https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kierrätysalumiinilla riittää kysyntää - Kuusakoski investoi uuteen tuotantolinjaan

Kuusakoski etsii kasvua ja kasvattaa kapasiteettiaan. Investointi nostaa Heinolan kierrätystehtaan ei-magneettisten metallien prosessoinnin kokonaiskapasiteettia 50 prosentilla.

Kierrätysalumiinin tuotannon ennustetaan tällä vuosikymmenellä ylittävän primäärialumiinin tuotannon. Kierrätysalumiinin käytön arvioidaan säästävän 95 % energiaa neitseelliseen raaka-aineeseen verrattuna.

Kuusakoski on ainoa kierrätysalumiinin valmistaja Suomessa. Viime vuonna yhtiö toimitti asiakkailleen kierrätysalumiinia määrän, joka vastaa noin 2000 matkustajalentokoneen alumiinia.

Alumiinia

Investoinnit keskittyvät monimetallien erottelukyvyn nostamiseen. Kuva; Kuusakoski Oy

Nyt yhtiö investoi Heinolan kierrätystehtaalle rakennettavaan uuteen tuotantolinjastoon Tavoitteena on kasvattaa ei-magneettisten metallien, joihin alumiinikin kuuluu, kierrätystehokkuutta ja -kapasiteettia. Investointi on arvoltaan 25 miljoonaa euroa.

Investoinnit keskittyvät monimetallien erottelukyvyn nostamiseen. Heinolaan rakennetaan uusi käsittelylaitos alumiini- ja kuparipitoisille materiaaleille. Lisäksi yhtiö kasvattaa metallien esikäsittelykapasiteettiaan ja nostaa erottelukykyä muun muassa pieniin jakeisiin erikoistuneen erottelulaitoksen avulla.

– Kierrätettävät materiaalit muuttuvat kompleksisimmiksi ja epäpuhtaammiksi – eli kierrättäjän näkökulmasta köyhemmiksi ja vaikeammin jalostettaviksi. Samaan aikaan asiakkaamme tarvitsevat yhä puhtaampia kierrätysraaka-aineita mahdollistaakseen kestävämmän tuotannon sekä korkeamman kierrätyssisällön, yhtiön toimitusjohtaja Mikko Kuusilehto sanoo.

– Investointiohjelmamme luo edellytykset Kuusakosken kilpailukyvylle ja kasvulle tulevina vuosina. Kun tämä projekti saadaan maaliin, ei-magneettisten metallien prosessoinnin kokonaiskapasiteettimme nousee 50 prosentilla.

Suunnitelmien mukaan investointikokonaisuus valmistuu vuonna 2025.

– Pohjoismaiset yritykset investoivat vahvasti vihreään siirtymään, ja tänä päivänä kaikki keskustelut asiakkaidemme kanssa liittyvät tavalla tai toisella mahdollisuuksiin rakentaa kestävämpi arvoketju kierrätysraaka-aineiden avulla.

Ei-magneettisia raaka-aineita ovat muun muassa kupari, sinkki, lyijy ja alumiini sekä messinki, pronssi ja ruostumaton teräs. Kierrätykseen metalleja saadaan esimerkiksi ajoneuvoista, sähkö- ja elektroniikkalaitteista sekä kotitalouksien metallijätteestä.

Uusimmat artikkelit

Dronet ja paikkatietoanalytiikka kertovat, milloin ja missä sähköverkon kunnossapitotoimia tulee tehdä

Evision Oy on yhteistyössä Enerva Oy:n ja Järvi-Suomen Energia Oy:n kanssa kehittänyt verkon luotettavuusperusteisuuden analytiikkamallin, joka ratkoo energiayhtiöiden kunnossapitohaasteita ja tarjoaa säästöjä. 

27.6.2024 | Alan Uutiset

Metso sai merkittävän tilauksen Intiasta – rakenteilla ensimmäinen suuren mittakaavan elektroniikkaromun kierrätyslaitos

"Tämä on meille tärkeä tilaus. Hindalco Industries on tällä hetkellä yksi Intian merkittävimmistä alumiinin ja kuparin tuottajista," Metson sulatusliiketoiminnan johtaja Jyrki Makkonen toteaa.

Työntekijä putosi murskaimen päältä huoltotehtävissä – sakkoja vastuuhenkilöille

"Putoamistyötapaturmia tapahtuu edelleen liikaa ja putoamisesta voi aiheutua erittäin vakavia vammoja tai jopa kuolema", Lounais-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen juristi Matti Suontausta muistuttaa.

Valio investoi Lapinlahden tehtaaseen yli 60 miljoonaa euroa

Investointi käsittää juustonvalmistustilojen laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Investoinnin tarkoituksena on korvata nykyinen, teknisen käyttöikänsä päässä oleva valmistuslaitteisto.

Schneider Electric testaa Helenin sähköverkossa haitallisen SF6-kaasun korvaamista uudella teknologialla

Merkittävä osa sähköverkkoon asennetuista keskijännitekojeistoista sisältää SF6-kaasua. Schneider Electric on pyrkinyt ratkaisemaan ongelmaa RM AirSeT -kojeiston avulla.

VTT rakentaa uuden puolijohteiden pilottilinjan

Puolijohdealalla kiekkokoko on keskeisessä roolissa. Uuden yhteiskäyttöisen pilottilinjan laitteistot tulevat tukemaan sirukehitystä ja piensarjatuotantoa sekä 300 millimetrin että 200 millimetrin piikiekoille.

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.