Haltianin Thingsee-perhe on merkittävä harppaus asioiden internetissä

Asioiden internetin (internet of things, iot) -laitteiden ja -alustojen tarjoaja Haltian on juuri Slushin alla julkaissut uuden palveluratkaisun ja Thingsee-tuoteperheen. Thingsee tuo iot-ratkaisut konkreettisesti yritysten saataville, aiempaa kustannustehokkaammin ja joustavammin.

thingsee_one

Yhtiö on lyhyessä ajassa neuvotellut jo kymmenien asiakkaiden kanssa tulevista yhteistyömahdollisuuksista.

Thingsee tuli tunnetuksi iot-laitteiden kehittäjänä ja tekijänä julkaistuaan Thingsee One -laitteen Kickstarterissa marraskuussa 2015. Thingsee One -laitteita on myyty yli tuhat kappaletta, minkä ansiosta Haltianilla on suora yhteys satoihin potentiaalisiin it-asiakkaisiin.

Asiakkaiden tarpeet ajoivat Thingseen tuotekehitystä modulaarisempaan suuntaan. Nyt tuoteperhe voidaan räätälöidä kustannustehokkaasti kunkin asiakkaan tarpeisiin. Sensoriverkoston hallinnointi jopa suuremman luokan iot-järjestelmille on ollut tuotekehityksen perusedellytys.

- Asiakkaiden kanssa keskustellessa ymmärsimme, että tarvitsemme valmiimman ratkaisun, joka voidaan helposti ja taloudellisesti räätälöidä sopimaan asiakkaiden tarpeisiin. Modulaarisuus tuntui olevan iot-alustan kehitykselle hyvä ratkaisu. Samalla strateginen muutos kokonaisvaltaiseksi palveluntarjoajaksi oli selkeä. Loimme palvelun, joka kattaa koko iot-ratkaisun elinkaaren alun testauksesta laitteiden huoltoon ja ylläpitoon, Haltianin perustajaosakas Ville Ylläsjärvi sanoo.

Täysin räätälöitävä uusi datakerrosratkaisu mahdollistaa suurempien iot-kokonaisuuksien asentamiseen. Iot-laitteiden alustaan kuuluvat anturit, reitittimet ja laitepilvi, joka sisältää kokonaisvaltaisen datapalvelun. Thingsee iot-laitealustan suunnittelun pohjana on ollut halu tuottaa Haltianin nykyisille ja potentiaalisille asiakkaille täysin optimoitu ja läpinäkyvä iot-ratkaisu, joka on sekä kustannustehokas että tarjoaa täyden hyödyn alustasta.

- Yhdistetty tarjontamme, johon kuuluu täysin muokattavien iot-laitteiden alusta sekä sen räätälöity kehitys- ja tukipalvelu, on oikea tapa kehittää uusia iot-ratkaisuja, Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä toteaa.

Thingsee julkaisee neljän iot-laitteen tuoteperheen

Useiden eri laitteiden ja sensorien yhdistelmällä määritellään kullekin asiakkaalle parhaiten optimoitu ratkaisu vastaamaan heidän iot-tarpeitaan. Kaikkia sensoreita voi optimoida ja alhainen virrankulutus mahdollistaa pitkän akunkeston langattomissa ympäristöissä.

Thingsee GATEWAY  – IoT-reititin, joka sisältää 2G-yhteyden ja luo paikallisen verkon käyttäen Wirepas Connectivity -teknologiaa. Thingsee GATEWAY kerää dataa paikallisesta sensoriverkosta ja siirtää sen pilveen. Laitteessa on sisäänrakennettu datayhteys, joka liittää sen automaattisesti asiakkaan IoT ratkaisuun.

Thingsee Distance – uusi Langaton iot-sensori, joka luotettavasti mittaa etäisyyksiä 0-2000 mm välillä. Sensori on suunniteltu sovelluksia varten, jotka mittaavat täyttöastetta sekä esineiden läsnäoloa tai sijaintia esimerkiksi laitosten ja muiden tilojen hallinnassa. Sopii niin sairaala-, tilapalvelu-, kuin metalliteollisuuden käyttöön.

