Haltianin Thingsee-perhe on merkittävä harppaus asioiden internetissä

Asioiden internetin (internet of things, iot) -laitteiden ja -alustojen tarjoaja Haltian on juuri Slushin alla julkaissut uuden palveluratkaisun ja Thingsee-tuoteperheen. Thingsee tuo iot-ratkaisut konkreettisesti yritysten saataville, aiempaa kustannustehokkaammin ja joustavammin.

thingsee_one

Yhtiö on lyhyessä ajassa neuvotellut jo kymmenien asiakkaiden kanssa tulevista yhteistyömahdollisuuksista.

Thingsee tuli tunnetuksi iot-laitteiden kehittäjänä ja tekijänä julkaistuaan Thingsee One -laitteen Kickstarterissa marraskuussa 2015. Thingsee One -laitteita on myyty yli tuhat kappaletta, minkä ansiosta Haltianilla on suora yhteys satoihin potentiaalisiin it-asiakkaisiin.

Asiakkaiden tarpeet ajoivat Thingseen tuotekehitystä modulaarisempaan suuntaan. Nyt tuoteperhe voidaan räätälöidä kustannustehokkaasti kunkin asiakkaan tarpeisiin. Sensoriverkoston hallinnointi jopa suuremman luokan iot-järjestelmille on ollut tuotekehityksen perusedellytys.

- Asiakkaiden kanssa keskustellessa ymmärsimme, että tarvitsemme valmiimman ratkaisun, joka voidaan helposti ja taloudellisesti räätälöidä sopimaan asiakkaiden tarpeisiin. Modulaarisuus tuntui olevan iot-alustan kehitykselle hyvä ratkaisu. Samalla strateginen muutos kokonaisvaltaiseksi palveluntarjoajaksi oli selkeä. Loimme palvelun, joka kattaa koko iot-ratkaisun elinkaaren alun testauksesta laitteiden huoltoon ja ylläpitoon, Haltianin perustajaosakas Ville Ylläsjärvi sanoo.

Täysin räätälöitävä uusi datakerrosratkaisu mahdollistaa suurempien iot-kokonaisuuksien asentamiseen. Iot-laitteiden alustaan kuuluvat anturit, reitittimet ja laitepilvi, joka sisältää kokonaisvaltaisen datapalvelun. Thingsee iot-laitealustan suunnittelun pohjana on ollut halu tuottaa Haltianin nykyisille ja potentiaalisille asiakkaille täysin optimoitu ja läpinäkyvä iot-ratkaisu, joka on sekä kustannustehokas että tarjoaa täyden hyödyn alustasta.

- Yhdistetty tarjontamme, johon kuuluu täysin muokattavien iot-laitteiden alusta sekä sen räätälöity kehitys- ja tukipalvelu, on oikea tapa kehittää uusia iot-ratkaisuja, Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä toteaa.

Thingsee julkaisee neljän iot-laitteen tuoteperheen

Useiden eri laitteiden ja sensorien yhdistelmällä määritellään kullekin asiakkaalle parhaiten optimoitu ratkaisu vastaamaan heidän iot-tarpeitaan. Kaikkia sensoreita voi optimoida ja alhainen virrankulutus mahdollistaa pitkän akunkeston langattomissa ympäristöissä.

Thingsee GATEWAY  – IoT-reititin, joka sisältää 2G-yhteyden ja luo paikallisen verkon käyttäen Wirepas Connectivity -teknologiaa. Thingsee GATEWAY kerää dataa paikallisesta sensoriverkosta ja siirtää sen pilveen. Laitteessa on sisäänrakennettu datayhteys, joka liittää sen automaattisesti asiakkaan IoT ratkaisuun.

Thingsee Distance – uusi Langaton iot-sensori, joka luotettavasti mittaa etäisyyksiä 0-2000 mm välillä. Sensori on suunniteltu sovelluksia varten, jotka mittaavat täyttöastetta sekä esineiden läsnäoloa tai sijaintia esimerkiksi laitosten ja muiden tilojen hallinnassa. Sopii niin sairaala-, tilapalvelu-, kuin metalliteollisuuden käyttöön.

