https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kierrätysalumiinilla riittää kysyntää - Kuusakoski investoi uuteen tuotantolinjaan

Kuusakoski etsii kasvua ja kasvattaa kapasiteettiaan. Investointi nostaa Heinolan kierrätystehtaan ei-magneettisten metallien prosessoinnin kokonaiskapasiteettia 50 prosentilla.

Kierrätysalumiinin tuotannon ennustetaan tällä vuosikymmenellä ylittävän primäärialumiinin tuotannon. Kierrätysalumiinin käytön arvioidaan säästävän 95 % energiaa neitseelliseen raaka-aineeseen verrattuna.

Kuusakoski on ainoa kierrätysalumiinin valmistaja Suomessa. Viime vuonna yhtiö toimitti asiakkailleen kierrätysalumiinia määrän, joka vastaa noin 2000 matkustajalentokoneen alumiinia.

Alumiinia

Investoinnit keskittyvät monimetallien erottelukyvyn nostamiseen. Kuva; Kuusakoski Oy

Nyt yhtiö investoi Heinolan kierrätystehtaalle rakennettavaan uuteen tuotantolinjastoon Tavoitteena on kasvattaa ei-magneettisten metallien, joihin alumiinikin kuuluu, kierrätystehokkuutta ja -kapasiteettia. Investointi on arvoltaan 25 miljoonaa euroa.

Investoinnit keskittyvät monimetallien erottelukyvyn nostamiseen. Heinolaan rakennetaan uusi käsittelylaitos alumiini- ja kuparipitoisille materiaaleille. Lisäksi yhtiö kasvattaa metallien esikäsittelykapasiteettiaan ja nostaa erottelukykyä muun muassa pieniin jakeisiin erikoistuneen erottelulaitoksen avulla.

– Kierrätettävät materiaalit muuttuvat kompleksisimmiksi ja epäpuhtaammiksi – eli kierrättäjän näkökulmasta köyhemmiksi ja vaikeammin jalostettaviksi. Samaan aikaan asiakkaamme tarvitsevat yhä puhtaampia kierrätysraaka-aineita mahdollistaakseen kestävämmän tuotannon sekä korkeamman kierrätyssisällön, yhtiön toimitusjohtaja Mikko Kuusilehto sanoo.

– Investointiohjelmamme luo edellytykset Kuusakosken kilpailukyvylle ja kasvulle tulevina vuosina. Kun tämä projekti saadaan maaliin, ei-magneettisten metallien prosessoinnin kokonaiskapasiteettimme nousee 50 prosentilla.

Suunnitelmien mukaan investointikokonaisuus valmistuu vuonna 2025.

– Pohjoismaiset yritykset investoivat vahvasti vihreään siirtymään, ja tänä päivänä kaikki keskustelut asiakkaidemme kanssa liittyvät tavalla tai toisella mahdollisuuksiin rakentaa kestävämpi arvoketju kierrätysraaka-aineiden avulla.

Ei-magneettisia raaka-aineita ovat muun muassa kupari, sinkki, lyijy ja alumiini sekä messinki, pronssi ja ruostumaton teräs. Kierrätykseen metalleja saadaan esimerkiksi ajoneuvoista, sähkö- ja elektroniikkalaitteista sekä kotitalouksien metallijätteestä.

Uusimmat artikkelit

13.1.2025 | Alan Uutiset

Exilion valitsi Caverionin kunnossapitokumppaniksi Tervolan tuulipuistoon

Suomalainen tuulivoiman kotimainen tuottaja Exilion valitsi kotimaisen Caverionin vastaamaan Tervolan tuulipuiston kunnossapidosta. Sopimuksen piiriin kuuluu kymmenen tuulivoimalaa ja tuulipuiston sähkönjakelu.

30.12.2024 | Tutkimus ja koulutus

Ammoniakki -tutkimusprojekti sai miljoonarahoituksen

Ammoniakki kytkeytyy erittäin vahvasti vetytalouden edistämiseen. Sen käyttöön liittyy kuitenkin monia kysymyksiä, joita selvitetään yliopistojen ja teollisuuden yhteisessä tutkimushankkeessa.

12.12.2024 | Kumppaniartikkeli

Väylät kuntoon

Väylävirastolla, kunnilla ja kaupungeilla on paljon tieverkoston korjausvelkaa. Teitä ei kuitenkaan kannata päällystää ennen kuin on tutkittu kantavatko teiden pohjat. Pahimmassa tapauksessa päällystetty tie on seuraavana keväänä taas rikki.

Metsä Group: Puuperäisen hiilidioksidin talteenotto on iso mahdollisuus

Metsä Group ja Andritz ovat selvittäneet, millaisia vaikutuksia aiheutuisi noin neljän miljoonan hiilidioksiditonnin talteenotosta Kemin biotuotetehtaalla.

Alykkäämpää ja turvallisempaa lasintuotantoa

Jo minuutin sähkökatkos voi aiheuttaa lasintuotannolle jopa kuuden kuukauden suunnittelemattoman seisokin. Schneider Electricin ja Saint-Gobainin yhteisellä hankkeella varmistetaan lasintuotannolle kriittisen hehkutusprosessin luotettavuus ohjelmistopohjaisen automaation avulla.

Fazer sähköistää Lappeenrannan makeistehtaan höyryn tuotannon – yli 10 prosentin vähennys koko konsernin päästöihin

Höyryn tuotannon sähköistyksen myötä tehtaan hiilidioksidipäästöt vähenevät vuositasolla noin 90 prosenttia ja koko Fazer-konsernin päästöt yli 10 prosenttia.

Vesilaitosyhdistyksen Kalkkikivialkalointiopas on päivitetty ajantasalle

Päivitettyyn oppaaseen on kerätty käyttökokemuksia vedenkäsittelylaitoksilta ja uutta tietoa muun muassa kalkkikivialkaloinnin hiilijalanjälkeen, huoltovarmuuteen ja turvallisuuteen liittyen.