Kemianteollisuuden Kesäkemiaa -juttusarja: Uusille urille Kilpilahdessa

Tapaan Kilpilahdessa Borealiksen tehtaalla 26-vuotiaan Robin Dahlbergin. Automaatioasentajaksi ammattikoulusta valmistunut Robin on vaihtanut alaa ja opiskelee nyt Edupolissa prosessinhoitajaksi. Alan vaihtaminen vaatii paljon motivaatiota ja tekemästään työstä täytyy innostua aidosti.

RobinDahlberg

-Jos joku olisi kertonut kun olin 15 että tällainen mahdollisuus on, niin olisin valinnut alan ammattikoulussa jo silloin, Robin toteaa. Tuplatutkinnosta on hyötyä ja se mahdollistaa monenlaisten töiden tekemiseen. Alanvaihtajat sitoutuvat työhön tiukasti ja opintoja tehdään selkeä tavoite mielessä, tämän vahvistaa myös Robin.

-Ei sitä huvikseen lähde uudestaan koulun penkille.

Kilpilahden teollisuuspuistossa on tusinan verran yrityksiä, joista Borealis Polymers on yksi. Borealiksen valmistamat polyeteeni- ja polypropeenimuovit menevät pääasiassa putkituotteisiin, teräsputken päällystykseen, pakkauksiin sekä kaapelituotteisiin. Suomessa Borealis Polymers työllistää noin 900 henkeä.

Kilpilahdessa monilla on pitkiä työuria ja Robinille se on kannustin.

-Täytyy olla hyvä homma jos jaksaa tehdä 20-30 vuotta." Hän myöntääkin, että toivoo tulevaisuudessa työllistyvänsä Kilpilahteen.

-Kiinnostava työympäristö, vuorotyö ja lyhyt työmatka Porvoosta, Robin listaa.

Nuorille osaajille on paljon kysyntää, Robin kertoo kesätyötä hakiessaan päässeensä haastatteluun 3 eri työpaikkaan. Kilpilahdessa tarvitaan osaajia myös tulevaisuudessa, mikä lupaa hyvää Robinin suunnitelmalle työllistyä mahdollisimman pian valmistumisen jälkeen.

 

Kesäkemiaa-juttusarjassa on haastateltu Kemianteollisuuden jäsenyritysten kesätyöntekijöitä ja tehdään tunnetuksi niin yrityksiä kuin erilaisia urapolkujakin. Haastattelijana Eveliina Kunttu.

http://www.kemianteollisuus.fi/fi/uutishuone/uutiset/kesakemiaa-uusille-urille-kilpilahdessa/

Uusimmat artikkelit

Neste, ReNew ELP ja Licella aloittavat yhteistyön jätemuovin hyödyntämiseksi raaka-aineena

Uusiutuvan dieselin valmistaja Neste, brittiläinen kemiallisen kierrätyksen yhtiö ReNew ELP ja australialainen teknologiakehittäjä Licella tutkivat yhteisessä kehitysprojektissa erilaisten jätemuovien käyttöpotentiaalia polttoaineiden, kemikaalien ja uusien muovien raaka-aineena.

Kauppakeskus Veturin katolle valmistuu yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista

Kouvolassa sijaitsevan Kauppakeskus Veturin katolle valmistuu elokuussa aurinkovoimala. Suomen suurimpiin lukeutuva aurinkovoimala  tuottaa sähköä kauppakeskuksessa sijaitsevalle K-Citymarketille. Veturin kauppakeskus tarvitsee kaukolämpöä lämmittämiseen vain kaikkein kovimmilla pakkasilla.

13.8.2018 | Alan Uutiset

Fortum myy käyttö- ja kunnossapitoliiketoimintansa Naantalissa Turku Energialle

Turun Seudun Energiantuotanto Oy (TSE) keskittää Turun ja Naantalin voimalaitostensa käytön ja kunnossapidon yhdelle palveluntoimittajalle, Turku Energialle. Tällä hetkellä Turun laitoksilla toiminnasta vastaa Turku Energia ja Naantalin laitoksilla Fortum. TSE on Fortumin osaomisteinen yhtiö.

Vesivoimalan uusiminen hyödyttää vesistöä

Savon Voima Oyj on valinnut VEO:n huolehtimaan Vieremällä sijaitsevan Salahmin 1MW:n vesivoimalaitoksen koneistojen kokonaisuusinnasta. Uudistuksessa entiset pienemmät potkuriturpiinit korvataan yhdellä isommalla säädettävällä turpiinilla, jonka avulla vesistön virtaama pystytään pitämään tasaisempana ja voimalan hyötysuhdetta saadaan parannettua.

13.8.2018 | Tutkimus ja koulutus

Puettava teknologia ja lisätty todellisuus mahdollistavat uudet työtavat kunnossapidossa

Puettavaa teknologiaa voidaan käyttää robotin etäohjauksessa ja lisätty todellisuus voi opastaa mobiilia huoltohenkilöä maapallon toiselta puolelta. VTT:n tutkija, diplomi-insinööri Iina Aaltonen havaitsi väitöstyössään, että uusien teknologioiden sovellettavuus ei ole vielä riittävällä tasolla työkäyttöön. Tarvitaan käytännön tietoa työntekijän ja teknologian vuorovaikutuksesta, jotta sovellettavuus ja kalliit teknologiainvestoinnit saadaan käännettyä hyödyiksi ja voitoiksi.

Posti ja Vaisala keräävät tekoälyllä tietoa teiden kunnosta

Suomen Posti ja Vaisala yhdistävät voimansa teiden ja katujen kuntoa mittaavan tekoälylaitteiston käyttöönotossa ja kaupallistamisessa. Vaisalan kehittämä RoadAI -järjestelmä antaa tiestön kunnosta ja liikenneoloista tosiaikaisen tilannekuvan Postin jakeluautojen kameroiden ja Vaisalan antureiden kautta. Pitkällä tähtäyksellä kimppa kehittää älyliikennettä Suomessa.