Thingsee Presence – Langaton PIR (passiivinen infrapuna) ja ympäristösensori, joka on suunniteltu esimerkiksi tilojen hallinnointiin ja turvallisuuteen. Se pystyy havaitsemaan ihmisten läsnäolon tiloissa ja raportoimaan dataa esimerkiksi tilojen käyttöasteesta tai luvattomasta liikkumisesta alueella.

Thingsee POD 2 – Monikäyttöinen langaton sensori, josta on helppo tuottaa räätälöityä dataa suurempia iot-hankkeita varten. Laitteessa on sisäänrakennettuna verkkoaseman sijainti sekä ympäristö- ja magneettisensorit. Lisäksi laitteella voidaan mitata esimerkiksi koneiden käyttöastetta sisäistä liikeanturia käyttäen.

Oululaisfirmasta globaali peluri

Haltian on oululainen, entisten nokialaisten vuonna 2012 perustama langattoman teknologian innovatiiviseen tuotekehitykseen ja tuotteistukseen erikoistunut korkean tason laitteisto-, ohjelmisto- ja tuotesuunnittelutalo.

Yhtiö kykenee tuotteistamaan kaikenlaiset sensori- ja mobiiliteknologian langattomat ratkaisut, miniatyyrimekaniikoista teolliseen internetiin. Maailmanlaajuisesti toimiva Haltian on saavuttanut merkittävän aseman langattomien ratkaisujen tuotteistajana.

Uusimmat artikkelit

Esimiesten tukeminen työturvallisuustyössä kannattaa

Ei riitä, että osa esimiehistä huolehtii alaistensa työturvallisuudesta ja hyvinvoinnista työpaikoilla. Jotta kaikki esimiehet osaavat, ehtivät ja haluavat toimia sovittujen pelisääntöjen mukaan, tarvitaan organisaatiotason käytäntöjä ja tukea, selviää Sari Tappuran väitöskirjassa.

Gasumin biokaasuhanke myötätuulessa Ruotsissa

Energiayhtiö Gasum selvittää biokaasun tuotantoa Stora Enson Nymöllassa sijaitsevan sellu- ja paperitehtaan jätevesistä. Ruotsin ympäristöviranomainen Naturvårdsverket on myöntänyt Nymölla-hankkeelle 12,4 miljoonan euron investointituen ‘Klimatklivet’-ohjelmastaan. Gasumin visio on rakentaa pohjoismaista kaasuekosysteemiä, jossa kiertotalous on vahvasti mukana.

7.12.2017 | Alan Uutiset

Teollisuuden kriittiset raaka-aineet huolenaiheena Tukholmassa

Ruotsin teollisuusministeriö järjesti 23.11. Tukholmassa keskustelutilaisuuden, jonka aiheena oli teollisten innovaatioiden tarvitsemat kriittiset raaka-aineet. Huolenaiheeksi nousi muun muassa EU:n energiamurroksen synnyttämä raaka-ainekysyntä, joka ei täyty ellei nykyisiä kierrätysvaatimuksia päivitetä vastaamaan tulevia tarpeita.

4.12.2017 | Tutkimus ja koulutus

Perinteisesti ymmärrettyä muutosvastarintaa ei ole työelämässä olemassa

Nykyisessä työelämässä suhtautuminen sekä muutokseen että sitä edistävään johtoon on tarinallista ja jatkuvasti liikkuvaa, selviää Eeva Kiiskisen tuotantotalouden alan väitöstutkimuksessa.

TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljylle MTU ja TEDOM hyväksynnät

Fuchs Oil Finland Oy:n TITAN GANYMET ULTRA -kaasumoottoriöljy, jossa yhdistyy premiumlaadun perusöljyt ja sinkkivapaat erikoislisäaineet, on saanut kaksi uutta hyväksyntää.

Uuden sukupolven induktiiviset FAG HEATER -lämmittimet - Nopeampi lämmitys säästää aikaa ja energiaa

Schaefflerin uuden sukupolven FAG HEATER -lämmittimillä voidaan lämmittää jopa 1600 kg painoiset työkappaleet nopeasti ja tehokkaasti. Uusien lämmittimien entistäkin parempi hyötysuhde tekee niistä markkinajohtajia, joiden korkea suorituskyky ja alhainen energiankulutus tarkoittavat mm. 30-50 % nopeampaa lämmitystä.