https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Jumiskon vesivoimalaitoksen peruskunnostuksesta lisää joustavuutta tuotantoon

Kemijärvellä sijaitsevan Jumiskon vesivoimalaitos on otettu peruskunnostuksen jälkeen jälleen käyttöön. Peruskunnostuksen ansiosta voimalaitoksen säätömahdollisuudet ja energiatehokkuus paranevat, Pohjolan Voima (PVO) kertoo lehdistötiedotteessa.

Jumisko-692x398-1

Jumiskon voimalaitos sijaKemijärvellä sjaitseva Jumiskon vesivoimalaitos valmistui 1954. Sen teho on 25,8 megawattia ja putouskorkeus 96 metriä.

Modernisoinnin ansiosta voimalaitos kykenee tuottamaan sähköjärjestelmän tasapainon kannalta tärkeää säätösähköä entistä joustavammin.

– Uudet laitteistot tuovat lisää tehoa ja luotettavuutta voimalaitoksen tuotantoon. Tuotantoa voidaan säätää tarkemmin muuttuvan sähkön tarpeen mukaan ja samalla ottamaan huomioon ympäristö ja virkistyskäyttö. Myös käytönvalvonta ja kunnossapitotarpeiden arviointi etäältä tehostuvat, kertoo PVO-Vesivoiman kehityspäällikkö Juha Kähkölä.

Voimalaitoksen peruskunnostus alkoi maaliskuussa purkutöillä ja uusien laitteistojen asennustyöt huhtikuussa. Voimalaitoksen käyttöönotto alkoi heinäkuun lopulla.

– Peruskunnostustyöt etenivät poikkeusoloista huolimatta ja voimalaitos kytkettiin takaisin valtakunnan verkkoon elokuun puolessavälissä. Töiden suunnittelu ja toteutus korona-aikana oli haastavaa ja vaati normaalia enemmän ennakkosuunnittelua ja varautumista. Kiinnitimme erityistä huomiota työmaan terveysturvallisuuteen ja noudatimme hyvin huolellisia turvatoimia, Kähkölä kuvaa.

Voimalaitoksen toimintaperiaate ennallaan

Voimalaitoksen laitteistojen modernisointi ei muuttanut voimalaitoksen toimintaperiaatetta tai läpi virtaavan veden määrää. Kallion sisällä sijaitsevaan voimalaitokseen vesi johdetaan järviä, kanavia ja tunnelia pitkin. 

Voimassa olevia säännöstelyn lupaehtoja noudatettiin peruskunnostuksen aikana ja säännöstely suunniteltiin tarkasti kevään ja tulvan edetessä. Veden pinta säännöstelyjärvissä saatiin suunnitellusti virkistyskäytön kannalta hyvälle tasolle kesän alussa.  

Jumiskon vesivoimalaitos

  • Valmistumisvuosi 1954, peruskunnostukset 1982 ja 2021
  • Kalliovoimalaitos
  • 1 Francis-turbiini, toimittaja ČKD Blansko Holding, a.s.
  • Sähkö- ja automaatiojärjestelmät Insta Automation Oy
  • Putouskorkeus 96 m
  • Rakennusvirtaama 36 m3/s, keskivirtaama 14 m3/s
  • Teho ennen peruskunnostusta 25,8 MW, tehon lisäys peruskunnostuksessa 2,0 MW
  • Yksi Suomen sähköjärjestelmän tasapainoa ylläpitävistä voimalaitoksista joustavasti säädettävällä sähköntuotannollaan

Uusimmat artikkelit

23.9.2021 | Alan Uutiset

Konkurssiaaltoa ei tullutkaan – miten suojautua asiakasyritysten maksuvaikeuksilta

Koronapandemian alkaessa ekonomistit ympäri maailman ennustivat kaikkien aikojen konkurssiaaltoa. Valtioiden nopeasti liikkeelle polkaisemat tukitoimet, lainojen lyhennysvapaat ja verottajan myöntämät lykkäykset ovat toistaiseksi suojanneet yrityksiä konkursseilta. Määräaikaiset lainsäädännön muutokset ja valtioiden tukitoimet ovat kuitenkin päättyneet kesällä 2021 tai päättyvät viimeistään kuluvan syksyn aikana.

Typpihapon luokituksen muuttuminen voi edellyttää kemikaaliturvallisuussäädösten mukaisia toimia

Typpihapolle on määritetty EU:ssa yhdenmukainen, sitova luokitus- ja merkintävaatimus. Muutos voi vaikuttaa tuotantolaitoksen vaarallisten kemikaalien käsittelyn ja varastoinnin laajuuteen. Muutosta sovelletaan 1.3.2022 alkaen.

Vaasan yliopisto järjestää kansainvälisen älykkäiden energiajärjestelmien ja -teknologioiden SEST2021-konferenssin 6.–8.9.2021

Vaasan yliopisto järjestää 6.–8. syyskuuta 2021 kansainvälisen konferenssin älykkäistä energiajärjestelmistä ja -teknologioista. Kolmipäiväinen SEST2021 järjestetään koronapandemian vuoksi etäkonferenssina. Konferenssi on tarkoitettu akateemisille tutkijoille ja energia-alan ammattilaisille.

Kemira investoi SimAnalytics’iin ja älykkääseen tuotantoprosessiin

Kemira investoi SimAnalytics-yritykseen vähemmistöosuudella. SimAnalytics on suomalainen teknologia-startup, joka tunnetaan edistyneestä prosessiharmonian ennakointi- ja analysointityökalustaan.

Terrafamen akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan tuotannon ylösajo on käynnistynyt. Terrafame teki päätöksen akkukemikaalitehtaan 240 miljoonan euron investoinnista vuonna 2018. Akkukemikaalitehdas on valmistuessaan kapasiteetiltaan yksi maailman suurimmista akkukemikaalien tuotantolinjoista.

VR ottaa käyttöön koneälyisen apukuskin

VR on ottanut kevään aikana sekä matkustaja- että tavaraliikenteen junissa käyttöön veturinkuljettajaa avustavan, koneälyä hyödyntävän DAS-järjestelmän. DAS auttaa optimoimaan junan ajoa niin, että energiatehokkuus lisääntyy, täsmällisyys paranee ja samalla matkustusmukavuus kasvaa.

1.6.2021 | Kumppaniartikkeli

S/Y Christopher -jahdin peräsimien tiivisteiden vaihto – kuinka jahti päätyi Suomeen?

Viisi vuotta sitten S/Y Christopher -jahti oli Mallorcalla kunnostuksessa ja Baltic Yachts auttoi heitä siellä monissa kunnostukseen liittyvissä asioissa. Samalla Baltic Yachts loi hyvät suhteet kapteeni Mark O’Reillyyn.