Kemianteollisuuden Kesäkemiaa -juttusarja: Uusille urille Kilpilahdessa

Tapaan Kilpilahdessa Borealiksen tehtaalla 26-vuotiaan Robin Dahlbergin. Automaatioasentajaksi ammattikoulusta valmistunut Robin on vaihtanut alaa ja opiskelee nyt Edupolissa prosessinhoitajaksi. Alan vaihtaminen vaatii paljon motivaatiota ja tekemästään työstä täytyy innostua aidosti.

RobinDahlberg

-Jos joku olisi kertonut kun olin 15 että tällainen mahdollisuus on, niin olisin valinnut alan ammattikoulussa jo silloin, Robin toteaa. Tuplatutkinnosta on hyötyä ja se mahdollistaa monenlaisten töiden tekemiseen. Alanvaihtajat sitoutuvat työhön tiukasti ja opintoja tehdään selkeä tavoite mielessä, tämän vahvistaa myös Robin.

-Ei sitä huvikseen lähde uudestaan koulun penkille.

Kilpilahden teollisuuspuistossa on tusinan verran yrityksiä, joista Borealis Polymers on yksi. Borealiksen valmistamat polyeteeni- ja polypropeenimuovit menevät pääasiassa putkituotteisiin, teräsputken päällystykseen, pakkauksiin sekä kaapelituotteisiin. Suomessa Borealis Polymers työllistää noin 900 henkeä.

Kilpilahdessa monilla on pitkiä työuria ja Robinille se on kannustin.

-Täytyy olla hyvä homma jos jaksaa tehdä 20-30 vuotta." Hän myöntääkin, että toivoo tulevaisuudessa työllistyvänsä Kilpilahteen.

-Kiinnostava työympäristö, vuorotyö ja lyhyt työmatka Porvoosta, Robin listaa.

Nuorille osaajille on paljon kysyntää, Robin kertoo kesätyötä hakiessaan päässeensä haastatteluun 3 eri työpaikkaan. Kilpilahdessa tarvitaan osaajia myös tulevaisuudessa, mikä lupaa hyvää Robinin suunnitelmalle työllistyä mahdollisimman pian valmistumisen jälkeen.

 

Kesäkemiaa-juttusarjassa on haastateltu Kemianteollisuuden jäsenyritysten kesätyöntekijöitä ja tehdään tunnetuksi niin yrityksiä kuin erilaisia urapolkujakin. Haastattelijana Eveliina Kunttu.

http://www.kemianteollisuus.fi/fi/uutishuone/uutiset/kesakemiaa-uusille-urille-kilpilahdessa/

Uusimmat artikkelit

15.2.2019 | Tutkimus ja koulutus

Tampereen yliopisto panostaa tekoälyn soveltamiseen teollisuudessa

Tekoälyn tuomaa murrosta rummutetaan paljon, mutta hyödyntämättömiä sovellusmahdollisuuksia Suomen teollisuudessa on edelleen merkittävästi. Tätä potentiaalia kartoitetaan Tampereen yliopiston ja yritysten käynnistämässä kaksivuotisessa MIDAS-tekoälyprojektissa.  

11.2.2019 | Alan Uutiset

Uusi verkkotyökalu organisaatioille tekoälykypsyyden testaamiseen

VTT:n kehittämän verkkotyökalun avulla organisaatiot voivat selvittää tekoälyvalmiutensa. Työkalua esitellään tänään 11.2.2019 klo 17 alkavassa AI Monday -tilaisuudessa Helsingin keskuskirjasto Oodissa.

Tulevaisuuden toimivat väylät edellyttävät monipuolisia rahoituskeinoja ja merkittävää rahoitustason nostoa

Liikennejärjestelmän kehittäminen edellyttää pitkäjänteisiä rahoituspäätöksiä sekä riittävää liikenneverkon kunnossapidon ja kehittämisen rahoitustasoa, sanoi Väylän pääjohtaja Kari Wihlman viraston ensimmäisessä sidosryhmätilaisuudessa tänään perjantaina 8.2. Finlandiatalolla.

Energiayhtiö Gasum siirtyi käyttämään 100 %:sti uusiutuvaa sähköä

Energiayhtiö Gasum on siirtynyt käyttämään uusiutuvaa sähköä kaikessa toiminnassaan vuoden 2018 alusta alkaen. Kaikki yhtiön käyttämä sähkö 150 GWh on tuotettu Pohjoismaisella vesivoimalla. 

Elintarvikealalle Suomen ensimmäinen materiaalitehokkuuden sitoumus

Suomen ensimmäinen materiaalitehokkuuden sitoumus julkistettiin 8.2.2019. Elintarviketeollisuuden, kaupan ja pakkausalan sekä kolmen ministeriön välisellä sitoumuksella vähennetään ruoan valmistuksen, jakelun ja kulutuksen ympäristövaikutuksia vuosina 2019–2021. 

VTT kehitti uudentyyppisen laitteen hankalien jätemateriaalien prosessointiin

VTT:n kehittämällä lieriöekstruuderilla on hyvät mahdollisuudet mullistaa kierrätettävien materiaalien käsittelyä ja siten edistää kiertotalousliiketoimintaa. Se soveltuu esimerkiksi hankalien tekstiili- ja muovijätteiden ja hävikkiruoan pelletointiin. Laitteen ensimmäinen prototyyppi ylitti jo ensimmäisissä testeissä tutkijoiden ja teollisen ohjausryhmän odotukset. VTT etsii parhaillaan tekniikalle kaupallistajaa.