Glaston tekee lasinjalostuksesta älykkäämpää

Glaston esitteli Glasstec -messuilla, kuinka keinoälyä ja lisättyä todellisuutta voidaan käyttää lasinjalostuksessa ja huollossa. Lisäksi Glaston ja Heliotrope esittelivät älylasiteknologian uusimpia kehityssuuntia.

glaston

- Älylasin potentiaali on valtava, ja älylasimarkkinan odotetaan kasvavan merkittävästi lähivuosien aikana. Lasinjalostusteknologian edelläkävijänä tavoitteemme on toimia toimialamme kehittäjänä ja kehittyvien teknologioiden vauhdittajana, sanoo Glastonin toimitusjohtaja Arto Metsänen.
Glastonin Kehittyvien Teknologioiden yksikkö tarjoaa konsultointi- ja suunnitteluapua äly- ja energialasin tuotantoon sekä aurinkoenergiasovelluksiin. Yksikkö myös myy ja toimittaa kyseisiä tuotantolinjoja.

- Kehittyvien Teknologioiden yksikön puitteissa olemme aktiivisesti mukana kehittämässä uusia lasiteknologioita ja niiden soveltamista käytäntöön. Älylasi voi esimerkiksi lisätä rakennusten asumismukavuutta ja turvallisuutta sekä säästää tai tuottaa energiaa, Arto Metsänen kertoo. 
Loppuvuodesta 2015 lähtien Glaston ja kalifornialainen Heliotrope Technologies ovat tehneet tiivistä yhteistyötä Heliotropen kehittämän, NanoEC™ -nanoteknologiaan pohjautuvan ja dynaamisesti toimivan älylasituotteen kaupallistamiseksi. Projektin edetessä aikataulussaan Glaston ja Heliotrope valmistautuvat ensimmäisen pilottilinjan kaupalliseen lanseeraukseen kevään 2019 aikana.

Tukea uusille innovaatioille
Lasiteollisuus läpikäy tällä hetkellä suurta muutosta. Tukeakseen toimialan kehitystä ja uusien innovaatioiden syntymistä Glaston järjestää kesäkuussa 2019 Step Change -startup-tapahtuman Glass Performance Days -konferenssin yhteydessä.

Vuonna 2017 lanseeratun Step Changen tavoitteena on vauhdittaa toimialan kehitystä sekä tarjota kohtaamispaikka innovaattoreille, potentiaalisille kumppaneille, asiakkaille ja sijoittajille.

- Yleensä toimialamme startupeilta puuttuu kanavat, joiden kautta he pääsevät oikeiden tahojen puheille. GPD-konferenssi tarjoaa heille upeat verkostoitumispuitteet, sillä konferenssiin osallistuvat alamme johtohenkilöt ja asiantuntijat. Tavoitteemme vuoden 2019 tapahtumalle on vakiinnuttaa Step Changen asema toimialamme tärkeimpänä startup-tapahtumana, sanoo Glastonin koneliiketoiminnan johtaja Sasu Koivumäki
GPD Step Changen teema kesän 2019 konferenssissa on Smart Cities and Smart Buildings.

Digitaalisia ratkaisuja
Merkittävien tuotekehityspanostusten avulla Glaston tähtää kohti automatisoituja prosesseja ja reaaliaikaista asiakastukea. Messuilla Glaston esittelee, kuinka keinoälyä ja lisättyä todellisuutta käytetään lasin jalostamisessa ja huollossa.

- Edistykselliset ratkaisumme, kuten Insight Assistant, tuo koneen käyttäjälle avustajan, jota käyttämällä kone automaattisesti tavoittelee optimaalisia asetuksia. Insight Reporting tuo koneen käyttäjälle mahdollisuuden seurata konetta reaaliajassa, ja tuotantoa voi ohjata mistä päin maailmaa tahansa, Sasu Koivumäki kertoo.

Uusia teknologioita Glasstecissa
Glastonin kautta aikojen menestyksekkäimpään FC Series -lämpökäsittelylinjaan on lisätty uusia ominaisuuksia. Uusi versio, jossa automaation ja älykkään prosessiohjauksen tasoa on edelleen nostettu, on itse asiassa älykkään lasinjalostuksen mestariteos. Tämän huipputuotteen toimintaa esitellään päivittäin LIVE-karkaisuesittelyssä.

