Glaston tekee lasinjalostuksesta älykkäämpää

Glaston esitteli Glasstec -messuilla, kuinka keinoälyä ja lisättyä todellisuutta voidaan käyttää lasinjalostuksessa ja huollossa. Lisäksi Glaston ja Heliotrope esittelivät älylasiteknologian uusimpia kehityssuuntia.

glaston

- Älylasin potentiaali on valtava, ja älylasimarkkinan odotetaan kasvavan merkittävästi lähivuosien aikana. Lasinjalostusteknologian edelläkävijänä tavoitteemme on toimia toimialamme kehittäjänä ja kehittyvien teknologioiden vauhdittajana, sanoo Glastonin toimitusjohtaja Arto Metsänen.
Glastonin Kehittyvien Teknologioiden yksikkö tarjoaa konsultointi- ja suunnitteluapua äly- ja energialasin tuotantoon sekä aurinkoenergiasovelluksiin. Yksikkö myös myy ja toimittaa kyseisiä tuotantolinjoja.

- Kehittyvien Teknologioiden yksikön puitteissa olemme aktiivisesti mukana kehittämässä uusia lasiteknologioita ja niiden soveltamista käytäntöön. Älylasi voi esimerkiksi lisätä rakennusten asumismukavuutta ja turvallisuutta sekä säästää tai tuottaa energiaa, Arto Metsänen kertoo. 
Loppuvuodesta 2015 lähtien Glaston ja kalifornialainen Heliotrope Technologies ovat tehneet tiivistä yhteistyötä Heliotropen kehittämän, NanoEC™ -nanoteknologiaan pohjautuvan ja dynaamisesti toimivan älylasituotteen kaupallistamiseksi. Projektin edetessä aikataulussaan Glaston ja Heliotrope valmistautuvat ensimmäisen pilottilinjan kaupalliseen lanseeraukseen kevään 2019 aikana.

Tukea uusille innovaatioille
Lasiteollisuus läpikäy tällä hetkellä suurta muutosta. Tukeakseen toimialan kehitystä ja uusien innovaatioiden syntymistä Glaston järjestää kesäkuussa 2019 Step Change -startup-tapahtuman Glass Performance Days -konferenssin yhteydessä.

Vuonna 2017 lanseeratun Step Changen tavoitteena on vauhdittaa toimialan kehitystä sekä tarjota kohtaamispaikka innovaattoreille, potentiaalisille kumppaneille, asiakkaille ja sijoittajille.

- Yleensä toimialamme startupeilta puuttuu kanavat, joiden kautta he pääsevät oikeiden tahojen puheille. GPD-konferenssi tarjoaa heille upeat verkostoitumispuitteet, sillä konferenssiin osallistuvat alamme johtohenkilöt ja asiantuntijat. Tavoitteemme vuoden 2019 tapahtumalle on vakiinnuttaa Step Changen asema toimialamme tärkeimpänä startup-tapahtumana, sanoo Glastonin koneliiketoiminnan johtaja Sasu Koivumäki
GPD Step Changen teema kesän 2019 konferenssissa on Smart Cities and Smart Buildings.

Digitaalisia ratkaisuja
Merkittävien tuotekehityspanostusten avulla Glaston tähtää kohti automatisoituja prosesseja ja reaaliaikaista asiakastukea. Messuilla Glaston esittelee, kuinka keinoälyä ja lisättyä todellisuutta käytetään lasin jalostamisessa ja huollossa.

- Edistykselliset ratkaisumme, kuten Insight Assistant, tuo koneen käyttäjälle avustajan, jota käyttämällä kone automaattisesti tavoittelee optimaalisia asetuksia. Insight Reporting tuo koneen käyttäjälle mahdollisuuden seurata konetta reaaliajassa, ja tuotantoa voi ohjata mistä päin maailmaa tahansa, Sasu Koivumäki kertoo.

Uusia teknologioita Glasstecissa
Glastonin kautta aikojen menestyksekkäimpään FC Series -lämpökäsittelylinjaan on lisätty uusia ominaisuuksia. Uusi versio, jossa automaation ja älykkään prosessiohjauksen tasoa on edelleen nostettu, on itse asiassa älykkään lasinjalostuksen mestariteos. Tämän huipputuotteen toimintaa esitellään päivittäin LIVE-karkaisuesittelyssä.

