Kemianteollisuuden Kesäkemiaa -juttusarja: Uusille urille Kilpilahdessa

Tapaan Kilpilahdessa Borealiksen tehtaalla 26-vuotiaan Robin Dahlbergin. Automaatioasentajaksi ammattikoulusta valmistunut Robin on vaihtanut alaa ja opiskelee nyt Edupolissa prosessinhoitajaksi. Alan vaihtaminen vaatii paljon motivaatiota ja tekemästään työstä täytyy innostua aidosti.

RobinDahlberg

-Jos joku olisi kertonut kun olin 15 että tällainen mahdollisuus on, niin olisin valinnut alan ammattikoulussa jo silloin, Robin toteaa. Tuplatutkinnosta on hyötyä ja se mahdollistaa monenlaisten töiden tekemiseen. Alanvaihtajat sitoutuvat työhön tiukasti ja opintoja tehdään selkeä tavoite mielessä, tämän vahvistaa myös Robin.

-Ei sitä huvikseen lähde uudestaan koulun penkille.

Kilpilahden teollisuuspuistossa on tusinan verran yrityksiä, joista Borealis Polymers on yksi. Borealiksen valmistamat polyeteeni- ja polypropeenimuovit menevät pääasiassa putkituotteisiin, teräsputken päällystykseen, pakkauksiin sekä kaapelituotteisiin. Suomessa Borealis Polymers työllistää noin 900 henkeä.

Kilpilahdessa monilla on pitkiä työuria ja Robinille se on kannustin.

-Täytyy olla hyvä homma jos jaksaa tehdä 20-30 vuotta." Hän myöntääkin, että toivoo tulevaisuudessa työllistyvänsä Kilpilahteen.

-Kiinnostava työympäristö, vuorotyö ja lyhyt työmatka Porvoosta, Robin listaa.

Nuorille osaajille on paljon kysyntää, Robin kertoo kesätyötä hakiessaan päässeensä haastatteluun 3 eri työpaikkaan. Kilpilahdessa tarvitaan osaajia myös tulevaisuudessa, mikä lupaa hyvää Robinin suunnitelmalle työllistyä mahdollisimman pian valmistumisen jälkeen.

 

Kesäkemiaa-juttusarjassa on haastateltu Kemianteollisuuden jäsenyritysten kesätyöntekijöitä ja tehdään tunnetuksi niin yrityksiä kuin erilaisia urapolkujakin. Haastattelijana Eveliina Kunttu.

http://www.kemianteollisuus.fi/fi/uutishuone/uutiset/kesakemiaa-uusille-urille-kilpilahdessa/

Uusimmat artikkelit

Austalin telakka kyberiskun kohteena – U.S. Navyn data turvassa

Sotalaivoja ja matkustaja-aluksia rakentava australialainen Austalin telakka ilmoittaa joutuneensa äskettäin kiristyshaittaohjelman kohteeksi. Telakka ei maksanut kiristäjille. 

12.11.2018 | Alan Uutiset

Janakkalan vuoden yrittäjäksi on valittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistunut Inweld Oy

Janakkalan vuoden yrittäjinä on palkittu teollisuuden kunnossapitoon erikoistuneen Inweld Oy:n yrittäjät Timo ja Janne Kurkela. Hämeen Yrittäjät ja paikallisyhdistys Janakkalan Yrittäjät luovuttivat palkinnon Janakkalan yrittäjäjuhlassa viime perjantaina, kerrotaan Yrittäjät.fi -verkkosivustolla.

SSAB ja Kemppi kehittävät yhdessä hitsausprosessia nopeuttavan digitaalisen ratkaisun

SSAB ja hitsausalan digitalisoinnin edelläkävijä, Kemppi, ovat onnistuneet yhdistämään SSAB SmartSteel- ja Kemppi WeldEye-pilvipalvelut toisiinsa perusainetietojen käsittelyn tehostamiseksi hitsaustuotannossa. Onnistuneen pilottikokeen tulokset ovat nyt kumpaakin digitaalista palvelua käyttävien yritysten saatavilla.

7.11.2018 | Tutkimus ja koulutus

Turbiinitekniikka -kirja voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapitohenkilöstölle sekä energia-alan opiskelijoille

Turbiinitekniikka -kirja on tarkoitettu käsikirjaksi voimalaitoksen käyttö- ja kunnossapitohenkilöstölle. Kirjan tavoitteena on antaa lukijoille perustiedot turbiinilaitoksesta ja perusta oman turbiinilaitoksen ymmärtämiseen ja käyttö- ja kunnossapitotoiminnan kehittämiseen.

Painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskeva ohje uudistettu

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on julkaissut uudistetun version painelaitteiden korjaus- ja muutostöitä koskevasta ohjeesta. Ohjeessa kerrotaan, millaisia vaatimuksia painelaitesäädökset asettavat painelaitteiden käytönaikaisille korjaus- ja muutostöille.

Kemijoki Oy jatkaa sopimusta Lieksan seudun vesivoimalaitosten käytöstä ja kunnossapidosta Maintpartnerin kanssa

Kemijoki Oy jatkaa Lieksanjoessa sijaitsevien Lieksankosken ja Pankakosken vesivoimalaitostensa paikalliskäyttöä ja kunnossapitoa koskevaa sopimusta Maintpartnerin kanssa. Maintpartner on vastannut laitosten käytöstä ja kunnossapidosta vuodesta 2008.