modernisoida, on päivitystuote kustannuksiltaan edullisempia, ja myös koneen seisonta-aika jää lyhyemmäksi. Samalla päivitys tuo lisäkapasiteettia ja merkittävää energiansäästöä, sanoo huoltoliiketoiminnan johtaja Artturi Mäki.  

Glasstec messut järjestetään 23.-26.10.2018 Düsseldorfissa Saksassa. 

Uusimmat artikkelit

25.3.2019 | Alan Uutiset

SSAB:n Hämeenlinnan tehtaalle autoteollisuuden IATF 16949:2016 -sertifiointi

DNV GL sertifiointilaitos on arvioinut SSAB:n Hämeenlinnan tehtaan toimintaa. Tehtaalle on myönnetty autoteollisuuden IATF 16949:2016 – sertifikaatti. IATF 16949:2016 -standardissa määritellään autoteollisuuden laadunhallintajärjestelmän vaatimukset.

Fortumin ratkaisu nostaa akkujen kierrätysasteen yli 80 prosenttiin

Yhteiskunnan sähköistyminen lisää tulevaisuudessa merkittävästi tarvetta akuille. Fortum on kehittänyt ratkaisun, jonka ansiosta yli 80 prosenttia sähköauton akusta pystytään jatkossa kierrättämään. Ratkaisu palauttaa akussa olevat arvokkaat metallit kiertoon ja pienentää sähköauton akkujen ympäristörasitusta vähentämällä koboltin, nikkelin sekä muiden harvinaisten metallien louhinnan tarvetta.

Mittava hyökkäys norjalaiseen alumiiniyhtiöön, siirtyy manuaalisiin operaatioihin

Yksi maailman suurimmista alumiinin valmistajista, norjalaisyhtiö Norsk Hydro ASA on tällä hetkellä pahoissa vaikeuksissa maanantaina alkaneiden kyberhyökkäysten vuoksi.

15.3.2019 | Kumppaniartikkeli

Konecranesin asiakasportaali on kunnossapitopalvelun tiedonlähde

Konecranes tuo teollisen internetin edut asiakkaiden ulottuville yourKONECRANES-asiakasportaalin kautta. Asiakasportaali yhdistää laitteiden reaaliaikaisen käyttö- ja kuntotiedon järjestelmällisen kunnossapidon tuottamaan tietoon. Portaalin uusimpana ominaisuutena on online-raportointinäkymä, jonka kautta asiakkaat saavat reaaliajassa tiedot valmistuneesta huollosta digitaalisessa muodossa.

Tamspark tuo esiin additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuja Tampereen Advanced Engineering -messuilla

Automaatiosta ja additiivisen valmistuksen hybridiratkaisuista tulee tärkeitä kilpailukeinoja yrityksille, jotka haluavat nostaa tuotantonsa seuraavalle tasolle. Suomalainen 3D-tulostuskoneiden maahantuoja ja toimittaja Tamspark esittelee näitä mahdollisuuksia Tampereella 20.–21.3.2019 järjestettävillä Advanced Engineering -messuilla.

LST Etävalvonta auttaa vähentämään tuotannon hallitsemattomia käyttökatkoja

LST Teollisuuspalvelu esittelee Uusi Teollisuus -messuilla langattoman kunnonvalvontapalvelun LST Etävalvonta -palvelun, joka on tärkeä osa teollisuuden riskienhallintaa.

12.3.2019 | Tutkimus ja koulutus

Konecranes perustaa datalaboratorion Ranskaan

Konecranes ilmoitti perustavansa datalaboratorion Ranskaan Lyonin kaupunkiin. Taustalla on pyrkimys lisätä tuotteiden, palveluiden ja toimintojen digitaalisuutta teollisen internetin hyötyjen valjastamiseksi. Konecranesilla on etävalvonnassa 20 000 laitetta maailmanlaajuisesti ja digitaaliset elinkaarenaikaiset tiedot yli 600 0000 laitteesta. Yhtiöllä onkin vahva usko siihen, että datan hyödyntämiseen perustuva arvonluonti tulee mullistamaan materiaalinkäsittelyteollisuuden.