https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Helen kiihdyttää investointejaan aurinkoenergiaan – teollisen mittaluokan aurinkopuisto nousee Lohjalle

Helen rakentaa kymmenen megawattipiikin maa-asenteisen aurinkopuiston Kirkniemeen. Puisto on valmistuessaan vuonna 2024 yksi Suomen suurimmista.

aurinko-2--kopio

Havainnekuva Lohjan aurinkopuistosta. Kuva:Helen

Helenin tavoiteena on saavuttaa hiilineutraali energiantuotanto vuonna 2030, jolloin uusiutuva aurinko- ja tuulisähkö kattaisi 30 prosenttia yhtiön sähköntuotannosta.

“Aurinko on tuulen lailla kestävän energiajärjestelmän peruspilari. Muun muassa vetytalous vaatii valtavasti lisää tuuli- ja aurinkoenergiaa, jotka tasapainottavat toisiaan. Tavoitteemme on rakentaa kotimaista aurinkosähkökapasiteettia useita satoja megawatteja tulevien vuosien aikana”, Helenin ratkaisuista ja tuoteportfolion kehityksestä vastaava johtaja Sari Mannonen sanoo.

Lohjan aurinkopuisto on Helenin kolmas aurinkopuisto. Helenin Nurmijärven 1,5 megawattipiikin pilottipuisto valmistuu keväällä 2023 ja Kalannin 206 megawattipiikin puiston arvioidaan olevan tuotannossa vuoden 2024 lopulla. Kalannin rakennusvalmiin aurinkopuiston Helen osti kansainväliseltä ib vogt -konsernilta vuoden 2022 lopussa.

“Etsimme aktiivisesti sopivia alueita aurinkopuistoille. Hallitsemme koko arvoketjun aina luvituksesta hankekehitykseen ja toteutuksesta operointiin, mutta olemme kiinnostuneita ostamaan myös avaimet käteen -hankkeita”, yhtiön auringon ja tuulen tuotehallinnan ja -kehityksen vetäjä Minna Junnikkala summaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on myöntänyt Lohjan aurinkopuistolle 1,58 miljoonaa euroa RRF-tukea Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineestä.

Uusimmat artikkelit

23.3.2023 | Alan Uutiset

Outokumpu ja Fortum selvittävät pienydinvoiman toteuttamisen mahdollisuuksia Suomessa

Outokumpu ja Fortum tutkivat mahdollisuuksia ruostumattoman terästeollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

Kuusakoski rakentaa ensimmäisen hiilivapaan teräksenkierrätyslaitoksen Kemin Veitsiluotoon

Investointi lisää Kuusakosken metallipitoisten jätteiden kierrätyskapasiteettia neljänneksellä ja vastaa kysynnän kasvuun Suomessa ja Ruotsissa. 

Teollisuuden sähkölämmitysten uusi sukupolvi

Teollisuuden oikeat lämmitysvalinnat säästävät sekä euroja, energiaa että ympäristöä. Modernien sähkösaattojen kysyntä on kasvussa.

Fortumin jätteenpolton pilotointi onnistui – seuraava askel on fossiilivapaan muovin valmistuksen testaus

Yhtiön viime vuonna julkaisema jätteenpolttosektorin Carbon2x-konseptin tavoitteena on muuntaa kierrättämällä jätteenpoltosta syntyvät hiilidioksidipäästöt muoveiksi.

23.2.2023 | Tutkimus ja koulutus

Uusien polttoaineteknologioiden kaupallistamista nopeutetaan toteuttamalla kaikille avoin simulointialusta

GECFD-tutkimushankkeessa luodaan avoimesti saataville tuleva simulaatio- ja yhteistyöalusta vihreiden polttoaineiden vaatimien uusien teknologioiden kehitykseen ja niiden käytön mallintamiseen.

Sähköasennusstandardi SFS 6000 uudistui

Pienjännitesähköasennusten standardista on julkaistu uusi painos SFS 6000:2022. Uudistuksessa sähköasennustandardin aurinkosähköasennuksia käsittelevä osaan on tehty merkittäviä muutoksia. Päivitysten ja parannusten lisäksi sarjaan on julkaistu kaksi uutta standardia, jotka käsittelevät akkujen asennuksia SFS 6000-5-57 ja PoE-asennuksia SFS 6000-7-716.

4.11.2022 | Kumppaniartikkeli

Mekaaninen tiiviste on laitteen herkin kohta - näin tuotteen valinta ja huolto säästää rahaa

Oikeanlaisella tiivisteellä vältetään rikkoontumisia ja optimoidaan käyttökustannuksia. Mekaanisen tiivisteen huolto säästää rahaa ja ympäristöä. Sulzerin asiantuntijaverkosto on asiakkaan tukena kaikissa tiivisteisiin liittyvissä aiheissa.