https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kaukolämmön toimitusvarmuus huippuluokkaa

Kaukolämmön toimitusvarmuus oli viime vuonna lähes sata prosenttia. Energia-alaa edustavan Energiateollisuuden (ET) tuoreen tilaston mukaan vuonna 2016 kaukolämpöasiakkaat jäivät vaille lämmöntoimitusta keskimäärin 2,1 tunniksi. 

Yksittäisten keskeytysten keskimääräinen pituus oli 6,1 tuntia. Vain 16 prosenttia keskeytyksistä kesti yli 10 tuntia ja muutama yli 24 tuntia. Noin puolet keskeytyksistä ajoittui tai pystyttiin siirtämään suoraan lämmityskauden ulkopuolelle.

Keskeytykset johtuivat lähinnä häiriöistä järjestelmässä ja niiden korjauksista, mutta myös verkon saneerauksesta, uusien asiakkaiden liittämistöistä tai esimerkiksi katutöiden edellyttämistä johtojen siirroista.

Äkillisiä, suunnittelemattomia keskeytyksiä oli vähän. Kaukolämpöasiakkaat saivat tiedon keskeytyksestä 90 prosentissa tapauksista.

Energiaverkoista vastaava asiantuntija Veli-Pekka Sirola painottaa, että kaukolämmön toimitusvarmuuden taustalla on pitkä ketju kaukolämpöverkon rakentamisen laadunvarmistuksesta kunnossapitoon, ennakkohuoltoon ja saneeraukseen.

- Kaukolämpöverkot ovat myös vielä suhteellisen nuoria, noin puolet johdoista on rakennettu 20:n viime vuoden aikana. Vanhimmat johdot ovat 50 - 60 vuotiaita.

- Saneerausvelkaa kaukolämpöverkoissa ei ole juurikaan. Verkkojen tilaa seurataan muun muassa lämpökameroilla sekä vika- ja käyttökeskeytysseurannan ja tilastoinnin avulla.

Sirola muistuttaa, että vaikka paikallisista vikoja ilmenee, vaurioita kaukolämpöverkoissa on vuosittain varsin vähän eli keskimäärin 6 - 7 kappaletta sataa kilometriä kohden.

- Toimitusvarmuutta parantaa sekin, että useimmat kaukolämpöverkot ovat silmukoituja, jolloin lämpöä voidaan toimittaa asiakkaalle kahdelta suunnalta.

- Suuri osa ei vuoden aikana koe lainkaan keskeytyksiä. Yksittäisen kaukolämmön käyttäjän kohdalle saattaa kuitenkin huonolla onnella osua useampi keskeytys. Keskimääräisen toimitusvarmuuden ohella onkin tärkeää seurata myös yksittäisten asiakkaitten lämmöntoimituksen laatua, korostaa ET:n asiantuntija Veli-Pekka Sirola.

Uudisrakentamisessa kaukolämmön markkinaosuus on Suomessa yli 60 prosenttia

Uusimmat artikkelit

22.11.2024 | Alan Uutiset

Presidentti Stubb jakoi ensimmäistä kertaa kansainvälistymispalkinnot

Yrityspalkinnot saivat Unikie, Konecranes ja ABB. Yhteisöpalkinto annettiin Forest Joensuulle.

Uusittu turbiini vie Metsä Board Kyron tehdasta lähemmäs fossiilittomuutta

Uuden turbiinin paremman hyötysuhteen ansiosta tehtaan biovoimalan tuottaman sähkön osuus tehtaan kokonaistarpeesta kasvaa 50 prosenttiin aiemman kolmasosan sijaan.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.

2.10.2024 | Tutkimus ja koulutus

SSAB:n Raahen tehtaan uusi päälaboratorio on Pohjoismaiden suurimpia

Laborotorion rakentaminen on osa yhtiön valmistautumista fossiilivapaaseen teräksentuotantoon. Vuosittain laboratoriossa analysoidaan noin 240 000 näytettä, joista tehdään noin 4,4 miljoonaa määritystä.

27.9.2024 | Kumppaniartikkeli

Innovaatiot vaativat yhteistyötä

Suomalainen osaaminen on tärkeässä roolissa globaalin pumppujätti Sulzerin toiminnassa. Sen varaan rakentuvat sekä oma että kumppanien prosessien tutkimus- ja kehitystoiminta ja tehokkuuden jatkuva parantaminen.