https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Glaston tekee lasinjalostuksesta älykkäämpää

Glaston esitteli Glasstec -messuilla, kuinka keinoälyä ja lisättyä todellisuutta voidaan käyttää lasinjalostuksessa ja huollossa. Lisäksi Glaston ja Heliotrope esittelivät älylasiteknologian uusimpia kehityssuuntia.

glaston

- Älylasin potentiaali on valtava, ja älylasimarkkinan odotetaan kasvavan merkittävästi lähivuosien aikana. Lasinjalostusteknologian edelläkävijänä tavoitteemme on toimia toimialamme kehittäjänä ja kehittyvien teknologioiden vauhdittajana, sanoo Glastonin toimitusjohtaja Arto Metsänen.
Glastonin Kehittyvien Teknologioiden yksikkö tarjoaa konsultointi- ja suunnitteluapua äly- ja energialasin tuotantoon sekä aurinkoenergiasovelluksiin. Yksikkö myös myy ja toimittaa kyseisiä tuotantolinjoja.

- Kehittyvien Teknologioiden yksikön puitteissa olemme aktiivisesti mukana kehittämässä uusia lasiteknologioita ja niiden soveltamista käytäntöön. Älylasi voi esimerkiksi lisätä rakennusten asumismukavuutta ja turvallisuutta sekä säästää tai tuottaa energiaa, Arto Metsänen kertoo. 
Loppuvuodesta 2015 lähtien Glaston ja kalifornialainen Heliotrope Technologies ovat tehneet tiivistä yhteistyötä Heliotropen kehittämän, NanoEC™ -nanoteknologiaan pohjautuvan ja dynaamisesti toimivan älylasituotteen kaupallistamiseksi. Projektin edetessä aikataulussaan Glaston ja Heliotrope valmistautuvat ensimmäisen pilottilinjan kaupalliseen lanseeraukseen kevään 2019 aikana.

Tukea uusille innovaatioille
Lasiteollisuus läpikäy tällä hetkellä suurta muutosta. Tukeakseen toimialan kehitystä ja uusien innovaatioiden syntymistä Glaston järjestää kesäkuussa 2019 Step Change -startup-tapahtuman Glass Performance Days -konferenssin yhteydessä.

Vuonna 2017 lanseeratun Step Changen tavoitteena on vauhdittaa toimialan kehitystä sekä tarjota kohtaamispaikka innovaattoreille, potentiaalisille kumppaneille, asiakkaille ja sijoittajille.

- Yleensä toimialamme startupeilta puuttuu kanavat, joiden kautta he pääsevät oikeiden tahojen puheille. GPD-konferenssi tarjoaa heille upeat verkostoitumispuitteet, sillä konferenssiin osallistuvat alamme johtohenkilöt ja asiantuntijat. Tavoitteemme vuoden 2019 tapahtumalle on vakiinnuttaa Step Changen asema toimialamme tärkeimpänä startup-tapahtumana, sanoo Glastonin koneliiketoiminnan johtaja Sasu Koivumäki
GPD Step Changen teema kesän 2019 konferenssissa on Smart Cities and Smart Buildings.

Digitaalisia ratkaisuja
Merkittävien tuotekehityspanostusten avulla Glaston tähtää kohti automatisoituja prosesseja ja reaaliaikaista asiakastukea. Messuilla Glaston esittelee, kuinka keinoälyä ja lisättyä todellisuutta käytetään lasin jalostamisessa ja huollossa.

- Edistykselliset ratkaisumme, kuten Insight Assistant, tuo koneen käyttäjälle avustajan, jota käyttämällä kone automaattisesti tavoittelee optimaalisia asetuksia. Insight Reporting tuo koneen käyttäjälle mahdollisuuden seurata konetta reaaliajassa, ja tuotantoa voi ohjata mistä päin maailmaa tahansa, Sasu Koivumäki kertoo.

Uusia teknologioita Glasstecissa
Glastonin kautta aikojen menestyksekkäimpään FC Series -lämpökäsittelylinjaan on lisätty uusia ominaisuuksia. Uusi versio, jossa automaation ja älykkään prosessiohjauksen tasoa on edelleen nostettu, on itse asiassa älykkään lasinjalostuksen mestariteos. Tämän huipputuotteen toimintaa esitellään päivittäin LIVE-karkaisuesittelyssä.

Glasstecissa yksi tärkeimmistä tuotelanseerauksista on Jumbo-sarjan kone, joka on suunniteltu hienostuneen, jumbokokoisen arkkitehtuurilasin lämpökäsittelyyn. Jumbo-sarjan kehittämisessä on hyödynnetty sitä osaamista ja kokemusta, mikä Glastonille on kertynyt 50 vuoden aikana, kun yhtiö on toimittanut korkeatason karkaisulinjoja maailmanlaajuisesti.

Messuilla Glaston esittelee lisäksi laminointiteknologian uusimmat kehitysaskeleet, joiden avulla lasinjalostajat pääsevät entistä korkeampaan ja tasaisempaan tuotantotasoon. Messujen aikana Glastonin laminointiteknologiaa esitellään lisätyn todellisuuden (AR) keinoin. 
Kiinnostus Glastonin edistyksellistä ProL-zone-päivitystuotetta kohtaan on tasaisesti kasvanut. Viime vuosien aikana Glaston on tehnyt lukemattoman määrän ProL-zone-päivityksiä maailmanlaajuisesti.

- Tilanteessa, jossa olemassa olevaa linjaa pitää modernisoida, on päivitystuote kustannuksiltaan edullisempia, ja myös koneen seisonta-aika jää lyhyemmäksi. Samalla päivitys tuo lisäkapasiteettia ja merkittävää energiansäästöä, sanoo huoltoliiketoiminnan johtaja Artturi Mäki.  

Glasstec messut järjestetään 23.-26.10.2018 Düsseldorfissa Saksassa. 

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.