Glasstecissa yksi tärkeimmistä tuotelanseerauksista on Jumbo-sarjan kone, joka on suunniteltu hienostuneen, jumbokokoisen arkkitehtuurilasin lämpökäsittelyyn. Jumbo-sarjan kehittämisessä on hyödynnetty sitä osaamista ja kokemusta, mikä Glastonille on kertynyt 50 vuoden aikana, kun yhtiö on toimittanut korkeatason karkaisulinjoja maailmanlaajuisesti.

Messuilla Glaston esittelee lisäksi laminointiteknologian uusimmat kehitysaskeleet, joiden avulla lasinjalostajat pääsevät entistä korkeampaan ja tasaisempaan tuotantotasoon. Messujen aikana Glastonin laminointiteknologiaa esitellään lisätyn todellisuuden (AR) keinoin. 
Kiinnostus Glastonin edistyksellistä ProL-zone-päivitystuotetta kohtaan on tasaisesti kasvanut. Viime vuosien aikana Glaston on tehnyt lukemattoman määrän ProL-zone-päivityksiä maailmanlaajuisesti.

- Tilanteessa, jossa olemassa olevaa linjaa pitää modernisoida, on päivitystuote kustannuksiltaan edullisempia, ja myös koneen seisonta-aika jää lyhyemmäksi. Samalla päivitys tuo lisäkapasiteettia ja merkittävää energiansäästöä, sanoo huoltoliiketoiminnan johtaja Artturi Mäki.  

Glasstec messut järjestetään 23.-26.10.2018 Düsseldorfissa Saksassa. 

Uusimmat artikkelit

Austalin telakka kyberiskun kohteena – U.S. Navyn data turvassa

Sotalaivoja ja matkustaja-aluksia rakentava australialainen Austalin telakka ilmoittaa joutuneensa äskettäin kiristyshaittaohjelman kohteeksi. Telakka ei maksanut kiristäjille. 

12.11.2018 | Alan Uutiset

Janakkalan vuoden yrittäjäksi on valittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistunut Inweld Oy

Janakkalan vuoden yrittäjinä on palkittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistuneen Inweld Oy:n yrittäjät Timo ja Janne Kurkela. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Janakkalan Yrittäjät luovuttivat palkinnon Janakkalan yrittäjäjuhlassa viime perjantaina, kerrotaan Yrittäjät.fi -verkkosivustolla.

SSAB ja Kemppi kehittävät yhdessä hitsausprosessia nopeuttavan digitaalisen ratkaisun

SSAB ja hitsausalan digitalisoinnin edelläkävijä, Kemppi, ovat onnistuneet yhdistämään SSAB SmartSteel- ja Kemppi WeldEye-pilvipalvelut toisiinsa perusainetietojen käsittelyn tehostamiseksi hitsaustuotannossa. Onnistuneen pilottikokeen tulokset ovat nyt kumpaakin digitaalista palvelua käyttävien yritysten saatavilla.

7.11.2018 | Tutkimus ja koulutus

Turbiinitekniikka -kirja voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapitohenkilöstölle sekä energia-alan opiskelijoille

Turbiinitekniikka -kirja on tarkoitettu käsikirjaksi voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapitohenkilöstölle. Kirjan tavoitteena on antaa lukijoille perustiedot turbiinilaitoksesta ja perusta oman turbiinilaitoksen ymmärtämiseen ja käyttö- ja kunnossapitotoiminnan kehittämiseen.

Painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskeva ohje uudistettu

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut uudistetun version painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskevasta ohjeesta. Ohjeessa kerrotaan, millaisia vaatimuksia painelaitesäädökset asettavat painelaitteiden käytönaikaisille korjaus- ja muutostöille.

Kemijoki Oy jatkaa sopimusta Lieksan seudun vesivoimalaitosten käytöstä ja kunnossapidosta Maintpartnerin kanssa

Kemijoki Oy jatkaa Lieksanjoessa sijaitsevien Lieksankosken ja Pankakosken vesivoimalaitostensa paikalliskäyttöä ja kunnossapitoa koskevaa sopimusta Maintpartnerin kanssa. Maintpartner on vastannut laitosten käytöstä ja kunnossapidosta vuodesta 2008.