Thingsee Presence – Langaton PIR (passiivinen infrapuna) ja ympäristösensori, joka on suunniteltu esimerkiksi tilojen hallinnointiin ja turvallisuuteen. Se pystyy havaitsemaan ihmisten läsnäolon tiloissa ja raportoimaan dataa esimerkiksi tilojen käyttöasteesta tai luvattomasta liikkumisesta alueella.

Thingsee POD 2 – Monikäyttöinen langaton sensori, josta on helppo tuottaa räätälöityä dataa suurempia iot-hankkeita varten. Laitteessa on sisäänrakennettuna verkkoaseman sijainti sekä ympäristö- ja magneettisensorit. Lisäksi laitteella voidaan mitata esimerkiksi koneiden käyttöastetta sisäistä liikeanturia käyttäen.

Oululaisfirmasta globaali peluri

Haltian on oululainen, entisten nokialaisten vuonna 2012 perustama langattoman teknologian innovatiiviseen tuotekehitykseen ja tuotteistukseen erikoistunut korkean tason laitteisto-, ohjelmisto- ja tuotesuunnittelutalo.

Yhtiö kykenee tuotteistamaan kaikenlaiset sensori- ja mobiiliteknologian langattomat ratkaisut, miniatyyrimekaniikoista teolliseen internetiin. Maailmanlaajuisesti toimiva Haltian on saavuttanut merkittävän aseman langattomien ratkaisujen tuotteistajana.

Uusimmat artikkelit

18.6.2018 | Alan Uutiset

Tuulivoimaa tullaan rakentamaan Suomeen markkinaehtoisesti merkittäviä määriä

Tuulivoima on Suomessa erittäin kilpailukykyistä ilman tukia. Tuulivoimaa tullaan rakentamaan Suomeen tulevina vuosina runsaasti markkinaehtoisesti, mikä tulee muuttamaan koko Suomen sähköjärjestelmää.

Uusi teknologiakeskus avattu Kuopioon, kehittää uutta kromausmenetelmää Suomessa

Uudenlaista kromipinnoitusteknologiaa Suomessa kehittävä teknologiakeskus on avattu Kuopioon. Sen perustamista edelsi miljoonan euron rahoituskierros, jonka kuopiolainen kasvuyritys Savroc Oy keräsi rakentaakseen keskuksen ja kiihdyttääkseen teknologian kansainvälistymistä. TripleHard-pinnoite on jo patentoitu kansainvälisillä markkinoilla. Vastaavaa menetelmää ei ole maailmanmarkkinoilla. 

15.6.2018 | Tutkimus ja koulutus

Turvallisuusosaamisen parhaat käytännöt -kilpailun voittajaksi AEL:n työturvallisuuskoulutuksen malli

Opetushallitus järjesti keväällä 2018 kilpailun, jossa etsittiin hyviä käytäntöjä, joilla oppilaitokset kehittävät turvallisuusosaamista ja turvallisia toimintatapoja yhteistyössä työelämän kanssa. Kilpailun voittajaksi valittiin Ammattienedistämislaitossäätiö AEL sr:n työturvallisuuskoulutuksen malli kiertotaloustoimijoille. Voittaja julkistettiin Koulutusalan johtamisen foorumissa 11. kesäkuuta.

Distence ja Houston Analytics yhteistyöhön – Teollinen IoT kohtaa tekoälyn

Yhteistyö mahdollistaa teollisille valmistajille helpon keinon siirtää toimintoketjunsa kertaheitolla tekoälyn ja alustatalouden aikakaudelle. Teolliset valmistajat voivat hyödyntää yhteistyön mahdollistamaa tiedon keruuta ja käyttämistä läpi koko toimintoketjunsa.

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Konecranes ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä mukaan pohjoismaiseen kiertotaloutta tutkivaan CIRCit-hankkeeseen

Caverion vastaamaan Pohjoismaiden toiseksi suurimman avoimen palvelinkeskuksen valvonnasta ja ylläpidosta

Caverion ja Telia Finland ovat tehneet sopimuksen Telian rakennuttaman uuden Helsinki Data Centerin valvonnasta sekä kiinteistön ylläpidosta. Helsingin Pitäjänmäkeen valmistuva avoin palvelinkeskus on Pohjoismaiden turvallisin, energiatehokkain ja ympäristöystävällisin.