https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kestävillä teräksillä pidennetään työvälineiden käyttöikää, säästetään materiaalia

Uddeholms Ab on ruotsalainen työkaluteräsvalmistaja, joka kuuluu itävaltalaiseen voestalpine-teräskonserniin. 

uddeholm

– Suurin osa päivittäin käyttämistämme esineistä on valmistettu käyttäen työkaluteräksiä. Puhelimien ja tietokoneiden muoviosat valmistetaan ruiskupuristamalla ne teräsmuotteihin, autojen rakenneosat muovataan erilaisilla leikkaimilla ja prässeillä, ja kattila syvävedetään käyttäen esimerkiksi Uddeholmin valmistamia teräksiä, kertoo myyntipäällikkö Janne Karvonen.

– Uddeholm kehittää jatkuvasti uusia teräslajeja ja valmistustekniikkaa. Kehittämällä kestävämpiä teräksiä työvälineistä saadaan pitkäikäisempiä. Tällöin myös niillä valmistetuista tuotteista tulee parempilaatuisia ja hylkäysprosentti on pienempi. Työvälineteräkset soveltuvat myös moniin koneenosiin ja komponentteihin, jolloin niistäkin saadaan kestävämpiä.

Ympäristöystävällisyys tuo mukanaan uusia haasteita myös työvälineille. Uudet biopohjaiset muovit voivat olla hyvin kuluttavia teräkselle. Muovit saattavat sisältää kuluttavia puukuituja ja valmistusprosessissa ne saattavat synnyttää syövyttäviä yhdisteitä. Tämän vuoksi Uddeholm julkaisi viimevuonna uuden Tyrax ESR –teräksen, joka on suunniteltu juuri tällaisiin kohteisiin. Tyraxissa yhdistyy hyvä kulumisen- ja korroosionkestävyys.

Toinen valmistavan teollisuuden megatrendeistä on 3D-tulostus.

– Yhdistämme tietämyksemme työkaluteräksistä uuteen teknologiaan. Tuomme markkinoille teräsjauheita, kuten AM Corrax, joilla saadaan aikaan sama ensiluokkainen laatu, josta Uddeholm tunnetaan. 3D-tulostuksella voidaan tehdä muotoja, joita ei pystytä tekemään perinteisillä menetelmillä, kuten esimerkiksi spiraalin muotoisia jäähdytyskanavia. 3D-tulostuksella, eli lisäävällä valmistuksella, säästetään myös materiaalia. Uusi menetelmä mahdollistaa vain tarvittavien muotojen rakentamisen, eikä materiaalia mene hukkaan, kuten lastuavassa työstössä.

Uddeholm kertoo valmistavansa kaikki teräkset lajitellusta kierrätysromusta. 

Uusimmat artikkelit

Suomen ja Viron välisen EstLink 2 -yhteyden korjaustyöt alkavat toukokuussa

Merenpohjaan asennetaan uutta kaapelia noin kilometrin verran. Sähkönsiirtoyhteyden odotetaan palaavan kaupalliseen käyttöön heinäkuun puolivälissä.

2.5.2025 | Alan Uutiset

Suomen ensimmäisen CAM-tehtaan rakentaminen alkaa – Kotkassa juhlistettiin peruskiven muurausta

Beijing Easpringin litiumioniakkujen katodiaktiivimateriaalia valmistavan tehtaan odotetaan toimivan ensivaiheessa 60 000 tonnin vuosikapasiteetilla, ja työllistävän suoraan noin 270 henkilöä. 

Kemikaalit aiheuttavat paljon vakavia työtapaturmia – laiminlyönnit voivat johtaa rikosseuraamuksiin

”Työpaikoilla käytetään paljon vaarallisia kemikaaleja huolimattomasti. Valitettavasti monet työnantajat eivät tunnista kemiallisten tekijöiden aiheuttamaa vaaraa omalla työpaikallaan”, työsuojelutarkastaja Mikko Järvenreuna toteaa.

Gasumin biokaasu pienentää Metsä Groupin valmistaman kartongin hiilijalanjälkeä

Vähäpäästöisiä kartonkeja haluavat asiakkaat ovat tyypillisesti suuria toimijoita, joilla on tiukat kestävyystavoitteet.

Olkiluoto 2 palaa sähköntuotantoon vasta toukokuussa

Olkiluoto 2 -laitosyksikön sähköntuotanto keskeytettiin tiistaina 15. huhtikuuta turbiinilaitoksen generaattorilla havaitun kosteuden nousun vuoksi. OL2:n generaattorin roottori vaihdetaan vararoottoriin.

10.3.2025 | Kumppaniartikkeli

Sulzerin innovatiiviset ratkaisut vedenkäsittelyyn ja pumppaamiseen

Sulzer on yksi Suomen johtavista vedenkäsittelyn ja pumppausteknologian toimijoista. Yhtiön panostukset kotimaisuuteen, kestävään kehitykseen, kokonaisratkaisuihin ja asiakaspalveluun tekevät siitä luotettavan kumppanin sekä kunnallisille että teollisille toimijoille.

30.1.2025 | Tutkimus ja koulutus

VTT:n uusi valmennusohjelma auttaa suomalaisyrityksiä puolustusteollisuuden markkinoille

VTT käynnistää maksuttoman valmennusohjelman kaksikäyttöteknologiasta. Puolustusmarkkinat kiinnostavat, mutta yritysten on vaikea tunnistaa osaamista. Siviiliteknologiakin voi soveltua puolustuskäyttöön.