https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Henkilöstö avainasemassa laitosten energiatehokkuuden päivittäisessä parantamisessa

Teollisuuden energiatehokkuusvaatimukset nousevat jatkuvasti. Teollisuusyritykset miettivät, mistä lisäsäästöjä löytyisi. Isojen kartoitusten ja energia-auditointien tueksi on tarjolla useita pienempiä parannusaskeleita, jotka saattavat vaatia kohtuullisen pieniä investointeja mutta antaa takaisin paljon.

mp

- Vaikka usein todetaan, että helpoimmat energiansäästötoimenpiteet on jo tehty, kunnossapidon on edelleen mahdollista löytää laitoksilla merkittäviäkin energiansäästökohteita. Esimerkiksi määräajoin tehtävissä energiakatselmuksissa selvitetään, mitä toimenpiteitä on tehty ja tulossa. Näihin toimenpiteisiin saa apua meiltä, sanoo energiatehokkuusasiantuntija Matti Yliknuussi Maintpartnerilta. 

Maintpartnerilla jokaiseen sopimuskohteeseen laaditaan kunnossapidon toimenpideohjelma, jossa on mukana tuotantoprosessiin, toimintatapoihin ja kiinteistökunnossapitoon liittyviä kehitysehdotuksia. Energiatehokkuus voi olla yksi huomioitava näkökulma. 

Laitoksilla on useita kohtia, joissa energiansäästömahdollisuuksia löytyy. Laitoksen kunnossapidosta vastaava henkilöstö on avainasemassa niiden havaitsemiseksi. Ammattilainen tietää nopeasti, miten säätää jotain prosessin osaa toimimaan energiatehokkaammin. Myös pienet investoinnit kannattavat usein erinomaisesti. Esimerkiksi linjastot kuluttavat ison osan prosessiteollisuuden energiasta, ja niiden modernisointi on kustannustehokas keino vähentää niiden energiankulutusta. Samalla se pidentää niiden käyttöikää, parantaa kapasiteettia sekä tuo vanhan laitteiston toiminnan uudelle tasolle. 

Energiaa voidaan säästää myös kuluneita tai vanhentuneita osia vaihtamalla prosessin sujuvoittamiseksi. Paineilmaputkistot kunnostamalla kompressoritehoa tarvitaan vähemmän. Pumppausprosesseista on löydetty kymmenien prosenttien energiansäästöpotentiaalia erilaisilla laite- ja säätötaparatkaisuilla. Teollisuuskiinteistöjen valaistusta ja lämmitystä kannattaa optimoida tilojen käytön mukaan. 

Laiteinvestointeja suunniteltaessa Maintpartner voi auttaa arvioimaan, onko kannattavampaa hankkia uusi kone vai onko mahdollista saattaa nykyinen kone energiatehokkaampaan kuntoon pienillä muutoksilla, kuten uusilla komponenteilla tai paremmilla säädöillä. 

www.maintpartner.com

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.