https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Kiertotalouden liiketoimintamalleja teollisuuden käyttöön

SHIFT Business Festivalin perjantaissa puhuttiin kiertotalouden tulevaisuuden näkymistä. Kiertotaloudessa on kyse siitä, että toisen teollisuudenalan roska on toisen teollisuudenalan raaka-aine. Tavoitteena on tehdä ympäristöystävällistä liiketoimintaa tuottavuudesta tai tuloksesta tinkimättä.

circular_economy_panel-shift-2019-julius-toyryla

SHIFT Business Festival järjestetään Turussa seuraavan kerran 29.–30.8.2019. Teema Shapeshifting Intelligence tutkii älykkään liiketoiminnan erilaisia ulottovuuksia. Kuva: Julius Töyrylä

Kiertotalouden menetelmien käyttöönottoon painostavat niin kuluttajat kuin säädökset, ja käytännön toimintatavoille ja osaamisen kehittämiselle on siksi huomattava tarve.

- Erityisesti muovia paljon käyttävät yritykset siirtyvät tulevaisuudessa ekologisempiin ratkaisuihin. Kierrätysmuovin osuus raakamateriaalista lisääntyy, Nesteen Risto Vapola kommentoi.

- Tulevaisuudessa tämän hetken lineaariset liiketoimintamallit eivät enää ole kilpailukykyisiä”, Vapola sanoi. Asiakaskunnan arvopohjaiset vaatimukset täyttääkseen liiketoimintamallien on jatkossa oltava osa ekosysteemiä ja näin tuottaa hyötyä myös yrityksen ulkopuolelle.

Sulapackin Maija Pohjakallion mukaan tämä kehityssuunta ei johdu pelkästään kuluttajien valinnoista, sillä myös rahoittajat kiinnittävät huomiota kestävyyteen.

- Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että yrityksen taloudellinen menestys liittyy selkeästi sen toiminnan kestävyyteen. Näin ollen sekä asiakkaat että rahoittajat arvioivat yrityksiä enenevässä määrin kiertotalouden toteutumisen näkökulmasta.

Pohjakallion mukaan kestävyyttä tulee arvioida koko prosessin näkökulmasta. Yksittäisten ekologisten tuotteiden tuottaminen lineaarisella liiketoimintamallilla ei siis riitä, vaan kiertotalous tulee omaksua koko yrityksen laajuisesti.

- Lineaariset liiketoimintamallit törmäävät väistämättä jossain vaiheessa markkinoiden asettamiin, operatiivisiin, lakisääteisiin tai muihin liiketoiminnan riskeihin. Tulevaisuuden liiketoiminnassa ei ole kysymys pelkästään voiton tuottamisesta, vaan myös sosiaalisen hyvän tuottamisesta sekä ympäristöstä huolehtimisesta.

Ollakseen kilpailukykyinen kiertotalouteen pohjautuva liiketoimintamalli siis vaatii yhteistyötä.

- Yhteistyön on jatkuttava koko arvoketjun läpi, ja sitä varten on löydettävä oikeanlaiset kumppanit, Vapola summasi.

Uusimmat artikkelit

25.3.2024 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma jälleen tiukasti teollisuuden ajan hermoilla

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Oulun Ouluhallissa 22.–23.5.2024. Näytteilleasettajapaikat on loppuunmyyty,  ja tapahtuman ohjelmalava täyttyy mielenkiintoisista ja taatusti ajankohtaisista puheenvuoroista.

Metsä Group ja ANDRITZ rakentavat koetehtaan uusien ligniinituotteiden kehittämiseksi

Metsä Group rakentaa Äänekosken biotuotetehtaan yhteyteen ligniininjalostuksen koetehtaan. Laitteet toimittaa teknologiayhtiö ANDRITZ. Rakennustyöt alkavat kesällä 2024 ja koetehdas valmistuu loppuvuonna 2025. Koetehtaan kapasiteetti tulee olemaan kaksi tonnia uudenlaista ligniinituotetta päivässä.

Kuinka hyvä 3D-tulostettu ja laserkarkaistu työkalu voi olla?

SSAB:n Borlängen tehtaalla testattiin 3D-tulostettuja työkaluja tuotannossa. Laserkarkaistu lävistin saavutti kolminkertaisen käyttöiän verrattuna alkuperäiseen osaan. Pidemmän käyttöiän lisäksi kustannukset ovat huomattavasti alhaisemmat.

Tuulivoima-ala tarvitsee lisää tekijöitä – Turun AMK ja VAMK kouluttavat uusia osaajia

Tuulivoimaloihin tullaan tarvitsemaan paljon teknisen alan osaajia.Turun ja Vaasan ammattikorkeakoulut aloittavat yhteisen tuulivoimaan liittyvän maksuttoman koulutuksen. Opinnot ovat työelämälähtöisiä ja ne on mahdollista suorittaa työn ohessa. 

16.2.2024 | Kumppaniartikkeli

Sulzerilla panostetaan asiakassuhteisiin

Maailmanluokan pumppukaupoissa suurin arvo luodaan asiakkaan kanssa.

Espoosta ensimmäinen kaupunki, jonka sähköverkosta tulee pullonkaula puhtaalle siirtymälle?

“Espoossa sähköverkon kapasiteetti tulee vastaan ensimmäisenä ja datan perusteella muutos tapahtuu nyt nopeammin kuin kukaan olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut”, Carunan asiakkuusjohtaja Kosti Rautiainen sanoo.

Metsä Tissuen Kreuzaun tehtaalla siirryttiin puupelletteihin - päästöt vähenevät 30 000 CO2-tonnia vuodessa

Siirtymän taustalla oli yksinkertainen idea vaihtaa polttoainetta, mutta säilyttää tekninen infrastruktuuri ennallaan.