https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Helen kiihdyttää investointejaan aurinkoenergiaan – teollisen mittaluokan aurinkopuisto nousee Lohjalle

Helen rakentaa kymmenen megawattipiikin maa-asenteisen aurinkopuiston Kirkniemeen. Puisto on valmistuessaan vuonna 2024 yksi Suomen suurimmista.

aurinko-2--kopio

Havainnekuva Lohjan aurinkopuistosta. Kuva:Helen

Helenin tavoiteena on saavuttaa hiilineutraali energiantuotanto vuonna 2030, jolloin uusiutuva aurinko- ja tuulisähkö kattaisi 30 prosenttia yhtiön sähköntuotannosta.

“Aurinko on tuulen lailla kestävän energiajärjestelmän peruspilari. Muun muassa vetytalous vaatii valtavasti lisää tuuli- ja aurinkoenergiaa, jotka tasapainottavat toisiaan. Tavoitteemme on rakentaa kotimaista aurinkosähkökapasiteettia useita satoja megawatteja tulevien vuosien aikana”, Helenin ratkaisuista ja tuoteportfolion kehityksestä vastaava johtaja Sari Mannonen sanoo.

Lohjan aurinkopuisto on Helenin kolmas aurinkopuisto. Helenin Nurmijärven 1,5 megawattipiikin pilottipuisto valmistuu keväällä 2023 ja Kalannin 206 megawattipiikin puiston arvioidaan olevan tuotannossa vuoden 2024 lopulla. Kalannin rakennusvalmiin aurinkopuiston Helen osti kansainväliseltä ib vogt -konsernilta vuoden 2022 lopussa.

“Etsimme aktiivisesti sopivia alueita aurinkopuistoille. Hallitsemme koko arvoketjun aina luvituksesta hankekehitykseen ja toteutuksesta operointiin, mutta olemme kiinnostuneita ostamaan myös avaimet käteen -hankkeita”, yhtiön auringon ja tuulen tuotehallinnan ja -kehityksen vetäjä Minna Junnikkala summaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on myöntänyt Lohjan aurinkopuistolle 1,58 miljoonaa euroa RRF-tukea Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineestä.

Uusimmat artikkelit

13.6.2024 | Alan Uutiset

Vanhoista renkaista uusia autonosia – Nesteen, Borealiksen ja Covestron yhteishanke

Käytetyt auton renkaat nesteytetään kemiallisen kierrätyksen avulla ja jalostetaan peruskemikaaleiksi sekä edelleen erittäin puhtaiksi polykarbonaateiksi. Polykarbonaatteja voidaan käyttää erilaisissa autoteollisuuden käyttökohteissa ajovalojen osista jäähdyttimien säleikköihin.

Outokumpu laajentaa robotiikan käyttöä turvallisuustyössä

Ensimmäinen ANYmal-robotti "Jokkeri" aloitti työnsä Torniossa. Yhtiö arvioi, että tarkastustehtävien siirtäminen robotille voi auttaa vähentämään työntekijöiden altistumisaikaa vaarallisille aineille yli 80 prosenttia ja vaarallisia huoltokorjauksia 20 prosenttia.

Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki saatiin onnistuneesti päätökseen

Suurseisokin ajan Porvoon jalostamo oli yksi Suomen suurimmista. Vuoden 2024 suurseisokin kokonaisinvestointi oli noin 390 miljoonaa euroa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.