Glasstecissa yksi tärkeimmistä tuotelanseerauksista on Jumbo-sarjan kone, joka on suunniteltu hienostuneen, jumbokokoisen arkkitehtuurilasin lämpökäsittelyyn. Jumbo-sarjan kehittämisessä on hyödynnetty sitä osaamista ja kokemusta, mikä Glastonille on kertynyt 50 vuoden aikana, kun yhtiö on toimittanut korkeatason karkaisulinjoja maailmanlaajuisesti.

Messuilla Glaston esittelee lisäksi laminointiteknologian uusimmat kehitysaskeleet, joiden avulla lasinjalostajat pääsevät entistä korkeampaan ja tasaisempaan tuotantotasoon. Messujen aikana Glastonin laminointiteknologiaa esitellään lisätyn todellisuuden (AR) keinoin. 
Kiinnostus Glastonin edistyksellistä ProL-zone-päivitystuotetta kohtaan on tasaisesti kasvanut. Viime vuosien aikana Glaston on tehnyt lukemattoman määrän ProL-zone-päivityksiä maailmanlaajuisesti.

- Tilanteessa, jossa olemassa olevaa linjaa pitää modernisoida, on päivitystuote kustannuksiltaan edullisempia, ja myös koneen seisonta-aika jää lyhyemmäksi. Samalla päivitys tuo lisäkapasiteettia ja merkittävää energiansäästöä, sanoo huoltoliiketoiminnan johtaja Artturi Mäki.  

Glasstec messut järjestetään 23.-26.10.2018 Düsseldorfissa Saksassa. 

Uusimmat artikkelit

12.7.2019 | Tutkimus ja koulutus

Pula digialan osaajista maksaa yrityksille satoja miljardeja

Eurooppalaisten yksityisomisteisten yritysten kasvun suurin haaste on kasvava osaajapula sekä tarve tarttua rohkeammin digitaaliseen transformaatioon.

Langh Tech toimitti skrubberit Chiosin uuteen tankkeriin

Suomalainen Langh Tech on toimittanut rikkipesurit kreikkalaisen Chios Navigationin uuteen 50 000 dwt:n tuotetankkeriin, joka luovutettiin äskettäin korealaiselta Hyundai Mipon telakalta.

3D-tulostuksesta uusia mahdollisuuksia sähköverkon kunnossapidon varaosatarpeisiin

Sähköverkkojen järjestelmällisen uudistamisen rinnalla sähköverkkoyhtiöt pitävät huolta verkkojen kunnossapidosta. Uudistusinvestoinnit vievät vuosia, joten olemassa olevien sähköverkkojen kunnossapidolla on tärkeä rooli sähköjärjestelmän toimivuuden takaamiseksi.

Euroopan kiihtyvä energiapeli näkyy ja tuntuu Itämerellä

Itämeren allas nousee yhä kirkkaammin Euroopan energiapolitiikan parrasvaloihin, ja juuri sopivasti Suomen EU:n puheenjohtajakaudella. Kaikilla yhdeksällä rantavaltiolla on käynnissä omat ja eri kehitysvaiheissa olevat suuret energiahankkeensa. Itämeren energiapaletti vaihtelee maiden sähköverkkoja yhdistävistä merikaapeleista kaasuputkiin ja tuulivoiman tuotantoon.

3.7.2019 | Alan Uutiset

Uusi EU-lannoitevalmisteasetus vauhdittaa orgaanisten ja jätepohjaisten lannoitevalmisteiden käyttöä

Uudessa lannoitevalmisteasetuksessa vahvistetaan yhteiset säännöt, jotka koskevat erilliskerätyn biojätteen ja muiden jätepohjaisten aineiden muuntamista raaka-aineiksi, joita voidaan käyttää CE-merkittyjen EU-lannoitevalmisteiden valmistuksessa. Asetus tulee voimaan 14.7.2019 ja sitä sovelletaan 16.7.2022 alkaen.

Digitalisaatiolla säästöjä asumiskuluihin

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric järjesti eilen Helsingin messukeskuksessa jokavuotisen Innovation Summit -tapahtumansa. Viesti oli selvä: tekoäly ja IoT-tekniikka ovat nyt tulossa teollisuuden lisäksi vauhdilla myös kiinteistöihin säästöjä tuomaan

23.4.2019 | Kumppaniartikkeli

Kolme pointtia kunnossapidon kehittämisestä

Olemme saaneet olla mukana useiden eri organisaatioiden kanssa kehittämässä kunnossapitotoimintaa ja panneet merkille joitakin tärkeitä asioita, jotka ovat edesauttaneet näissä hankkeissa onnistumista. Kerromme tässä kolme asiaa, jotka kannattaa huomioida kunnossapitotoiminnan kehittämiseen tähtäävissä hankkeissa.