IBM julkisti kehittyneimmän tekoälysovelluksille optimoidun Power Systems -palvelimensa
IBM esitteli joulukuussa uuden sukupolven Power Systems -palvelimen, joka on optimoitu tekoälysovelluksille. x86-järjestelmiin verrattuna saavutetaan jopa neljä kertaa parempi suorituskyky, joka nopeuttaa syväoppimista ja antaa mahdollisuuden kehittää entistä tarkempia tekoälyyn perustuvia ratkaisuja nopeammin. Power Systems AC922:n sydämenä sykkii täysin uuteen suoritinarkkitehtuuriin perustuva POWER9-suoritin.
Deep learning eli syväoppiminen on tällä hetkellä koneoppimisen voimakkaimmin kehittyviä alueita. Järjestelmän on käytävä läpi miljoonia prosesseja ja murskattava valtavat määrät dataa oppiakseen mitkä asiat ovat merkityksellisiä, ja mitkä taas eivät. Tämä vaihe on aikaa vievää. Vastatakseen kasvavaan kysyntään ja tähän haasteeseen IBM asetti neljä vuotta sitten tavoitteekseen kehittää kokonaan uuden POWER9-suorittimen. Sen arkkitehtuurin tulisi kyetä käsittelemään suuria datamassoja, sensoreilta saatavaa datavirtaa reaaliajassa, tekoälyn tarpeisiin kehitettyjä algoritmeja ja syväoppimiseen liittyviä työkuormia Linux-ympäristössä.
Uuteen arkkitehtuuriin perustuvalla suorittimella varustettu ratkaisu vastaa haasteeseen tuomalla lisää suorituskykyä yleisimmin käytetyille syväoppimisteknologioille, kuten Chainer, TensorFlow ja Caffe tai tietokannoille, kuten Kinetica. Lisäksi avoimeen lähdekoodiin perustuvan PowerAI-paketoinnin ansiosta datatutkijat pääsevät tuottavaan työhön jopa minuuteissa ja syväoppimiseen kuluvaa aikaa on voitu jo nyt kutistaa päivistä tunteihin PowerAI Distributed Deep Learning toolkitin avulla.
- Teknologian ansiosta datan siirto voi olla jopa 9,5 kertaa nopeampaa verrattuna PCIe 3.0 -teknologialla varustettuun x86-järjestelmään. POWER9 tulee vauhdittamaan uusia Yhdysvaltojen energiaministeriön tilaamia Summit- ja Sierra-supertietokoneita, yritys kertoo lehdistötiedotteessa.
Laajempi englanninkielinen tiedote osoitteessa: